June 14, 2013

Mee Udang Mak Jah: Kuala Spetang

Assalamualikum

perjalanan yang memenantkan semalam sebab seharian drive daripada Tanjong Malim > Taiping > Kuala Spetang > Tanjong Malim. Perjalanan yang mengambil masa 12 jam pergi dan balik dan seriously sangat seronok. terima kasih makcik sebab ajak saya suh teman pergi ke Taiping semalam dan dapat makan dekat Mee Udang Mak Jah buat kali ke-3. 

sape nak tengok Mee Udang Mak Jah ini. cuba tengok picture dekat bawah ini tapi jangan terliuh plak ok, memang terbaik ah.

Mee Udang Mak Jah, RM 8.00 (biasa)

gambar dekat atas tu lepas ayie dah makan suku, baru teringat nak ambik gambar. haha nampaklah mcm kurang menarik tapi abaikan yang penting rasa Mee Udang Mak Jah ini memang terbaik ah dan berbaloi. banyak udang pulak tukan. haha tpi orang tu xmakan udang, jadi dia makan nasi goreng kampung sahaja. 

perjalanan semalam berbaloi sebab dapat makan Mee Udang Mak Jah sambil pusing-pusing Taiping, walaupun kali kedua berada di bumi Taiping, aku rasa mcm dah tahu jalan semua dekat Taiping tu dan Alhamdulilah semuanya dipermudahkan oleh Allah untuk urusan semalam. (poyo kejap ayat)

siapa-siapa yang belum merasa lagi Mee Udang Mak Jah Kuala Spetang ini memang rugilah dan bila dah jalan ke Utara tu apakata singgah seketik dekat Kuala Spetang untuk merasakan keenakan dan nikmat Mee Udang Mak Jah ini. hehe kira berbaloi kalau korang semua jalan jauh-jauh dan berehat dengan makan Mee Udang dekat gerai Mak Jah.

harga dekat kedai Mak Jah ini boleh tahan murah juga sebab semalam makan lima orang just RM 37.50. korang tak percaya layan gambar resit dekat bawah ini. yuhuu

sudah percaya !!

apa tunggu lagi, jom kita pergi ke kedai Mak Jah dekat Kuala Spetang. arghh mengidam nak makan Mee Udang Mak Jah lagi.

2 comments:

My Little Diary said...

bole tahan jugak harganya ye.

PinKy MoMMa said...

oo harga dia RM8 eh utk semangkuk tu..baru tau huhu..ramai dah review tp tak berpeluang lg nk merasa ;)

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014