July 7, 2014

Online Ticket Memudahkan Balik Kampung

Rehat kejap daripada design ini. hehe Maklumlah suka tangguh-tangguhkan kerjakan. Lagipun ada beberapa design yang memerlukan komitmen menggunakan otak pada tahap maksimum dan akhirnya aku kecundang daripada meneruskan melihat design tersebut.

OFF seketika about design dan ingin cerita tentang aku beli ticket bus sekarang menggunakan online sahaja. Alhamdulilah, dunia sekarangkan di hujung jari tinggal beli sahaja dan pastikan dekat bank ada duitlah. hehe Ayie biasa kalau balik Kg nun jauh di Penghujung Benua Asia aka Pontian lebih prefer untuk naik bus S & S International berbanding bus yang lain. 

Mungkin sebab dia ambik masa yang singkat dan tak singgah banyak tempat. Mula-mula ingat nak beli melalui e-ticketing TBS tapi service tengah down sekarang jadi menggunakan perkhidmatan laman web bus S & S International teruslah sekarang ini. Nanti pergi TBS tinggal tukar tiket yang memang dikeluarkan oleh TBS.

Slip Online Ticket

Ayie beli tiket awal sebab memang tidak sempat untuk ke Kuala Lumpur membelinya. Lagipun perjalanan nak pergi Kuala Lumpur pun mengambil masa satu jam lebih. itu baru pergi belum lagi nak balik ke Tg. Malim. Belum Masuk duit bus lagi. Better beli Online sahaja.

Ayie nak update tutorial beli bus dekat e-ticketing TBS online tu tapy tunggu server dia ok balik yer. Kang buat penat sahaja korang sign up bagai tapi system down. Tidak guna jugakan. Selain itu, kalau server down better gunakan laman web bus sahaja terus beli ticket secara online.

*tutorial tunggu nanti malam, Ingin siapkan kerja-kerja design dahulu. Jangan lupa solat zohor ye sahabat.

16 comments:

Cik Puan Eka said...

Nasib baik kampung tak jauh dari tempat keje. Hehehe

Naik bas loncat2 je tahun sebelum2 ni hehe

Selamat balik kg dan selamat hari raya :D

Montana said...

semakin mudah

Nurzakiah Hanum said...

BAGUS KAN

Tihara said...

senang yea beli online,jimat masa dan tenaga :)

MyCherita said...

Salam ukhwah, singgah sini jalan-jalan blogwalking dari perserta Segmen Nak URL Blog #6 by Mialiana.com..done follow sini.. Salam ramadhan, salam ceria dari MyCherita

Siti Aisya Ibrahim said...

wahh bagusnye sistem skrg... :D

Tukang Karut said...

semuanya mudah dihujung jari...

Scha Nazri said...

aku kalau malas nak jalan pergi kaunter bas, beli online je. senang. hahah

Aisya A. said...

disebabkan flight je satu2nya option nak balik kampung jadi beli tiket flight di hujung jari ni selalu lah. tiket bas tak pernah lagi. :D

Cikgu Norazimah said...

senang dah hidup sekarang ni..hehe

Cik Mimie said...

Wah, dunia sekarang ni semudah A B C je kan..hehehe..Nasib baik Cik Mimie tggl di kampung..So, xperlu beli tiket2 ni..hehehe..Aura balik kampung da terasa da ni..:)

Ilaa Suhailaa said...

tersangatttlah memberi kemudahn if guna on9 tiket ni.tak payah hadap jamm...hehe

Khai♥Rin : anies said...

dpt elak dr ulat tiket ;-)

Nad MamaZN said...

naseb baek la dah ada kemudahan camni..klu tak jenuh la nak beli tiket kt stesen bas...teringat zaman blaja dulu, cari tiket perghhh hazab!

Akif Imtiyaz said...

Wahh bestnyerr..lau dlu duk melangut kt kaunter tiket jer la mencari tiket huhuhu...sekarang dah maju..terbaikkkk...

Ismi Ana said...

Segalanye mudah yer skrg. Just klik klik je dihujung jari.

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014