April 28, 2011

nielah rahsia kenapa lelaki pandai !!

assalamualaikum semua..

apa khabar pagi nie. btw, nak say sorry kat member yang ad tag ayie aw, ayie tak dpt nak jawab lgi tag korang semua sebb minggu nie penuh dengan exam. lala (tpy update blog bolykan? alasan betol). one more thing, satu hari jugakan ayie tak blogwalking dekat blog shbat-shbat semua. sorry juga. bukan ayie peg maner2 pon semalam, dok dekat library dan selesaikan study pembangunan sahsiah. (rajin tak aku nie? ecehhhhh). 

okay, ingore apa yang aku mengarut dekat atas tadi. cuma nak cerita dekat korang shja tentang entry aku nie. wahai wanita sekalian, kamu kena fham yang lelaki memang mempunyai minat membaca yang mendalam. kalau tak percaya cuba korang tgok bhan bacaan yang mereka sellu baca. penat nie aku jadi paparazi jap semalam. haha (sempat ea jadi paprazi). jom tgok ramai-ramai semua.

wait-wait, jagan tgok dulu. nie grenty korang akan gelak. bagi memanjangkan entry, aku akan cerita kenapa lelaki suka baca buku nie. first, melalui buku nie lelaki akan tahu siapa diri mereka dan kepada manusia dijadikan. second, mereka akan tahu akan tanggungjawab mereka sebgai seorang suami kelak dan yag ketiga, buku nie memang sesuai untuk kaum lelaki baca walaupon azalinya lelaki tidak suka membaca. (perghhh, ayat poyo yang merujuk kepada lelaki).

penat mwngarut, jom tngok buku apa? mesti kaum perempuan suspens kan? haha





huahaua. mesti korang terkejotkan kenapa pulak aku kuarkan gambar novel plak. actually benda-benda macam nielah lelaki suka baca. (walaupon sebenarnya perempuan yang suka bace). sebenarnya cuma nak tunjukkan shja koleksi aku yer novel untuk semester nie. yang nie mase aku beli kt pesta buku lepas, kalau yang lain semua dah bawak blik umah. lala so, tak sempat nak tayangkan dekat korang semua. jgn jealous aw. lala

setakat nie novel yang aku beli adalah berunsur islam dan tidak ad kaitan dengan cinta-cinta berbgai okay. lala seronok siot bace novel. tak terkate gitu. aku boleh peruntukkan satu hari shja untuk abiskan novel tapi jgn ad sesiapa yang menggangu ah. kalau ad grenty kena pelempang dengan aku serta hilang mood nak biskan novel. lalala

moral of the story; ingt perempuan jer ker suka bace novel? lelaki pon suka aw tetapi kalau bagi aku yang islamik sikitlah.haha saper2 yang nak hadiahkan novel untuk aku pastikan hendaklah karangan fatimah syarhah @ DR farhan hadi aw. wow, demand giler aku mintak kan? haha jumpa dilain entry ya.


24 comments:

Muslimah Optimis said...

heheheh.. akak pun suka baca novel islamik.. bumi cinta dah baca memang terbaik.. yang lagi 3 novel tu sempat nak baca lagi pun..huhu

azrinrahim said...

muslimah optimis:

hehe, samelah taste kita kaka..huhu ayie memang suka novel2 macm nie.. lala kalao kuarkan pasaran yg latest grenty kaan beli punya..hhuhu

Mrs.Yie said...

ayie,akak x suka membaca tau..bagi akak membaca ni satu perkara yg memboringkan..hehe..novel sekalipun memang x suka baca..cuma,sekarang ni sejak ada blog ni la akak suka membaca..kalau jenis buku2 tu alahai..tolak tepi la jawabnya..huhu

azrinrahim said...

mrs ayie:

AKAK, PELIK LH..BUKAN perempuan yg sellu suka bace novel nie..haha btw, tak tertarik kot untuk mendalaminya..lala hehe

mian said...

cube try bace h.lovate punye.islamik gak dan yang paling penting care die bercerita ikot keadaan zaman sekarang. =) just suggest

azrinrahim said...

mian:

tgok nty aku cari buku tu..huhu

-hanyaaku- said...

huaaa!!! jarang laki baca novel islamik cmnih..

novel2 tu semua best! hheee :D

FreESiAgErBeRa said...

bila budak math suka dan mula mengira novel...hehe...i like to read novels too...

SyahmiFikri said...

yea.. aku suka denyut kasih medik!!

nice story koet! hehehe

Solihin Zubir said...

minat baca novel gak hg nowhh.. haha..
aku dlu suka la bca novel..

lani layan blog ja.. heheh..

Nasriq said...

dulu masa muda remaja memang aku suka... satu malam berjaga semata mata nak habiskan buku pun tak pe...


tapi sekarang dah tua... minat tu dah tak ada...

azrinrahim said...

hanyaaku:

haha,, sekrng dh jumpa kan lelaki bce novel..lala

azrinrahim said...

freesiangerbera:

haha, boleh ker mcm tu..budak mth thu mengira jer..lala

azrinrahim said...

syahmifikri:

samelah..aku pling suka novel tu kot..hehe novel tu ehem aku yg blikan..lala

azrinrahim said...

solihin zubir:

mint jer..lala tpy ayie minat lyn novel + novel..huhu

azrinrahim said...

nasriq:

huhu..xper boleh teruskan smgt untuk membace tu..lalala

Arpiiz said...

saya suka baca komik fantasi je..hehehe

♥HANA ZAINAL♥ said...

huhu. membaca amaln mulia kaan. pna tgk novel jgn biarkan surau ini roboh kat library sekolah. tapi hnye tengok shje. tak bace pon. heheheh :DD

♥HANA ZAINAL♥ said...

huhu. membaca amaln mulia kaan. pna tgk novel jgn biarkan surau ini roboh kat library sekolah. tapi hnye tengok shje. tak bace pon. heheheh :DD

zacky ~786~ said...

perghh gilerr novel..~

azrinrahim said...

hana zainal:

tengok shja ker??? huhuhu

azrinrahim said...

zacky`786`:

haha best kot novel...lala

aida said...

patut le laki pndai..anyway,pompuan lg genius..hehe

azrinrahim said...

aida:

yeker perempuan lg genius.. herm, biase jer kot..lala

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014