November 28, 2014

Siapa Boleh tolong?

Assalamualikum

Sebenarnya ayie tengah pening ini sebab nak terima tempahan dan dah settle pon tempahan itu ayie design. Masalahnya sekarang dekat blog tempahan itu tak ada tempat nak editing templates. Pening ayie fikir dan tak tahu nak cari mana lagi jawapan? ada sesiapa boleh tolong kenapa jadi macam bawah ini.

 What Happen?

Sepatutnya

Cer korang tengok gambar first tu. Dekat tepi sidebar kiri yang ayie tunjuk anak panak tu, tak ada langsung kuar templates, layout or overview macam gambar dekat bawah tu. Ada sesiapa tahu sebab benda ini berlaku ea? URGENT sgt sebab benda ini dah pending 2 hari. Ayie tak temui jawapan. Adakah disebabkan oleh email yang dibagi itu bukan primary ker macam mane ea?

please help me. Tengah buntu sangat-sangat rasa macam apa nak buat ini. Kesian customers tu tertunggu-tunggu design dia. Semoga ada jalan penyelesaian.

13 comments:

Etuza Etuza said...

Aasalam oooohhooo ini rupanya ayie dah tahu ke Blog First Etuza Pesona Etuza . Try klik ada Entry Etuza ni lah hal sebenar yang terlupa bagitahu. Apa cara ya. Sebenarnya blog Pesona Etuza tu Etuza terkeluar dari pentadbir sudahnya blog tu terdampar tanpa pentadbir..dan email yang sama pada Jendela maya..tapi masalahnya sama ke pula ayie..

Etuza Etuza said...

Macamana lah tu ya..cuba usahakan agar dapat kembalikan Etuza pentadbirnya. Ada tak yang pakar blogger ni..atau memang dah tak boleh diselamatkan..

Etuza Etuza said...

memang yang sepatutnya ada tu tapi entah bagaiman boleh hilang..pasal google hari tu tak faham lah Etuza...mohn maaf ya

Etuza Etuza said...

Azrin try taip PESONA ETUZA akan keluar blog lama Etuza Pesona tu header sama ja..

Fadzi Razak said...

Ayie, dalam kes ni kau cuma jadi customer kau punya blog author -- cuma ada access ke "Post" dan "Setting" je.

Solution -- kau mintak customer kau jadi kan kau admin. Tak perlu bagi password blog dia pada kau. Cuma tukar status "Author" kau kepada "Admin". Lepas tu kau akan dapat semua access termasuk "Template".

Cara -- "Setting" -> "Basic" -> Klik drop down menu pada perkataa "Author" -> tukar jadi "Admin"

Diana Rashid said...

Ayie yang pandani pun tak tahu apa lagi akak yang tak pandai ni..heheheh

shameel Iskandar said...

Mmg pelik. nape boleh jadi camtu..

luqman zakaria said...

hmmm...pelik jgk..tak pernah pulak experience benda2 macam nih sebelum nih..

Etuza Etuza said...

Asalam semua ..entahlah ya inilah pengalaman ngeri Etuza sepanjang berblog. Anda nak tahu suka duka Etuza apabila terpalit macam ini sila klik atau taip ja Pesona Etuza. Blog tu terdampar sekarang. tak sangka Allah beri Etuza ilham beri Etuza sahabat maya seperti Ayie yang baik hati tak sangka ..insha Allah kalau rezeki Etuza akan kembali berblog dengan tiga blog sekali. Tamaknya ni kan..ooo tidak macam tu ya. semuanya terjadi secara kebetulan. Pesona Etuza tu jika memang tak boleh diselamatkan tak apa./.Etuza dah lama redha ja..ayie tq ya

Hikayat Seorang Budak said...

saya pun baru tahu beberapa hari yang lepas sebab kawan yang bagitau :)

Mad Parihh said...

ohh

Akif Imtiyaz said...

Tak tahu pulak camnernak settle ..Tak pernah jadi gini huhuhu

Scha Nazri said...

yeay. naisb baik dh jumpa solusi!

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014