December 1, 2014

Design #3: Blog Jendela Maya

Assalamualikum

Design #3: Blog Jendela Maya | This week ayie settlekan design blog Jendela Maya tapi ada masalah sikit dan tak dapat digunakan. Tetap nak tayang juga hasil design ini sebab seronok pula bila dah settle menghasilkannya. Menggunakan 3 warna asas iaitu biru, hijau dan cream. Itu adalah permintaan tuan blog. 

Ayie just ambik masa sehari lebih untuk design benda ini dan perkara biasa kalau ayie design akan hadapi dekat header. Tang header sahaja idea itu lari tak tahu kemana entah. haha Selalunya memang headerlah yang last sekali ayie akan settlekan. 

Walaupun, design ini tak dapat nak digunakan but it's oklah sebab templates tu ayie akan simpan dan kalau tuanya inginkan azrin akan bagi on the sport. Mungkin nak digunakan dekat blog lain ker kan. tapi apa pun jom layan sikit gambar editing tu.


Kalau nak tengok yang full view tengok dekat link bawah ini



Settle untuk design ini dan ada lagi satu design. Next entry pula yer. Happy sangat sebab dapat zahirkan apa yang berada diminda orang lain walaupun tak hampir 100%. hehe Kalau nak booking boleh sahaja terus inbox dekt page zarinart yer. TQ

By the way, jom sama-sama join segmen yang telah dijalankan oleh Cikgu Etuza [LINK]. Sangat bermanfaat ok. Dapat eratkan silaturrahim sesama blogger. Jangan lupe juga, hari nie last penyertaan. Jom sama-sama kita sertai segmen Cikgu Etuza ye. Yehaa Baru sempat nak mengonlinekan diri sebab baru bayar duit broadband dekt Digi Centre. hehe 

9 comments:

ziezah.com said...

smart la...

luqman zakaria said...

Semard jgk..huhu.

Mad Parihh said...

wahhh cantik la . goodjob :)

Cik Balqis said...

Xsmpt join segmen cg etuza..huhu
Jom join Segmen Zaman Persekolahan

Diana Rashid said...

memang cantik blog dia...

Scha Nazri said...

ayie. meh buat blog aku meh.

Etuza Etuza said...

Asalam ayie ..aik macamana Etuza terlepas entry ayie ni..wow!!! terbaik lah terharu sangat ayie lawa lah sentuhan ayie ni..terima kasih ya ..Ya Allah subahanallah segala pujian itu untuMu ya Allah tq semua

Etuza Etuza said...

Asalam ayie mohon maaf sangat2 ya terlepas entry ni..rupanya ayei ada buat promot segmen Etuza tu ya.,Ok akan updated penyertaan sebab ayie layak masuk gratif ikon tu ya. nanti tengok..aduiii lawa sangat blog jendela maya ni .macaman ni ya...Etuza nak juga tu nak bagi anak lah blog ni..nanti etuza fikirkan cara ya..

Etuza Etuza said...

http://madey09.blogspot.com/2014/12/indahnya-persahabatan-maya-iniayie.html
klik ni ya

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014