October 26, 2011

perjalanan daku ketika cuti jumaat

السلام عليكم

macam biasa ayie agak padat sedikit jadual walaupun sekarang ini adalah waktu cuti. ayie memang jarang and tidak ada masa nak emnulis kecuali menulis assigment plus online fb and twitter memang sudah semestinye. hehe by the way, hari ini ayie cuma nak update gambar-gambar ayie masa pergi bandaraya Ipoh, Gua tempurung and Lanta Kijang. pergh, seriously, ayie rasa sangat syok time tu sebab ayie habiskan satu hari bersama-sama dengan kawan-kawan.

ayie gerak hari jumaat sebab jumaat ayie free and sabtu still ad kelas kokurikulum. huhu so, jumaat tu gerak pukul 9.00am dari tanjung malim terus pergi ke Ipoh lalu jalan dalam. serius memang agak letih juga sebab malam semalamnya ayie tidur pukul 3am kot sebab nak siapkan kerja-kerja tertunggak. hehe sampai bandar Ipoh area kol 10.30 am and terus pergi dataran plus lepak-lwpak kejap and then terus pergi ke masjid negeri kalau tak silap. memang boleh tahan besar.

lepas sahaja siap solat jumaat terus gerak pergi Gua Tempurung and lanta Kijang. serius, ayie rasa macam nak pergi sahaja lagi dua tempat tersebut sebab memang sangat-sangat best plus ayie tak bawak baju spare pon nak mandi-manda dekat lanta kijang and buat aktiviti dekat Gua Tempurung. so, terpaksa pulang dengan hampa tetapi sempat lagi lah ambik gambar bagai. nak tengok gambar. jom layan gambar dekat bawah ini. 


nampak sgt yang ayie excitedkan..haha

my bestie yang join perjalanan ini.

dalam kawasan area gua tempurung, perghh serius sgt best kot.

dekat area lata kijang. ayie suka sgt tengok air terjun dia. sangat-sangat menarik kot.

dua jejaka paling kacak seantero dunia. semua jejaka jgn jealous yer. hahah

35 comments:

Rozuan Ismail said...

amboi, berjalan sakan ye sampai ke air terjun.seronoknya

diana said...

mandi bogel je la..
bukan ada sapa2 selera nak intai kamu mandi pun..
wakakakak

Syuxer said...

syuk pernah gi ipoh hehe..jalannya sempit hehe..dah lama tak mandi kat air terjun hehe..

pasni datang lagi bawa baju spare ye hehe

Asrul "iLham" Sany said...

cuci mata tgk alam

:D

Citarasa Rinduan said...

nie yang jeles nie..
kak kan pi kesana baru sekali, masa tu kak study kat penang..

mmg best....

Wanie said...

lanta kijang kat ipoh jugak ke?nape mr z tak penah bawak p pun..huhu..

nanti dtg la jln kedah plak ye :)

Tukang Karut said...

sibuk bergambar je nampaknya... hoho...

Bro ahmad said...

wahh bestnya dapat berjalan kat lata kinjang..tempat yang menarik tu huhuu..tentu cantik air terjun dia..mendamaikan...seronoknya

cik pulau said...

Hamboiii..
kemain lagi yer berseronok..
jeleznya... lama x main air terjun..
last sekali masa thaipusam aritu.
hahahha

Ezad Skytech said...

wahhhh....best tu dapat berjalan sampai ke sana...nampak best pulak air terjun tu....(^^,)

izfanora said...

boleh plak tak bawa baju spare.. rugi sangat kot..

ABU said...

waaaaaaa... lawa seh air terjun dia..
aku pernah sampai kat gua tempurung..best kat situ..

Umie Artoqiemie said...

posing sakan haha

cik sakdi said...

peh bukan main lagi.. sape snap gambo??xada pon mereka. hahah

hawiz said...

lama menanti blog adik ayie nih..hihi...wahh..kemain lgi yer..

ahsfantasy24 said...

Lom pegi lagi..
lw na pegi lg skali,
ajk kte yep?? hehe~

Eh?:
1. Aku tak rela dia buat kau macam sampah.
2. Memang sakit bila terpaksa melepaskan kamu pergi.

Niena Pengembara Ilahi said...

slmat bercuti :D
blog berwajah baru :D

Mrs.Yie said...

bestnye dia berjalan sakan ek :)

Anif Abdullah| AA said...

dah lama teringin nak p gua tempurung seyh.. hohoi

Blueice Butterfly said...

~bestnyer bleh jlan2..:)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Cantiknye Air terjun tu.. ;)

azwa amani said...

amboiiii..seronoknya dia..jelesssss laaa...huhu

adwafarahin said...

aww! baju pink lah! hehe

iLa suHaiLa said...

untung ler boleh pi cuti ngn kwn2..hehe

YOUsoF said...

Kalau kepala dah set nak makan angin, kadang2 tak terasa penat sangat kan..



Seronok la kan dapat tengok tempat best, aku pernah sampai Perak sekali je.. hehe

Lieyly ︱ Alia said...

xajak alia , mana aci ayie..ahahaha !

IMANSHAH said...

mana gamba dalam gua

PinKy MoMMa said...

memang nampak xcited bila tengok gaya melompat kesukaan tu hehehe..dik lama tak dengar cite ;)

nurulmuna_abidi said...

pergh.. ayie.. untung lah pegi lata kijang.. aku penah pegi oh.. mmg cntik air terjun dye. paling cntik lah :D

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

waa bestnyer... aku xpenah lg sampai lata kijang..huhu teringin gak ni...

Solihin Zubir said...

takkan ambek gambar je kot.. tak mandi? heheh...

Juliet_iRa~" said...

jalan dgn kwn mmg best kan??

Daddylicious said...

jeles bangat...haha

ILA HonEyBuNNy said...

seronoknya g jalan2...cuti duk bilik ja..ehhehhe//chewahh//heheh

Tedi said...

Wah, seronoknya jalan2.. hehehe

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014