Saturday, August 30, 2014

Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta - 57 Tahun Kemerdekaan MALAYSIA

Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta | 57 tahun sudah malaysia merdeka dan umur aku sekanrang baru ingin menjejaki 23 tahun. Rasa bersyukur sebab dilahirkan selepas Merdeka tetapi pasti mereka-mereka yang lahi sebelum Merdeka juga bersyukur sebab dapat melihat perjuangan tokoh-tokoh negara memperjuangkan kemerdekaan negara.
Dehhh. Poyo pula nak cerita bagai pasal Kemerdekaan but I Am Proud dilahirkan sebagai rakyat Malaysia. Lama den tak berblog ini disebabkan ada masalah masa itu seketika dan terus stop kejap sebab nak settlekan masalah tersebut. Walaupun masalah itu tak berapa nak settle sangat sebab perlukan masa yang agak lama but ignore it and move on. Pasti ada hikmahnya.

Sekarang ini aktiviti setelah menamatkan zaman degree. Wey umur 23 baru nak abis degree and then tak kerja lagi ini tapi Alhamdulilah dapat bekerja sebagai part time designer dan jaga kedai sekali. Mmang seronok and sometimes rasa macam bebal pun ada juga. haha 

Kalau design memang banyak juga ah dan kadang-kadang tu design buat aku berfikir diluar kotak seketika dan paling latest sekali design aku buat adalah design untuk batu nisan. Job ini dah jadi kira macam job wajib yang pakcik itu suruh aku buat dan pakcik tu bagi upah pon Alhamdulilah berbaloi. Rezeki ada dimana-manakan.



Apa pulak aku melalut ini dan yang pasti sebagai rakyat Malaysia. Aku Berbangga dan Selamat menyambut Bulan Kemerdekaan Malaysia yang ke-57 dengan bertemakan Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta.
Saya Bangga jadi Rakyat Malaysia
I LOVE U MALAYSIA
ikhlas from ZarinArt

Friday, July 11, 2014

Popiah Basah Paling Sedap

Popiah Basah Paling Sedap | Ayie baru sahaja diperkenalkan dengan popiah Basah yang makcik ini dan first word yang keluar daripada mulut ayie lepas raya Popiah basah ini ialah sangat Sedap. Serius sangat berbaloi ok dapat makan Popiah basah ini. Harga pun sangat berpatutuan.

Harga untuk satu Popiah Basah ialah Rm 0.60. Kenapa RM 0.60 sebab Popiah Basah yang makcik itu buat memang besar dan ayie makan 3 biji pun dah rasa kenyang. haha Nampak x yang ayie kelaparan dekat situ sebab itu makan 3 biji Popiah Basah yang makcik itu buat baru kenyang.

Mana nak dapatkan Popiah Basah ini? Korang boleh dapatkan dekat Bazar Ramadhan Hulu Bernam berhampiran dengan Stesen Minyak ESSO. Den jealous asik member tayang buffet Ramadhan nun jauh di KL or Selangor. Nak juga tayang makan yang paling sedap dekat area Tg. malim juga. hehe Korang jealous tak? haha

eh silap, bukan nak jealouskan orang cuma nak bagitahu sahaja kot-kot lah korang lalu Tanjong Malim dan nak rasa popiah Basah itu boleh singgah tapi jangan lewat sangt sebb biasanya pkul 5.30 Popiah Basah itu dah abis dah. 

5 hari straight ayie pergi beli Popiah Basah itu sebab terlampau sedap dan emang tak basi pun sebab masa makan waktu sahur, Popiah Basah itu masih lagi sedap ok. I like it. Nak tengok gambar Popiah Basah itu, mai ayie belanja tengok yer. hehe



*Sedap tidak? Mohon jealous. hehehe

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
Home | Tutorial | Tempahan
 
Powered by Blogger