February 4, 2011

sape sokong ALOR SETAR indah???


Assalamualaikum semua..

Apa khabar geng cucu umie semua ? haha harap korng sihat semua .. lama xmencoret sesuatu dekat BLOG nie . rasa macam sayu shja blog niekan . huhu sebnarnya ayie kebosanan untuk mengupdate blog. Bnyak cerita yang nak diceritakan dekat geng semua tapi Cuma masa shja yang tidak mengizinkan . btw, sekarang ayie berada di bumi KEDAH peg rumah geng cucu umielah. Ya Allah indah sungguh bumi kedah ini, membuatkan ayie rasa tertambat untuk meneruskan kehidupan yang penuh dengan bendang dan suasana sekeliling yang redup dan nyaman. Sungguh indah bukan ciptaan Allah. Mintak maaflah tak dapat nak upload gambo sebb tak jalan maner2 lagi nie. Incya-Allah petang nie akan meronta dekat sekitar-sekitar sini. Ayie nak g bendang shja dan lihat kawasan sekeliling yang memang sudah semestinya indah belaka. Hehehe boleh tak ayie keluarkan statement nie

I love kedah

Ada sesiapa ker yang nak protis benda tersebut?. Hehe tpi sebwlum sampai ke KEDAH nie, bnyak giler haangan yang mesti ayie dan shah lalui sebelum sampai ker alor setar nie. Ayie mulakan dengan cerita ayie gerak daripada JOHOR BHARU dulu ya. Hehe

Hari rabu tu ayie gerak daripada pontian dalam pukul 12.30pm naik bas S&S international bus. Huhu lembab gak bus nie sampai dekat KL sebb dalam bus tu ad bawak mat-mat seri langka. Seriously aku macam orang gile dalam bus tu sebb terpaksa dengar mereka memekak sambil bukak lagu mereka yang enth apa-apa shja. Selain daripada tu, mereka bt masalah juga, ad ker nak kencing?. Time tu dalam perjalanan daripada BP. Manerlah ad tempat nak buang air masa kat area parit sulung tu. Boleh pulak diorng turun ramai-ramai dan kencing dekat tepi alan jer. Tepi jalan raya pulak tu.aduyai, buat malu shja. Lepas tu, diorng bt perangai lagi dan nak kencing lagi. Herm, merencatkan perjalanan shja adalah. Terpaksa menunggu mereka jugalah. Tetap kol 5lebih sampai bukit jalil dan terus g stesen LRT nak g hang tuah. Jumpa abg nie, first time g KL. Taye aku kt mana titiwangsa. Aku tunjukkanlah kt mana nak berhenti nti sebb aku berhenti dulu daripada abg tu. Aku kat hang tuah shja. Huhu sampai hang tuah terus beli tikie untuk balik tg malim esok pagi sebb malam tu aku nak jumpa abg harry. Haha lepak umah abg harry shja n pagi-pagi tu dalam kol 7lebih abg harry anta aku g LRT maluri dan aku terus g hang tuah dan nek bus. Sebnarnya aku ketinggalan bus, terpaksa beli tiket lagi tu. Sampai tg malim terus g kaunter taye tiket nak g IPOH. Transional dah bis tiket, nasib bai ad tiket sri maju. Aku pon apa lagi, beli shjalah tiket bus tu sebb bus lain dah penuh kot.huhu sampai kt ipoh kol 1lebih, kiteorng g cari tiket g alor setar, dapat kol 3.30pm. tapi nak tahu tak bus tu sampai kol bape?

Sampai pukul 6.10pm

Seriously lama kiteorang menunggu. Dalam menunggu tu sempatlah kiteorang usha tiket balik tg malim. Nasib baik daripada alor setar ke ipoh ad bus waktu pagi isnin tu. Adlah 5seat ag kosong, so, aku tanpa bnyak cerita beli 4tiket untuk kawan-kawan aku. Huhu alhamdulilah, nampaknya kiteorng ponteng kuliah sehari jerlah isnin tu daripada tiket asal yang dibeli oleh wahyu menyebabkan kami terpaksa ponteng kuliah 2hari. Haha HEBAT tak aku nie. Huhu berbalik kepada cerita bus tu, kol 6.10pm iteorng gerak g kedah dan sampai alor setar kol 10.30pm dan wahyu ambik kiteorng kt terminal. Alhamdulilah, sampai juga aku di bumi KEDAH nie. Hahah tak sangka kan. Wakaka

Kedah sungguh indah dengan bendang ..

Cuba tengok gambo yang sempat ayie snap before nak sampai alor setar nie..hehe


6 comments:

IMANSHAH said...

salam...

abg pernah mengajar kat SP sekejap..selalu juga turun A.STAQ..abg suka KEdah..damai, hijau

azrinrahim said...

iman shah:

memang indah kedah nie bng.. i like kedah..kalo boly nak posting dekat kedah nty..hehe boly tak?? wakaka

k-artz chasez said...

haa cheq orang kedah ni..memang kedah is fantastic.walupun ak asl perak tpi aku suda jatuh hati sama kedah..love it

Solihin Zubir said...

aku sbgai anak jati kedah sgt merasa bangga dgn statement di atas.. haha..

azrinrahim said...

k-arts chazes:

betol2..ku sokong engko..wakaka

azrinrahim said...

solihin zubir:

huhu.. i like that.. kedah memang indah dengan padi2..huhu

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014