November 27, 2010

.:. abang .:.

" apalah rasa ad seorang abang kan? "
  
-gediknya tajuk entry blog ana kali ini-

bukan apa loh ana kan anak sulung daripada 6orang adik beradik.. mereka puaslah rasa abang sebab ana ni abang mereka.. apa aku merepek pagi-pagi ini.. ishhh macam inilah senang di pendekkan cerita.. huhu ana nak rasa kasih sayang akak.. ana xperlu lah sebab umi ana tempat ana bercerita segala masalah dan umi selalu bagi nasihat untuk ana dan bagi semangat supaya ana terus berjaya tidak kira didunia mahupun akhirat.. incya-Allah.. umi lah tempat ana mengadu nasib.. tapi xkan lah ana nak bermanja-manja dengan umi pulak dah besor panjang ni.. besor ke?? huhu tapi umur ana dah 19 tahun kira sudah cukup matang untuk membuat keputusan sendiri.. harap-harap setiap keputusan yang ana lakukan tidak merugikan ana dan sahabat ukhwah ana.. incya-Allah..

berbalik kepada cerita ana mengenai abang tadi.. ana mulakan cerita ya.. kenapa ana perlukan seorang abang?? 

1.senang untuk ana berbual secara lelaki dengan abang sebab umi xfaham sangat masalah lelaki ni..huhu
2. jealous tengok orang lain ada abang dan selalu bagi nasihat dekat adik-adik dia suh belajar rajin-rajin macam aku bthu adik-adik aku.. kihkihkih poyo yer
3. nak rasa kasih sayang seorang abang bila free datang jenguk adik dia dekat kolej @ universiti.
4. nak rasa belaian manja seorang abang terhadap adiknya contoh boleh buat gurau dan cerita bersama tentang pengalaman masa lampau dan baharu.
5. nak rasa abang bagi wet dekat adik.. hahaha yelah sebelum ni kan pakai duit FAMA.. hehe xadalah gurau sahaja.. cuma nk merasa seorang abang belanja adik dia makan walaupun dekat kedai kaki lima.. makan jugak kan..
6. peg jalan-jalan dengan abang tersayang.. hehe ala, xkisah lah jalan maner-maner pun, window shopping pon boleh..
7. lepak duk main bowling dengan abang dan kawan-kawan abang loh. kita hamg out bersama-sama abang and the geng..
8. boleh manje-manje dengan family abang kalau abang dah kawin, secara tidak langsung dapat kakak ipar merangkap kakak jugak.. hehe
9. boleh main-main dengan anak abang sebab aku ni seorang yang suka budak-budak..huhu abislah budak tu aku sakat sampai nangis macam adik aku yang kembar..
10. kongsi masalah dengan abang dan tanya pendapat abang tentang plan selanjutnya..

wow, sepuluh sebab ana bengtangkan kenapa ana perlukan abang.. hehe anak nak jugak macam member ana yang ada abang.. tapi ana tidak suka abang yang mengongkong ana untuk melakukan sesuatu yang ana suka buat.. ana nak dia faham jiwa ana,sebab ana kan remaja lagi dan masih gila-gila.. gila ker..wakaka macam gamba ni..

can you see??

            akrabnya mereka

 abang dan adik lepak sama-sama

abang dan adik bermaafan

apalah yang pagi-pagi buta ana mengarut ni..
tapi ana nakrasa kasih sayang abang..
saper boleh tolong jadi abang ana..hehe
not joke lorh.. i'm serious..
heheheh

azan sudah berkumandang.. ana mau bersiap-siap dahulu..
semog kita umpa di entry yang lain..
ukhwah fillah..maal salamah.. 

4 comments:

Cikgu Moon said...

laaa....zamri kan ade....hahaha....
ramai lgi abg agkt kt sini klw nk...

ayie said...

cukgu moon:

zamri buat apa?? haha sahaja jer aku tulis benda ini.. haha sebab xjumpa agpon..wakaka agak mals di situ yer..

ash_asyraf said...

huhu. . adk pon ad abg agkt jer bang. hehhehe

ayie said...

ash:

bng nk yg simple n xkongkong bng..yg penting enjoy sahaja..

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014