April 17, 2011

hari-hari untuk berubah pada jalan yang benar !!

Assalamualikum semua…

Alhamdulilah, korang apa khabar semua? Rindunya untuk saya mengarang sesuatu di pondok yang usang ini. Ingin aku sampaikan akan kata-kata yang ingin melontar dibibir aku, tetapi aku tidak berdaya untuk melontarkan disebabkan keegoan diriku ini. Adakah benar setiap orng itu mempunyai ego yang tinggi? Kenapa mesti berlaku begitu. Hehe apa yang ayie untaikan nie. Sebenarnya ayie tak berape sihar sangat sekrang nie. Biaselah demam exam dah bermula, jadi hamba pun ikot demam sekali lah. Hehe alhamdulilah, first paper semalam yang berlangsung selama 2 stgh jam telah ayie dapat laksanakan. Incya-Allah ayie serahkan kepada Allah dan sesungguhnya hambamu ini telah melakukan yang terbaik dan berusaha kea rah yang diredhai.

Kenapa kamu tak update blog?

Bukan tak nak update blog lah shbat-shbatku sekalian, Cuma ayie busy sikit dengan study dan majlis yang ad dekat KHAR ini. Rindu gile dengan blog ini, Cuma mase dan kemalasan yang selalu menyekubungi diri ini. Sahabat-sahabat nak tak tahu tak macam maner nak hilangkan perasaan malas. Jom sama-sama kita hayati doa ini. Emoga memberi manfaat bersama.



Apa macam okay tak doa ini. Hehe search kat google image jer. Kredit to them. Tadi dah cerita pasal examkan. Sebenarnya first paper yang ayie hadapi adalah paper DISCRETE MATHEMATICS. Kalo semua nak tahu, ayie dah nak tamat sudah TAHUN 1  inidan bakal bergelar pelajar TAHUN 2 pulak semester hadapan. Apakah? Sungguh awl bukan. Sesungguhnya masa itu sangat mencemburui kita. So, kita kenalah guna mase yang ada itu dengan perkara yang berfaedah. Hehe tapi ayie ada lagi seminggu untuk menghadapi paper yang seterusnya iaitu 23/04/2011 nie. Nak wat apa ea dalam mase seminggu nie?
  • STUDY
  • MAKAN & MINUM
  • TIDUR

Macam bosan sahaja life ni. Hehe so, apa kata ayie luangkan sikit mase dengan mendekatkan diri kepada Allah. Betol tak shbat-shbat semua. Ayie bukanlah seorang yang pandai dalam pelbgai permasalahan Cuma dalam diri ini ingin try berubah kearah kebaikan. Incya-Allah shbat semua doakan ayie ya. Tegur-tegurlah ayie kalo apa yang ayie lakukan itu salah.  Yang penting jangan pernah mengeluh dan berputus asa dalam mencari hidayah Allah.



cuba shbat semua fhamkan apa yang dimaksudkan demgam pelajari sesuatu dari hidup anda sendiri!. ayie tinggalkan shbat semua dengan satu teka-teki. cuba hayati bersama ya. incya-Allah pasti akan jumpa jwpan ya, selamat beramal..

Jumpa di lain entry dengan kisah yang lain pula. 

14 comments:

IMANSHAH said...

salam

dah mengajar nanti, seronok!!!

azrinrahim said...

iman shah:

waalaikumsalam...
memg seronok..herm gt nak mintk cikgu sandaranlah..boleh tak>?heheh

nadiahhazirah said...

betul2..pengalaman tuh guru terbaik,...

azrinrahim said...

nadiah hazirah:

memg pon.. tanpa penglaman pincng lah hidup ini untuk memperbaiki keslhn..hehe

Solihin Zubir said...

aku seorg yg agak malas..
doa nie sesuai utk aku.. heheh...

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

sama lah..skang dah nak final ..makin busy..tp kadang2 terupdate gak belog =P

azrinrahim said...

solihin zubir:

jom sama2 kita berubah kearah kebaikan ya..hehe relax ah abg solihin..hehe

azrinrahim said...

iqbal:

sama-sama..rase nak update tu sentiase menebal plak..hehe nak bt mcm maner, kne update juga..huhu

Arpiiz said...

perubahan itu perlu dalam diri ini, takkan nak berada di takuk yang lama, betul tak..??

azrinrahim said...

apizz:

memg betol apa yg kamu ktekan itu..hehe kita perlukan pegorbnn untuk terus maju..huhu

YAYA said...

bagus cikgu azrin ni :))

azrinrahim said...

yaya:

biase2 shjalah..xad beza pon ngn kamu semua..hohoh

Muslimah Optimis said...

kebetulan ayie akak buat contest

LaMan MusLiMah OpTiMis: MO NAK BAGI HADIAH. HANYA BUAT ENTRY "AKU INGIN BERUBAH"

jom la join...aku ingin berubah yeahh

azrinrahim said...

kak MO:

incya-Allah nty ayie join ya.. hehe

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014