August 18, 2011

eh, apcal aku kena buat kad raya pula?

السلام عليكم

credit to sumber

jangan terliur pula tengok gambar dekat atas yer. tidak terlintas pun mahu buat korang semua terliur tetapi kalau terliur tidak mampu untuk kata apa-apalah. sorry ayie baru ad masa + curi masa sikit sebab tension buat kerja yang menunjukkan ayie memang tidak kreatif. hahaha

pagi-pagi masa sedap lena tido ada orang calling .. bunyilah lagi mengapa ko pergi, (disaat aku mula mencintai dirimu). terus angkat and tengok rupenya unknowns numbers. ingat macam nak reject sahaja tapi tidak jadi and terus berbual.

aku: assalamualikum.. sap ..

cikgu: waalikumsalam. ini cikgulah azrin . awak free tak sekarang?

aku: errr, cikgu. free cikgu? kenapa?

cikgu cikgu nak suh kamu buat kad raya yang hitam putih sahaja untuk budak-budak colour nanti.

aku: okay cikgu, ayie akan buat nanti. bila cikgu nak?

cikgu: malam ini selepas terawih boleh. email dekat cikgu ea?

aku: malam nie? (dalam hati: aduyai, baru nak pi berbuka dengan scandal (tipu sahaja)).
       (buka dengan member).

cikgu: boleh ker tidak?

aku: okaylah cikgu. nanti ayie siapkan before manghrib.

cikgu: bagus-bagus. assalamualikum.

aku: waalikumsalam.

hoihoihoihoi.. tension juga mahu buat kad raya inikan. mahu kena kreatif kot nak mendesign tu. takpelah nanti ayie try sahaja design apa yang patut and then kalau sudah  siap nanti ayie tunjukkan hasilnya disini yer. hehe tapi korang jangan mahu kutuk pula. by the way, nak mintak sis wanie boleh tidak? ayie nak doodle yang sis buat tu tapy dalam keadaan hitam putih tanpa warna. boleh tidak sis?

adios, enjoy your day. 

43 comments:

KeChIk yg comey said...

kehkeh..kena wat kad raya jugak! :P

Anum said...

hahahhahha kena gak buat ok

muhamad hanif said...

wooo,

ok dah boleh mula buat sekarang,..


cepat !!

syrupmasin said...

haha..sian kau doe..ta pe lah..nnt dpt duet sikit bole bekanje aku kan :P

Niena Pengembara Ilahi said...

haaaa.. kna wat tuh

Freaky said...

ayie kan kreatif. gud luck ayie.. buat cantik2 :D

Tukang Karut said...

nak jugak boleh?

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

cian ko kn .. tapi xpe.. ko kn seorang yang kreatif.. 5 minit pon leh siap kn :)

Mr.Thinker@Ali said...

kekeke. so, macam mana berbuka? jadi or x? :)



tolong cikgu diutamakan. lps ibu bapa, guru org kedua. :)

IMANSHAH said...

takpe banyak pahalanya tu

IMANSHAH said...

takpe banyak pahalanya tu

cik sakdi said...

ala cube lukis gune tangan. wahahaha

alif haris said...

ayie tgh bz eh ..
baru nk minta tolong buatkan rph .. har har har :D

aiman fanboy k-pop said...

heehee...kesiannya..jgn lupa minta upah ngan cikgu tuh ye???kena buat kad raya kat budak2?buat simple2 pon dah kira jadi...kalo buat kat awek,mesti kena comel..taruk bedak ke..lagu raya ke...heehe..errrmm..pos kat aiman satu kad raya tuh!

zati embong said...

bangga 2 ayie.dpt bt kad raya.hihi

GaRy™ said...

hahaha... buat cepat!! aq nak tengok hasilnya... hehehe...
semoga mendapat ilham untuk hasilkan kad raya yang super semat!! hehe...

adrinaqamarina said...

a'a. budak budak suka sangatlah kalau ada doodles hitam putih tu kan. hehehe.



jagung taiwan paling best, sedap~

Wanie said...

ayie! sis baru online ni..nak malam ni ke?nak doodle yg mane?sempat ke ni?

Asyila Zainuddin said...

wah.. tak sabar nk tgk rupe kad raye tu.. ngee..

InderaRedhzuan said...

huhu ~ ala , wat je dgn ikhlas . hee .

coretpujangga.blogspot.com

tia @ Ini Kisah Tia said...

wahhh ! Tia nak tengok , nak tengokkk :)

Kalamhati said...

wat lawa2 ayie!hehe

Puteri Iqa Izyan said...

takpe2 buat amal lebih sikit bulan pose ni ye =)

aziyati saidin said...

nnti da siap me nak 1.bole bg adik colour ;)

ABU said...

hahaha benda2 mcm ni aku tak teror sgt, kat raya pun jarng hantar sejak azali lagi :P

Bro ahmad said...

beli je hahaa tak pun donlod print

Citarasa Rinduan said...

ayie...
kak ayu nantikan hasil kreativiti kamu tau..

PS: lama tak bersua kamu dialam maya, hp kak pi services lah dik

Syuxer said...

amanah tuh..kena wat gak tuh..takpe bro itu kerja yang mulia..:)..

arap wanie tolong bro nanti hhehe..

CintaZulaikha said...

eh, mana tau cekgu tu tau ttg ke kreatifan ayie..tu yg mintak tolong tuh..hee~

Amiirah-Cassan said...

siap hantar guna email lak tu , haha

ILA HonEyBuNNy said...

wahhahah..

hantar sini sama kad raya tau..ehhe..

sis wanie dah jawap tu...ehhehe

Ezad Skytech said...

aq pon nak satu jugak kad raya..haha~

p/s : haha..pe la aq ni..tak malu..mintak org kad raya..hee~

yatie Awang said...

tak apa kerja murni tu, membantu cikgu

Mrs.Yie said...

nostalgia la kad2 raya ni.... :)

adan said...

gudluck ayie.. buatyg terbaik untuk cikgu tu..

diana said...

kalau rajin boleh buat jual kat kengkawan...:p

Niena Pengembara Ilahi said...

:)

azwa amani said...

maaf ayie sebab lama tak ke sini..agak sibuk sedikit untuk sem akhir ni..

pCL [p@kcikLie] said...

salam singgah 1st time kat sini...good!

satu kad raya pon belum dapat lg ni..kena buat sendiri jgk la rasanya...cikgu boleh tlg tak?

adwafarahin said...

ok da lama x buat2 kad nie -___-

kotak bulat said...

cri je kat google image. :P

Bigdaddyz said...

selamat berjaya lah...hehe

Far8 budak baik said...

buat je cepat..hahahahha
ayie mane???sori lmbt dtg sini..
ayie bagi alamat kau kat entry aku jap..nk bagi kad raya

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014