November 18, 2010

.:. kenduri part 2 .:.

Pukul 10.49am aku n sepupu aku, faez gerak pe econsave. Sampai sahaja econsave terus beli barang. Kiteorang beli kobis, susu pekat, sunlight, dan ketupat segera. Semuanya RM25.10. Tapi kiteorang xdpt nak cari tisu dan the cap kipas. Sebelum cari barang 2, aku ajak sepupu aku peg makan-makan jap sambil on9 jap dekat restoran aliff. Sampai alif aku pon order ah nasi goreng n milo tarik, sepupu aku pulak kueh tiaw goreng dan the tarik. Bila nak bayar jer, Tanya harga kena RM11.70. Sikit jer makan.hahah mahal ugak knekan. Biasalah kedai mamak gitu, macam xbiasa pulak. Sambil bagi sepupu aku guna laptop aku, g giant jap cari barang dan dapat beli tisu jer, lepas dapat beli tisu terus gerak balik dan singgah kedai runcit kejap cari the cap kipas. Harga satu kotak the serbuk 2, RM1.30. so, aku belilah dua, senang nty xpayah nak keluar agi, ad stok.heheh pemalasnya. Dah dapat aku terus start motor dan pergi stesen minyak, isi minyak jap terus balik rumah.

Sampai umah turunkan barang dan lepak-lepak jap. Ingat nak tolong nenek masak belah petang, tapi ujan pulak dan aku tertido sampai lah kepetang.hahaa xtolong masak pun. Malam jer aku tolong, lepas solat maghrib aku terus jalan g umah nenek aku dan tolong yang ptotlah macam potong kuih, masokkan nasi dalam talam n so on. Enjoy giler buat benda 2kan.haha biasalah dah lamer xbalik kampong dan tolong orang kenduri, lepas isyak jer ramailah orang dating umah nenek aku yang terdiri daripada orang kampong dan sedar-sedara sendiri. Ramai gitu, syok jerkan. Masing-masing dok Tanya maner awex aku?? Aku cakap jelah yang aku nie single, saper-saper nak ekmenkan boleh.hahaha jahatnya. Kira satu jam lepas tu, kenduri pun siap dan kerja seterusnya adalah basuh pinggan, tetapi aku xbasuh pinggan pun.hehehe just tengok jer makcik-makcik aku buat kerja.heheh lepas siap semua aku terus balik umah dan bukak lappy dan teringat nak update kisah seterusnya.

Esok lak pagi-pagi nak kne bangun coz nak g sembahyang raya dan tolong pakcik aku alihkan lembu sebab esok pagi kat umah pakcik aku nak sembelih 7 ekor lembu. Banyakkan?? Nampaknya macam gitulah, dan seperti biasa kerja aku adalah menghantar daging dekat rumah-rumah orang. Macam tulh kerja aku setiap tahun  dan dapatkah sikit imbuhan daripada hantar daging tu, lepas beli top up.heheh cukuplah kot.hahah k ah, ak dah penat nak sambung study dulu next weeks final exam. zZzZZZZZZzzzzzzzzz


!!..SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILADHA..!!

2 comments:

AdiE said...

STUDY2!!

SALAM AIDILADHA..


Latest Entry:
http://danieldeadie.blogspot.com/2010/11/hasil-photoshoot.html

ayie said...

adie:

nak study lh nie...hohoh rehat jap ea..hohoh

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014