November 24, 2014

Quote of the Day #1

Assalamualikum


Apabila berkata mengenai masa memang tidak dapat dinafikan kita sentiasa kalah dengan masa sekarang ini. Jadi gunakanlah masa dengan sebaik-baiknya dengan benda-benda yang memberi faedah kepada diri sendiri. 

Membazir masa itu lebih bahaya daripada mati

kerana mati memisahkanmu dengan dunia

tetapi masa memisahkanmu dengan Allah

(Ibn Qayyim Al-Jauzi)

8 comments:

Etuza Etuza said...

Asalam Azrin , sebuah kata-kata yang benar2 memberi kesedaran dan melunakkan jiwa raga. Tahnia dan terima kasih share bermakna ini

Etuza Etuza said...

Asalam Azrin..tau dah blogger lelaki. Bagus2..huuuu!! inilah kelebihan azrin pandai buat template boleh buat rezeki online . Sangat bangga dapat kawan blogger seperti azrin. Ok ..ada satu blog Etuza Tajuk " Jendela Maya" Etuza nak Azrin baiki dan kemaskan ya, nak yang simple ringan dan mesra SEO ya. Insha Allah hal pay tu mudah ja..bank in kan ja. Malam ini Etuza bagi email dan pasword ya. Jendela Maya..rasa rasa Azrin dapat bayangkan maksud Jendela maya kan..jadi minta header yang kelihatan ada jendela maya, letak gambar Etuza nanti sedang menjeling di Bingkai Jendela Maya. Agak2 dapat tak buat..hehehe..gambar tu doodle pun ok ja ya azrin..gambar Azein dengan Etza pun ok kot..hehehe..

Etuza Etuza said...

very smart ni blog anda..rasa nak melekat kat sini..huuuu!! sifu blog ..ni

Lieya Yaya :) said...

kena manfaatkan masa tu sebaiknyaaa :)

Azrin Rahim said...

inshaAllah bro etuza... ayie ad idea dah tpy pky jendela.. lebih kepada pintu..
kalo ad gmbo bro etuza, anta jerlah sekali.. senang nak ubah header tu ikut bro etuza nak.. inshaAllah...

Scha Nazri said...

fuyooo. ada yg berkenan gila2. hehe. syabas ayieee! meh lah buat blog aku pulakk.

fyna said...

nice quotes!!

Cik Mimie said...

sebab tu org kata Masa itu Emas..hargai setiap detik dan penuhkan dgn perkara2 yang bermanfaat :)

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014