December 8, 2014

Kenapa perlu Ego?

Assalamualaikum


Doktor yang sakit pun akan jumpa doktor.

Guru pun perlu berguru.

Apatah lagi kita yang tak berupaya apa-apa dalam hidup.

Kenapa perlu ego?

credit to Hafiz Hamidun

Memang kena setepak lah dekat muka ayiekan bila baca tweet bro Hafiz Hamidun ini. Benda yang biasa yang kita tak dapat nak elakkan lagi-lagi ego. Normal bagi lelaki tahap keegoan dia agak tinggi berbanding wanita. 

22 comments:

Mad Parihh said...

setuju

Echa H. said...

betul-betul. kadang2 tak blh juga nak terlampau ego. turunkan ego demi kebaikan sendiri tak salah pun :)

Cikgu Norazimah said...

Setuju tu, tak perlu ego2

Jemput join segmen CN yer ;)

http://www.cekgunorazimah.com/2014/11/segmen-bloglist-januari-2015-by-cn.html

Nur Inani said...

betul :) tolak tepi perasaan ego tu

Etuza Etuza said...

Asalam ayie sedang buat Blogwalking semga ada peningakatan blog Etuza tu..penat pun ada but dapat lihat banyak bentuk blog ..

Etuza Etuza said...

Harap kita jangan ego..nanti memakan diri tak elok ego..kan allah tak suka...

calrase patrick said...

Terbaik :)..

aquarius morius said...

Blogwalking sambil baca entri. :)

Aquarius recently post : Bagaimana akhirnya saya berjaya atasi masalah rambut gugur

aquarius morius said...

Blogwalking sambil baca entri. :)

Aquarius recently post : Bagaimana akhirnya saya berjaya atasi masalah rambut gugur

Akif Imtiyaz said...

Nice sharing Ayie..Setuju sangat2 ..

Hafizin Jamil said...

setepek ke dua tepek ni? haha. orang kalau sedikit belajar, dah rasa paling pandai, makin belajar, makin rasa diri tu bodoh. sebab tu ramai yang tak nak belajar, sebab makin sedar diri tu bodoh. hihi

Jari Manis said...

x perlu ego..siapa lah kita...

Cik Mimie said...

Kan? Kenapa perlu ego? sedangkan kita semua sama je kat dunia ni..hehehe :)

Scha Nazri said...

Ego2 nak gi mana? ahha

Cik Fafa said...

betul tu, tak perlu ego. peringatan untuk diri sendiri juga.

Ummi Hanie said...

sesetengah org plak fikir ego tu perlu atau penting... hmm...

Azney Shamsuddin said...

setepek jugak haha


GIVEAWAY SUKA HATI

ewanthology said...

Kena ikut resmi padi... makin berisi, makin tunduk.

Hikayat Seorang Budak said...

Kalau jumpa manusia yg ego tinggi sangat, susah hidup. Hehe

Amy J said...

ye betul. kita dulu pun mula dari bawah juga. bukan terus2 lahir, dah genius. kita diajar.

anamizu said...

kena rendahkan jugak ego tu kdg2 kan ayie kan :)

Pha Is said...

x tentu jugak... sbb ada je perempuan yg ego dia lagi tinggi dari lelaki.. hehhe

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014