April 29, 2011

apartment aku 60 tingkat tanpa lif !!!

assalamualaikum semua..

apa khabar pagi ini? harap korang sihat shjalah ya. hehe sowi tak dt nk blogwalking ag semalam dok terlanjur tidur. ayie pon tak thulah kena sekrang nie dok rajin sgt tido awl. nak kte letih tak letih mane pon, biase shja bukan bt apa-apa pon. herm, xpolah ignore shja. 

okaylah, untuk entry kali nie ayie nak nak korang bce cerita nie. pegh, memang korang akan menangis ah apbila bace cerita. haha korang dah mula excitedlah tu. relax dulu, masih awl lagi untuk korang bace cerita ini. apa-apa pon mesti korang dh tak sabar kan. jom hayati bersama.


maka bermulalah kisah !!

Ada tiga orang sahabat si A, si B dan si C, yang tinggal serumah di sebuah apartment setinggi 60 tingkat. Pada suatu petang setelah tamat bertugas mereka ini telah kembali dari bertugas untuk pulang ke rumah. Dilihatnya ramai orang sedang berkerumun di depan lif. Rupanya elektrik padam dan lif tidak berfungsi....

si A : Macamana ni...rumah kita lak atas sekali?

si B : Aduhhhh...bikin bingung kepala, nak panjat tangga larat ke..?

si C : Aku rasa baik kita panjat tangga aje...kita pun tak tahu bila agaknya elektrik ada balik

si A : Aku ada satu idea, kita panjat tangga sambil bercerita,tapi kita kena bercerita yang sedih aje, sebab kalau kita buat cerita

lawak...kita akan terasa sesak nafas sebab kita ketawa...biar kita serius dengar cerita.

Mereka pun bersetuju, so mereka mulalah melangkah kaki memanjat tangga untuk ke tingkat 60. si A mula bercerita....

si A : Aku masa kecil punyalah sedih dalam sejarah hidupku...aku membesar tanpa bapa, bapaku meninggal semasa aku dalam kandungan,
dari kecil aku....bla bla bla bla bla.....

Punya la sedih mereka mendengar cerita si A hingga meleleh leleh...sedar tak sedar mereka dah sampai kat tingkat 20. Mereka berhenti sekejap bukannya kerana penat tapi berhenti untuk lap air mata...kemudian Mereka kembali memanjat sambil si B pula bercerita....

si B : Sejarah hidup aku lagi sedih, semasa umur aku 5 tahun kedua ibu bapaku meninggal dalan kemalangan jalanraya...aku dibesarkan oleh abang sulung ku saja yang pada tu berumur 15 tahun. Abang sulung ku tak bersekolah dan dia bekerja untuk menyara aku adik beradik seramai 4 orang...bla bla bla bla......

Sekali lagi mereka bertiga meleleh sedih....punyalah lama cerita si B dengan tak sedar mereka dah sampai ke tingkat 55. Hanya 5 tingkat aje lagi... sambil melangkah memanjat tangga yang ketingkat 56, si C mula menyampuk

si C : Alaaaaaa...korang punya cerita tak sedih lagi...cerita aku lagi sedihhhh punya.

si A : kau ada sejarah hidup sedih juga ke...?

si C : emmmm...mungkin hari ini dalam sejarah...

si B : cerita aje le...kita dah tinggal 4 tingkat je lagi

si C : aku sedih kerana...KUNCI RUMAH KITA AKU TERTINGGAL DALAM KERETA....:-(

-----------------------------------------------------------------

haha, apa perasaan korang lepas bace cerita ini. dapat pengajaran tak. apa korang langsung tak dapat pengajaran daripada cerita ini ker? okaylah ayie nak bgthu apa pengajaran yang kita boleh dapat daripada cerita ini. btw, nak say thnkx kat member facebook because share benda ini dengan ayie. kredit dekat korang.

moral of the story: jangan tinggalkan sesuatu yang penting itu dekat merata-rata tempat sebbnya kalau dah jadi macam cerita kat atas tu, korang sanggup ker nak turun. lala kecian deh.. oleh itu, sentiase simpan benda penting dalam beg atau dekat maner-maner tempat yang selalu kita bawak ke hulur dan ke hilir. okaylah sampai jumpa dilain mase dan lain cerita. bye3x..

26 comments:

Far8 budak baik said...

patut ar macam penahh bace...
hahahaha..nasib tingal kunci..
kalau tingal bini??ngahaaa
wehh ape facebook kau??

azrinrahim said...

budak baik;

kalau tinggl bini cari lain..boleh ker?? llaal yg fb tu aku dah sent kt shoutbox ko.. carilah..

suka cartoon said...

ahahahaha..memang sedih..

azrinrahim said...

suka cartoon:

lala..nak bt mcm maner..mcm gitulah..huahua

IMANSHAH said...

kesimpulannya

beringat selalu pasal kunci ni..saya selalu tinggal kunci umah kat dalam umah

Mrs.Yie said...

rasa mcm nak tumbuk berkali2 je muka si pencerita yg ketiga tu..hehe

azrinrahim said...

iman shah:

abg iman kena ingt tu..jgn tinggl jer kang tak boleh nak masuk rumah..huhu

azrinrahim said...

mrs. yie:

akak nak tumbuk..lala jgn tumbuk kecian kt si C tu..lalaal

HajarRasdi [BdkKck] said...

hahaha..lawaknya.. tu la. sapa suro tinggal benda penting kn..

syAzAnA said...

kalau aku lah kannn, ishh2. aku terjub tngkat 60 tuh balek. >.<

cik aisha said...

tingkat 5 pun dah semput dik oi...tingkat 60 sory la menapak turun semula.tunggu je la elektrik ada semula...^_^

azrinrahim said...

hajar rashid:

huhu, nak bt mcm maner dh tertinggl..lala

azrinrahim said...

syazana:

haha, okay gak kalo hang terjun.lalal

azrinrahim said...

cik ainsha:

hehe,nak bt mcm maner kak.kena terima jerlh..huhu

diana said...

cerita ke tiga la yang paling sedih..
heheh

azrinrahim said...

kak diana:

sedih..lala

Nasriq said...

60 tingkat... hoho... agak2 la...

Solihin Zubir said...

ahahaha.. mmg sedih nk kena turun bawah balik amek kunci.. hehehehe...

azrinrahim said...

nasriq:

haha..nak bt mcm maner..terima jerlh 60 tingkat..

azrinrahim said...

solihin zubir;

terima jerlh hakikat..huhuahau

HAZWAN17 said...

peh sampai 60 tingkat naek tangga.. memang tido luar la jawabnya

azrinrahim said...

hazwan17:

haha, mcm tu lah nasibnya, kne ad current dulu kalo nak g ambik kunci..huhu

NiLaM sUhAnA oThMaN said...

aduh...sedih nak menangis kot kalo macam tu....huh...

azrinrahim said...

nilam suhana:

huhauahuauha...macam tu lah nampak ya..lala

l a l a , S h a h e i l a said...

adeh..penat baca.. dah kena ulang dari pertama balik..
*baru ambik kunci balik..hehe

azrinrahim said...

lala:

huhu, penat ker??haha

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014