November 28, 2014

Penyelesaian akhirnya dijumpai

Assalamualaikum

Penyelesaian akhirnya dijumpai | Ya beda bedu. Akhirnya, Terima kasih kepada Fadzi Razak sebab bantu ayie dekat entry siapa boleh tolong. Kalau korang belum baca lagi sebab apa ayie mintak tolong boleh pergi dekt entry siapa boleh tolong. Sebenarnya memang buntu dah tak tahu kepada boleh jadi macam gitu dekat blog tersebut. Untuk Cikgu Etuzu, mungkin masalah cikgu boleh diselesaikan dengan benda ini. cer tengok betul-betul ye.


Korang tak nampak sangat. Ok ayie bagitahu balik yer kepada benda itu boleh terjadi. Benda itu terjadi disebabkan oleh ayie hanya boleh blog author sahaja dimana ayie hanya boleh mengakses ke "POST" dan "SETTING" sahaja. Mungkin disebabkan oleh bro etuzu sebelum ini ada salah tekan sebab itu blog tersebut tiba-tiba hanya boleh jadi author sahaja.

Cara nak settlekannya senang sahaja iaitu menukar pasward "AUTHOR" kepada "ADMIN". Macam mana nak tukar "AUTHOR" kepada "ADMIN"?. First sekali korang pergi dekat Setting -- Basic -- cari perkataan "AUTHOR" tersebut dan tukar kepada "ADMIN". 

Korang kurang faham lagi ye?. Ok ayie tunjukkan menggunakan gambar pula. Cer tengok baik-baik kot-kot kelak korang jadi macam yang ayie tunjukkan dekat entry sebelum ni. Pening jadinyakan. hehe


Ikut step yang ayie tunjuk dekat atas itu. TQ so much dekat Fadzi Razak sebab bantu ayie selesaikan benda ini. Jangan lupe singgahlah dekat blog Fadzi Rzak, Banyak info ok. Cikguro Etuzu apa lagi cepat-cepat selesaikan benda ini yer.

12 comments:

Etuza Etuza said...

Asalam ayie..adakah masalah blog itu akan selesai ya, InshaAllah..akan cuba , doakan ya. Memang dari mula lupa nak bagi tahu ayie hal ini...terima kasih ayie..

Etuza Etuza said...

Ayie awak terbaik lah sangat ikhlas membantu..ok nanti akan terjah ke blog Fadzli ke tu..

luqman zakaria said...

huhu.terbaiklah..ade jgk yg boleh tolong..

Etuza Etuza said...

Asalam ayie..Etuza dah log out akaun pesona & mustika, lepas tu log in akaun untuk Jendela Maya juga akaun yang sama blog Pesona Etuza, tapi keluar pula papan pemuka untuk blog Pesona & Mustika. Etuza dah buntu ya..ayie tak perlu paksa diri lah ya bantu Etuza. Etuza dah ada blog baru Pesona & Mustika. Hal Jendela maya tu...dan Pesona m=mungkin ambil masa ..Etuza mohon tinggalkan saja ya ayie. Tak apa hal bayaran tu Etuza halalkan tak apa...halal dunia akhirat ya. Mohon lupakan tengok ayie dah terganggu ni...Etuza takj sangka terkait semua masalah Etuza yang lalu. Sekarang ni setting Jendela maya yang ada catatan dan tetapan ja tu dah etuza langsung tak jumpa.keluar google plus aduh lagi tak faham ..

Hikayat Seorang Budak said...

baru singgah. hehe.
yup, kalau jadi admin boleh akses semua. so selamat la password kita sebagai pemilik blog itu. XD

kelebihan susu kambing said...

suka dengan fungsi blogspot ni..den punye 1 acc manage 6 blog lain yg dahulunya blog-blog tersebut dibina mengunakan acc gmail yang berbeza.

Mad Parihh said...

baguihh

Cik Mimie said...

baru tahu pasal ni..thank for sharing Ayie :)

Akif Imtiyaz said...

Alhamdulillah settle masalah ...Moga2 tutorialAyie ni dapat bantu blogger lain yang ada masalah camni jugak ..Tq sharing ya Ayie

Scha Nazri said...

maybe boleh invite mcm ni. selamat sikit password.

Cik Balqis said...

Gud tutor
Jom join Segmen Zaman Persekolahan

Fadzi Razak said...

no problemo ;)

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014