May 16, 2012

Dedicated to My Mum & Teachers in the World


Alhamdulilah sekarang sudah menjejaki bulan 5 dalam tahun 2012 and today adalah hari paling indah sekali buat "MY MOTHER & All TEACHERS IN THE WORLD" because hari ini adalah hari paling special but mereka.
"SELAMAT HARI GURU"
ayie dibesarkan oleh seorang umi yang bergelar cikgu dan insya-Allah 2014 nanti ayie pula akan bergraduate dengan title IJAZAH SARJANA MUDA PENDIDIKAN MATEMATIK DENGAN KEPUJIAN daripada UNIVERSITI PENDIDIKAN SULTAN IDRIS (UPSI). kehidupan dengan seorang umi yang bergelar guru yang sangat sempoi dan tidak mahu anaknya satu sekolah dengan umi kerana umi takut ada bias. so, umi lebih selesa menghantar ayie dan adik-adik ker sekolah yang lain.

apa-apa pun menjadi seorang guru adalah sangat mulia dan jagalah amanah yang diberikan oleh Allah itu dengan sebaik-baiknya kerana anak-anak yang bakal dididik itu adalah aset yang paling berharga. didiklah mereka dengan ilmu duniawi mahupun ukhrawi agar seimbang kehidupan mereka kelak. umi selalu berpesan, mengajar bukan untuk mendapat title mahupun disanjung tetapi menolong mereka yang memerlukan dan ilmu mesti dikongsi bersama.
SELAMAT HARI GURU BUAT UMI TERSAYANG & CIKGU_CIKGU YANG ADA DISELURUH DUNIA. 

5 comments:

Anum said...

Selamat Hari Guru pada semua Guru seluruh Malaysia

Rozuan Ismail said...

happy teacher's day to mak ayie. ayie nanti pon akan jadi cikgu kann

Cik Pulau said...

selamat hari guru tuk diri sendiri.. n tuk ayie jugakk.. hahaha

fakhri khairi said...

walaweh, mak ko cikgu gak eh? happy teacher's day and also mother's day to your mom :)

zati embong said...

walaupun da terlewat,tp selamat hari guru.

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014