July 11, 2014

Popiah Basah Paling Sedap

Popiah Basah Paling Sedap | Ayie baru sahaja diperkenalkan dengan popiah Basah yang makcik ini dan first word yang keluar daripada mulut ayie lepas raya Popiah basah ini ialah sangat Sedap. Serius sangat berbaloi ok dapat makan Popiah basah ini. Harga pun sangat berpatutuan.

Harga untuk satu Popiah Basah ialah Rm 0.60. Kenapa RM 0.60 sebab Popiah Basah yang makcik itu buat memang besar dan ayie makan 3 biji pun dah rasa kenyang. haha Nampak x yang ayie kelaparan dekat situ sebab itu makan 3 biji Popiah Basah yang makcik itu buat baru kenyang.

Mana nak dapatkan Popiah Basah ini? Korang boleh dapatkan dekat Bazar Ramadhan Hulu Bernam berhampiran dengan Stesen Minyak ESSO. Den jealous asik member tayang buffet Ramadhan nun jauh di KL or Selangor. Nak juga tayang makan yang paling sedap dekat area Tg. malim juga. hehe Korang jealous tak? haha

eh silap, bukan nak jealouskan orang cuma nak bagitahu sahaja kot-kot lah korang lalu Tanjong Malim dan nak rasa popiah Basah itu boleh singgah tapi jangan lewat sangt sebb biasanya pkul 5.30 Popiah Basah itu dah abis dah. 

5 hari straight ayie pergi beli Popiah Basah itu sebab terlampau sedap dan emang tak basi pun sebab masa makan waktu sahur, Popiah Basah itu masih lagi sedap ok. I like it. Nak tengok gambar Popiah Basah itu, mai ayie belanja tengok yer. hehe



*Sedap tidak? Mohon jealous. hehehe

20 comments:

Ismi Ana said...

Tak jeles pun! Bcoz ana tak suke popia basah. Umi ana suke la. Hehe. Selalu beli tp utk umi je. :D

Akif Imtiyaz said...

Wahh sedapnyerrr ..kak Lya mmg suka gak makan popia basah ni Ayie ..Sedapp hehehe ..Kau mmg dah buat akak jelesss la Ayie huhuhuhu .Jelesss sgt2 kena blanjerr nie ,.nant akak g sana leh la ayie blanjer hahhaa .

Scha Nazri said...

kat seremban pun ada popia pemes. cuma its better kalau goreng, sbb kalau basah, cepat basi.

Detective Fiqa said...

popia basah?
fiqa suka makan yg goreng punya tu.
sedapp dan ranguppp~~

ejulz said...

Terbaek popiah basah.. tgk gambar ni siang2 tergugat iman... hehe

Jemput Join "Segar bersama Fresh Care dan Safe Care Giveaway by EJulz "Segar bersama Fresh Care dan Safe Care Giveaway by EJulz" . Kalau dah join tQ ek.. ^_^


Like "Ejulz Blogshop" jika sudi.. tQ

aswadz said...

rasa macam nak ngap je. nasib baik puasa.

Anasyg said...

kat Bestari Jaya pun ada popia basah sedap giler. :)

Aisya A. said...

tak minat sangat popia basah. tapi tengok macam sedap je. hahahaha!

dah la teringin roti jala dari semalam lg tak jumpa2 ni. sobs.

Hafizah Halim said...

Assalamualaikum & Salam Perkenalan...
Jom imarahkan Ramadhan dan jemput join GA saya ni ye:
http://ummudd80.blogspot.com/2014/07/ihya-ramadhan-giveaway-by-ummudd80.html

Montana said...

salam ramadhan yang ke 18. datang jalan2 dari blog MiaLiana.Dia kan pesyen kumpul link blog blogger2 lain.memudahkan kita untuk terus blogwalking blog org lain ;-)..saja ja mai singgah baca entry terbaru blog ini.. Senang2 mai la blog Montana nooo ;-) semoga terus success ;-)

Farah Arina said...

even dalam gambar pun nampak sedap sangat xD

Siti Aisya Ibrahim said...

Terliur menengok time tengh pose2 ni... :D

ewanthology said...

tahun tahun sebelum ni mmg ada beli kuiih popia basah utk berbuka tapi tahun ni belum berkesempatan lagi nak beli...

Hazmin Hamudin said...

Sekali dekat ulu bernam la pulak. haha.

Montana said...

selamat hari raya diucapkan ;-) teruskan berkongsi ya dengan pengalaman dan cerita baru..baru dapat info lebih skit kan.. ;-)

Pha Is said...

saya pun suka popia basah, berbanding popia goreng..

MaMa MuRsYiD said...

nampak sedap ni... lama tak makan popia basah

Pha Is said...

singgah menabung sini.. :)

Yun Sing said...

Nak juga :3

aRz MoHa said...

Nampak macam menarik. Tapi Jauh pulak nak gi belinya.

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014