November 30, 2014

Liebster Award by yaya

Assalamualaikum


Sanah Helwah diucapkan kepada yaya sebab menyambut birthday yang ke 19 tahun ea. Muda lagi tu dan bro doakan semoga dipermudahkan segala urusan. Seterusnya, nak jawab tag daripada yaya nie sebab dia dah tag 5 hari lepas. Baru sekarang nak abiskan jawab. Kalau tidak duduk dalam draft sahajalah gamaknya. hehe

Jom jawab soalan daripada yaya ini. dup dap dup dap gamaknya. 

1. Apa maksud nama korang ?
- Kalau ikutkan dalam islam nama Azrin ini memang tak ad maksud. Cuma nak cerita kisah kenapa ayah dan ibu ayie pilih nama Azrin sebabnya kalau ikutkan nama ayie sebelum ini adalah Syafiq tetapi disebabkan cousin ayie lahir sehari awal daripada ayie dan family diorang namakan Syafiq. Jadinya, ayah dan ibu tukar nama Syafiq itu kepada Azrin.

2. Lebih rapat dengan mak , ayah atau dua2 sekali ?
- Kalau ayie lebih rapat dengan ibu sebab mungkin ibu ayie pun cikgu. Jadi bila ada masalah dekat sekolah about student memang bincang dengan ibu. Selain itu, ibu lebih caring sikit dan sentiasa tanya nak apa-apa ker kalau dia berjalan ker bandar. ecehhh Mungkin lagi satu sebab ayie anak sulung kot. hehe

3. Tengah kerja or study lagi ?
- Sekarang tengah menganggur sebab cuti sekolah kan. PPD tak call lah untuk panggil jadi cikgu ganti. Lagipun baru lepas tamatkan pengajian. Tengah tunggu posting KPM yang tak pasti bila. Mohon doa semoga dipermudahkan dan dapat posting awal.

4. Minat lagu apa ?
- Seriously memang minat lagu Fatin Shidqia (X Factor Indonesia) dan lagu Jai Waetford (top 3 X Factor Australia). Tak ada yang specific ye. hehe

5. Tengah single ke , taken ke , married ke , duda ke , janda ke , ? hehehe
- Sudah berpunya dan inshaAllah akan ke arah married. ASAP

6. Minat sukan apa ?
- Sudah semestinya badminton dan petanque.

7. Hadiah yang bermakna bagi korang ?
- Hadiah daripada my student masa praktikal di SMKSA dan SMKPN.

8. Ada tak adik beradik korang yang tengah sakit teruk sekarang ? kalau ada, yaya doakan moga Allah sembuh segala penyakit yang dihidapinya .Aamin
- Alhamdulilah tak ada yang sakit. Semuanya baik-baik.

 9. Kata kata semangat yang korang pegang sampai sekarang ?
- Pedulikan orang kata yang pasti buat yang terbaik.

10. Kalau korang jadi pemimpin negara, apa perubahan yang korang nak buat pada negara kita ni ?
- Kalau jadi pemimpin negara ea? No komen. hehe

11. Last sekali, satu atau banyak nasihat untuk yaya ni ? hihi
- Untuk yaya. All the best untuk kehidupan dan masih panjang lagi perjalanan. Jadikan setiap yang berlaku sebagai pengalaman untuk pada masa akan datang.


OK. Settle juga akhinya mengarang ayat dan sesuatu yang paling tak suka semasa di universiti adalah ketika ayie berada di semester 8, Dimana setiap kelas diminta untuk mengarang dan tak ada kira-kira.

10 comments:

Diana Rashid said...

Sama la kita..rapat dengan ibu...

Diana Rashid said...

Sama la kita..rapat dengan ibu...

Diana Rashid said...

Sama la kita..rapat dengan ibu...

Lieya Yaya :) said...

terima kasih bro sudi jawab ! hehe . panjang nyaa disebalik nak letak nama azrin ni ea . hehe . btw trima ksh wish lgi , Aamin aamin :) cepat2 kawin . dann jangan lupa jemput yaya :D

Scha Nazri said...

kau kawen jangan lupa jemput aku taww!

Aisya A. said...

yang number 5 itu.. aminnn.. hehehe
cecepat lah ye hendaknya. XD

Etuza Etuza said...

Asalam ..1. Rapat dengan ibu..walhal ibu etuza tu tegas dulu-dulu lah..

9. Sesuatu perkara yang mencabar atau tugasan fikirkan ianya mudah di selesaikan kerana kalau rasa berat maka semakin berat dan tugasan itu akan menjadi beban.Mudahkan dan jangan beratkan..ikut situasi..

Zarith Sofia said...

Zarith pon rapat dengan ibu, huhu..Ibu ratu hatiku

Mad Parihh said...

nice . .

Cik Balqis said...

Ooooooooo..junior i la nieee..haha
Halo junior! XD
Xpe, nnt kpm bg la posting tu. Sabar ye ^^
Jom join Segmen Zaman Persekolahan

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014