April 2, 2011

warna hitam menawan??

Assalamualaikum semua..

Lama sudah tangan aku tidak menaip disebabkan kesibukan aku dengan dunia aku. Macam biasa rutin harian adalah peg kampus + buat asaiment + discussion dengan diri sendiri dan so on. Terdetik dalam diri aku untuk menulis Sesutu di diari ini tetapi waktu sentiasa mencemburui diri aku. Alhamdulilah sekarang aku memperolehi sedikit masa untuk mencoret sesuatu yang tidak aku pasti hala tujunya. Kemana aku harus tujukan cerita ini, kepada siapa aku harus menceritakan apa yang berlaku selain blog tercinta aku ini. Hehe sdah selesai aku bermadah, sekarang masa untuk aku berhappy!!

Disebabkan aku mempunyai semangat nak menulis ini. So, aku luangkan lah sedikit masa untuk menghias kamar idaman kalbu aku ini yang sememangnya telah usang disebabkan telah 2bulan aku meninggalkannya tanpa sebrang noda. Arghhhh bukan aku down untuk menulis tetapi aku memang malas nak tulis. Hehe sebb sekrang tumpukan pada exam yang bakal aku hadapi dua minggu lagi.

Cakap pasal examkan ??

Adakah aku sudah bersedia menghadapinya. Adakah aku betul-betul untuk memperolehi keputusan yang lebih cemerlang daripada sebelum ini. Ya Allah kepadaMu aku menadah doa memohon agar mudah untuk hambamu ini menghadapi exam bersama-sama dengan sahabat-sahabat aku di UPSI. Incya-Allah hambamu ini akan dapat melakukan yang terbaik. Amin44x. lupakan pasal exam jap. Nak cerita pasal my blog. Hehe

Cantik tak header baru ayie + layout yang baru



kenapa pilih tema warna itam?

Herm, maybe sebb cantik untuk dilihat kot dan bila dapat sahaja hias blog ini enjoy tu. Hehe rasenya macam semangat untuk berblogging mula kembali. Selain daripada itu thankx to my friend because still tegur ayie kenapa tak update blog. Bukan tak nak update blog, cuma tidak ada masa yang mengizinkan. Incya-Allah lepas ini ayie akan peg blog sahabat ya untuk menjenguh dan akan aktif seperti dahulu. Okay masa sudah tamat, sekrang masa untuk ayie peg tunaikan tanggungjawab.

sebelum mengundurkan diri, cuba hayati baik-baik ayat ini. renungkan..

perkataan yang cantik adalah ALLAH,
kamus yang terbaik ialah AZAN,
senaman yang terbaik adalah SOLAT,
novel yang terbaik adalah AL-QURAN,
dan benda yang paling berharga adalah

IMAN.



jumpa dilain entry ya.

9 comments:

Cikgu CTE said...

pertama kali cikgu masuk blog nie..


tapi cikgu nak ucapkan syabas kerana menggunakan bahasa yang baik dan yang pastinya masih mengingati Allah...

Teruskan perjuangan dan jagalah bahasa yea..

IMANSHAH said...

salam

bagus..doa jgn putus..semoga berjaya

azwa amani said...

nice ayie...tahniah sebbb boleh update blog...ayie kena ingat...walau sesibuk mana pun kita, kita punya tanggungjawab untuk sebarkan ilmu Allah..mereka yg membaca punya hak untuk mengetaui ilmu, sebab ilmu bukan milik kita...so...lepas ini, biar entry sikit jer isi, tapi ia berterusan sampai bila2 yerr :)...cuba ambil mesa setengah jam sehari untuk sebarkan ilmu..jika kita luagkan masa untuk benda yg baik, Allah akan berikan keluasan masa untuk kita lakukan banyak perkara dan permudahkan segala urusan..maaf komen panjng..hehehe

:Cikgu Akim: said...

nice ayie.apa yg penting kita kena tetap usaha untuk kemajuan diri kita..good luck for exam!

azrinrahim said...

cikgu CTE

maaflah kalo bhase ayie ad yg terkasar...incya-Allah akan jge bhase... terima kasih cikgu atas tegurannya...

azrinrahim said...

imanshah:
terima kasih abg iman..incya-Allah doa xakan putus....

azrinrahim said...

azwa_amani:
incya-Allah ayie akan ingt..terima kasih sebb masih still bg smgt kat ayie... kamu memg shbt yang terbaik..hehe huhua komen shja panjng2, still okay n hwn ilmu memng perlu disebarkan...untuk kebaikan ummah...

azrinrahim said...

cikgu akim:

thnkx abg akim..incya-Allah ayie akan teruskanya ... semoga abg loq pon sama juga..semoga berjya...

azrinrahim said...
This comment has been removed by the author.

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014