November 3, 2011

Jom Mewarna Doodle Fizgraphic

السلام عليكم

quick update daripada blog azrin rahim. sebenarnya ayie kena telah ditag akak kesayangan ayie ini tetapi yang pasti ayie nak mintak maaf sangat-sangat sebab tidak dapat nak menjelajah blog korang semua sebab ayie minggu ni agak busy dengan assigment kajian kes yang bertajuk "perokok tegar".

kalo korang mahu tahu apa sahaja yang telah ayie lakukan dalam kajian tersebut incya-Allah ayie akan cerita pada next entry. tapi malam ini nak selesaikan dulu satu perkara itu iaitu jom mewarna doodle fizgraphic. serius ayie rasa first time mewarna pakai adobe photoshop kot. hehehe walaupon tak cantik macam sis ai yu buat. ayie tetap nak tunjukkan juga hasilnya.

sebelum itu nak tunjuk dulu gambar asal doodle tersebut

(sebab dalam format PNG,so tidak nampak gambar asal tersebut)

sudah tengokkan? sekarang ayie mahu tunjukkan setelah apa yang ayie lakukan terhadap doodle tersebut. hehe maaf ye, biasa-biasa sahaja tetapi harap luar biasa. lala


ayie tidak pasti tema apa yang sesuai tapi rasenya tema yang paling sesuai untuk gambar doodle ayie adalah doodles sedang membuat pementasan.  kenapa pementasan? korang tengok sahajalah ea. haha kalau nak join rasa macam dah tidak sempat sebb kol 10.00pm (3/11/2011) dah nak tutup penyertaan dah.

1. Warnakan gambar doodle yang diberikan..SAVE gambar di atas dulu dalam komputer korang3. Buat Entry Jom Mewarna Doodle Fizgraphic..4. Letak Gambar doodle yang telah diwarna dan Tinggalkan Link Entry tersebut kat ruangan komen nie..5. Tak kisah guna photoshop,paint atau sebagainya..janji kreatif..6. Pemenang yang warna cantik n kreatif, apit akan lukis vector gambar free. Nak tag blogger lain pown tak jadi masalah..(tak sempat nak tag)

17 comments:

onie said...

tak reti nak doodle sangat T_T

Bro Ahmad said...

CANTIK terbaik la ko azrin..tabik bro

Wanie said...

bravo adik kesayangan =)mesti nak release tension buat assignment kan sempat join..hehe

ni pun dah cantik la ayie..tema pementasan?keke..boleh tahan tema die..

good luck to both of us!!~ ^_^

CintaZulaikha said...

da lma tak main warna2 nih..hihi

Anif Abdullah| AA said...

alamak,tak sempat nak juin..huhu..

sama la ..busy giler minggu ni :P

KizZ said...

Err...ada typo error cket tu..
insyaALLAH,bukan incyaALLAH..
Sori ya memperbetulkan..

Nice doodle by the way..

YOUsoF said...

Benda dah comel, masuk warna makan akan menjadi sangat comel! ;D

semutsengal said...

aku mana reti merwarna, dri kecik lagi asyik kalah je.


HAHAHAHAHAHHA

Arpiiz said...

alamak, tak sempat nak join tu..huhu

alif haris said...

hehe .. dah mcm kelas seni :)

Niena Pengembara Ilahi said...

menarik tajuk assigmnt tu

cik sakdi said...

cantik laaa hehehhe

Syuxer said...

kemas ko mewarna bro..hehe..:)..ada can nak menang neh heheh

Hans said...

comel2
:-)

blog-tips-kurus said...

salam Maal Hijrah. bila nak update ni? :-)

Pisyek said...

Semoga berjaya bro! xD

Lensa Pisyek

apik pehe said...

hehe.lame dah tak mewarna..

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014