April 22, 2011

hari ini dan esok pasti berbeza.. betolkah???

Assalamualaikum semua…

Kenapa ea manusia sekarang boleh berubah. Cepat shja mereka boleh berubah sikit seperti daripada suka kepada benci, rindu kepada tak rindu dan so on. Kenapa berlaku begitu. Sebelum ayie cerita panjang cuba bace ayat-ayat berkaitan dengan “HARI INI DAN ESOK”.

hayati ya cerita ini.

(copy righr from facebook)

korang semua pasti pernah melaui situasi begini bukan ataupun memang sedang melaluinya sekarang ini. bersabarlah ya. kita tidak mudah untuk mendapatkan seorang yang perfect untuk memahami diri kita ini. walaupun sejahat mana perbuatan yang dia lakukan terhadap kamu, tapi kamu still masih setia menanti dia, itulah yang dimaksudkan dengan sayang. daripada cerita "hari ini dan esok", kita dapat ambil iktibar, untuk menjaga hubungan better kita kena kenal hati budi masing-masing sbelum pergi lebih jauh.

moral of the story: tidak seperti apa yang diungkapkan hari ini akan mengambarkan hari-hari yang akan mendatang. cuba kita lebih berfikiran jauh sebelum membuat keputusan untuk memilih seseorang itu supaya tidak akan menyesal suatu hari kelak. incya-Allah. 

p/s: makcik mntak maaf ya. bukan tak nak mesej kamu cuma saya nak jage batas kita shja. incya-Allah perhbgn sebgai hambamu akan dilancarkan jika jage daripada awl ya. maaf ya makcik. lalalalalala

okaylah,sampai sini kita berjumpa. jumpa dilain entry.

tengah serabut dengan exam. semoga Allah permudahkan untuk ayie mnghadapi exam hari sabtu ni. incya-Allah.

12 comments:

suziesanji said...

makcik?sangat xsopan..hee..
bagus2,better jaga dari awal, kalau da biasa, susah dah nak kawal..

Good luck for your exam..

azrinrahim said...

suzisanji:

memng panggil makcik pon sebb dia panggil sye pakcik..lalaala thnkx for the wish dor the exam..incya-Allah dpt et yg terbaik..

zacky ~786~ said...

nice entry bro .. :)
kirim slm kt mokcik tu.. hehee

Prof Rashidi said...

lommmm ting tong

azrinrahim said...

zacky 786:

incya-Allah sye kim salam ya...
hahahaah

azrinrahim said...

prof rashidi:

apa yg lom ya..kakaka

IMANSHAH said...

sweet..makcik n pakcik

アヌム ちゃん~~ said...

Salam.bw here^^ nice blog :)
Feel free to visit me @ frommetoyou~
:)

azrinrahim said...

imanshah:

haha..biase2 shja..xad pon sweet maner..lalala

azrinrahim said...

tak tahu nama:

waalaikumsalam... thnkx coming to mu blog..

Solihin Zubir said...

ahahaha.. aku penah lalui tu dulu..

last2, skang aku single.. heheh..

n dh bosan dgn SMS..

azrinrahim said...

solihin zubir:

biaselah manusiakan..nak bt mcam maner..so, jgelah hbgn seblom melyari bahtera yg selanjutnya..

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014