August 11, 2011

AKHIRNYA KUTEMUI CINTA-MU

السلام عليكم

credit to sumber

tanpaku duga mengapa begini rupaya sudah 11ramadhan. ecehhh, awal  lagikan mahu menyambut hari kemenangan kita. harap-harap semua dapat menjalani ibadah puasa dengan baik and sentiasa berada dalam lindungan Allah. incya-Allah.

pagi ini tidak mahu bawa isu cuma nak cakap ayie bakal jadi model haha (okay sila gelak). gua  sahaja nak bagi korang rasa cemburu. betul tidak? huahau sebenarnya ayie cuma nak review sebuah buku ini sahaja iaitu buku AKHIRNYA KUTEMUI CINTA-MU. alhamdulilah setakat pembacaan ayie hampir separuh ayie rasa kagum dengan mereka yang memperolehi hidayah.

serius kalau korang baca buku tersebut akan terlibat rasa sesuatu yang sangat amazing and you all mungkin akan kurang percaya tetapi realitinya memang benar. sebagai contoh ada yang mengisahkan mengenai bagaimana seorang yang bencikan agama islam tetapi selepas 7tahun, dia memperolehi hidayah dan menjadi seorang pendakwah di Eropah.

serius memang sangat nice cerita ini serta banyak pengajaran yag boleh diperolehi. korang mahu tahu buku apa. jom kita terjah buku tersebut.


see? itulah bukunya and harganya around RM12.90. kalau untuk koleksi alhamdulilah ayie ad sahaja and nak pinjam pu boleh tapi give me time. why? sebab gua tak abis lagi baca buku ini. hehe

51 comments:

aiman fanboy k-pop said...

aiman pon pernah baca gak buku jenis macam nih......kagum dengan cara mereka dapat hidayah.......great!!!benarlah!!!allah akn memberi hidayah kepada mereka yg dia mahu.......haahaa...aiman asyik2 ngadap buku2 bio,fz,km......!!tak sempat nak baca buku2 camnih buat masa terdekat...^^

sergeant keroro said...

hehe, dah habis pas kat gua okeh? :P

Panggil aku Han said...

macam best nk cari jugak la...:D

adan said...

AS SALAM.. THANKS SHARING AYIE..

Atiqah Sa'ahiry said...

MURAH JE..best ..suka sangat baca buku macam tu..thanks share with us...ahah

Tukang Karut said...

aku nak cari buku pasal perkahwinan... hoho...

muhamad hanif said...

wooo,

belog ni salin kulit lagilah..

Luqeem™ said...

nice..:)

siap ada yg nazree raihanlg..

izfanora said...

buku2 mcm nie mmg buat kita membuka minda yg kdg tertutup.. :)

Mr.Thinker@Ali said...

nak try cari satu lar nanti. keke. tp kurang minat novel macam ni. lebih suka kepada buku2 tentang kajian islam. :)

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

maam pernah dengar pasal buku n.. rasenye buku ne dah lame kelaurkan.. xtau kalau n edition yang lain nye....

Anum said...

jalan cerita yang menarik
boleh beli nie

Fathiah Hamim said...

nampak menarik !

Niena Pengembara Ilahi said...

mcm nk kena carik je ni

Far8 budak baik said...

hahaha..ingt betol jadi model..
tapi ape salah nye..
aku tumpang sekaki..
hehe..waahhh cara kau tulis
mmg nmpk kagum sgt ngan cite ni kn..
pas dah bace..bagi aku k..=)

AIEN NOT ALIEN said...

Akhirnya kutemui cintaku di blog ini..hehe..

thankz ayie..berkongsikan bahan bacaan macam ni.. AKHIRNYA KUTEMUI CINTA-MU ^_^"

ZWAN SABRI said...

ayi jadi model tu serius ke tak? klaw serius, nak sambung jeles balik.. klaw x, x jadi lah nk jeles.. HAHA


MySuaraBlog: Kurangkan Makan Nasi

NOOR FATIN said...

murahnya buku ni. hehe mesti best :)

syrupmasin said...

mcm seronok je..hebat oo 7 tahun benci islam akhirnye dpt hidayah..

zati embong said...

eh ada raihan..hihi

syarifahsidrus said...

macam menarik :)

Amy Syaquena said...

Macam kenal je jejaka di depan tue , oh my brother in law rupanya... huhu

Citarasa Rinduan said...

terima kaisih ayie..
berkongsi ttg buku ini..
menarik..

GaRy™ said...

untunglah... gary tak minat baca2 ni.. T^T

diana said...

pinjam taknak la..
bagi la terus..:p

Freaky said...

x pernah baca lagi buku tu.. thanx kongsi ni ayie :)

KeChIk yg comey said...

ayie! kecik nak pinjam gak bole??hee...=)

ILA HonEyBuNNy said...

ayie suka membaca eh...

bestnya...mesti banyak ilmu gak neh...ehhe

nak pinjam boleh...hahah...eh silap..nak beli jugak la..ehheh

PinKy MoMMa said...

bagusnye ayie suka baca yg berilmiah :)

Solihin Zubir said...

tebal brapa muka surat eh?
mcm best ja..
mmg sronok kalo bleh baca pngalaman org yg dpt hidayah ni..
bg motivasi kt kita..

kotak bulat said...

nti da abis baca...kongsi kisah dia ye..

harrazdani said...

bagus laaa buku ni ayie..harga pun murah...tetapi bukan kepada nilai ilmu yang ingin disampaikan...ianya tidak ternilai...

IMANSHAH said...

amalan membaca memang bagus..i like reading

Hans said...

wah
RM12.90 jer
okay la tu
nak kena cari nih

wAwA said...

nak photostat!:D

Syuxer said...

syuk suka baca buku2 yang mengisahkan pengalaman2 neh..nanti nak try cari buku neh hehe

ABU said...

oh aku ada nampak ikaln buku ni kat news.. bagus buku ni...

Anif Abdullah| AA said...

macam best jew.. semarakkan nilai cinta pada agama..hehe

Wanie said...

pehhh terbaik lah buku ni ayie..hehe
lepas dah habis bace pos kedah boleh??
hehe..mesti nipis je kan, cepat je nak habiskan ni..:)

~~Ticer Wann~~ said...

bestnya... bleh la exchange buku ngan Ayie ni.. hee... Ticer ada banyak je koleksi buku yang tak sempat dibaca.. huhuhu... ermm laki tu macam Nazrey Johani je.. ke bukan? :D

mahfudzah said...

wahhh.cam best

Mrs.Yie said...

12.90 adalah harga yg sangat berpatutan.. :)

fiq. said...

bestnye kalau diberi hidayah Allah,
kene sentiasa berdoa dan memuhasabah diri untuk mendapatkan hidayah, supaya tak tersasar jalan..

noreybum said...

huhu..den blom pnah baca lg bki tu ayie..thanXx 4 d info eh..t nak g terjah gak..hee=)

aziyati saidin said...

cm best je buku tu.hrge pon affordable...nnti me nak cri gk.

p/s: me suke bce novel ;)

alif haris said...

bagusnya ayie ..
rajin baca buku ye :)
huhu kalau alif asal baca buku je mst mata terlelap .. huhuh

L said...

anda seorang yg pemarah?
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/jangan-marah.html

sekamar rindu said...

salam..

buku yg terlalu banyak menafaat.

dhiera said...

menarik..nanti ayie review ye buku ni~ share share dgn kami.. he. nak beli jugak lah..

salam perkenalan~

Edy Fee said...

tkde la mhal sangat buku tu compare to isi yan ade kat dalam

YOUsoF said...

Ohh. pernah terdengar pasal buku ni.. Terima kasih Ayie perkongsiannya...


Boleh try cari buku tu lepas ni.. ;)

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014