August 4, 2011

kenapa dah macam kerengga sekarang ..

السلام عليكم

nampaknya ayie lepas bangun tidur ini. hehe lepas balik terawih sahaja terus tidur and tidak fikir lain disebabkan badanpun tidak berana nak sihat memang terpaksa tidurlah nampaknya. lagipun laptop adik-adik guna tadi ayie biarkan sahaja. kenapa dengan kepala ini agaknya sebab tiba-tiba pula asik berpinar sahaja. 

sebenarnya ayie nak cerita ini, alhamdulilah 3ramadhan sudahkan grenty ramai yang pengi bazar ramadhan sebab nak cari makanankan? ayie biase dekat rumah sahaja tidak pergi bazar lagi cari makanan. huhu kalau korang pergi bazar nampak tidak apa-apa yang lain. ala-ala yang macam kerengga itu. hoho (ini entry universal).

member ayie dok cakap dengan ayie, dia sudah tiga hari pi bazar ramadhan and tiga harilah dia nampak orng perempuan ini sekarang kalau pakai baju sudah macam kerengga. korang fahamkan kerengge tu macam mane. sudah bulan ramadhan tapi perangai semakin menjadi pula. ala, perempuan kenapa kalian begitu yer.

tidak boleh pakai yang labuh sikit supaya nampak manis + ayu begitu. lagipun akan menjadikan nafsu lelaki naik sahaja bukan mahu beli makanan. and lastly, apa salahnya korang pakai baju yang cantik sikit untuk dilihat lagi-lagi yang berniaga dekat pasar tu. rezeki-rezeki juga abag akak, jangan tiba-tiba dok dapat dosa juga.

42 comments:

syarifahsidrus said...

kerengga ? hahaha

tak pergi lagi pun bazar ramadan

i'm ezza haniza said...

kerengga ?mmuahahahah..lawak laaaa

sergeant keroro said...

macam nangka busuk, keh3

Nurnajwa said...

Ahaha, tak lawa ><

ILA HonEyBuNNy said...

adehhh..maloo lak kami kaum hawa baca..

kena bagi org2 yg pakai baju cm tu baca neh..hehe

kan elok kalau pakai pakaian menututp aurat...;-)

Freaky said...

sebab tu aku x pergi bazaar.. dugaan banyak sangat walaupun syaitan tiada.. mata aku laju je melekat kt benda x elok

Muhd Aizie said...

kerengga? wow. berapa potongannya tu? nak tahu juga.. hehehe

Mr.Thinker@Ali said...

sepatutnya kata pakaian yg labuh. Balut dan tutup. :)

Wanie said...

hehe..ingat kerengga semut tu..:D
wanie tak pegi lagi bazar..dah lame berkurung dalam rumah je..tak dapat nak tengok gelagat manusia kat luar..huhu

say to easy=) said...

kerengga plus nangka busuk:)

shahjiehan said...

nk cakap depa tu hot laa..padahal org dok buat cuci mata je.... nk buat bini suma org nak amik yg baik2 je kannnnn

cik sakdi said...

hah, tadi baru g bazarr cuci2 mate. hehe, tp makcik2 xseksi la

alif haris said...

tu la.. secara automatiknye kita dpt dosa sekali huhuhu

Lieyly ︱ Alia said...

AHAHAH , mcm kerengga..kahh3 !
kesian kan org laki dpt dosa free ja..

KeChIk yg comey said...

piin piinn...
aiyark..kerengga???*blushing*
maluu ah!
btw.ayie..da sehat ke??da lama xjenguk teratak ayie..

siti kektus said...

kerengga? tu kalau yg kurus. kalau yg berisi sikit? hukhuk

Abe Goreng said...

kalau kena rabe time rmai2 kat bazar tu jgn tnye nape.HAHA.

Nafsu Remaja vs PArt Time!

Bro ahmad said...

kerengga istilah baru ni huhuu

hatikubaik|mohdhazlan Dreadlock said...

puasa mata ...nauzubillah

selamat berpuasa bro :)

excellence!

tetamu said...

:)

Tukang Karut said...

hoho... macam aku cakap awal2 puasa hari tu... kurus puasa aku...

Rozuan Ismail said...

haha.ayat makan dalam sangat kerengga tuh

Mrs.Yie said...

amboi ayie..mentang2 la ngantok,banyak ejaan salah dalam entri ni..hikhik :)

Xana Razak said...

tugas awk dah tegur diorang dalam blog ni kan
at least ada usaha...
diorang nak terima tu terpulang lah...
trend terkini kan...
yg mata dok nk memandang pun sape suruh kan?
menjaga mata daripada perkara yang syubhah pun salah satu daripada larangan semasa berpuasa kan?

diana said...

kalau labuh tak nampak la kerengga nya...itu la tujuan dia pakai..
bagi nampak ramping dan mengiurkan...
hahahahh

ABU said...

tahu tak pe..so bulan puasa ni marilah berubah..ke arah kebaikan..

Isteri Encek Bard said...

hiuhihihi typo...

ummu said...

salam Ayin
baca tajuk Ayin, ingatkan sebab puasa jadi kurus macam kerengga.
eh tapi kan, kawan akak dah turun 3 kilo, 3 hari puasa ni.
terima kasih atas ingatan Ayin
suami akak pun ingatkan akak.
akak ada tag Ayin, di wordpress akak

AkuTetapAku said...

hahaha biase lah 2 ayie...bajet dah kurus laa 2...bulan pose,,ngee~~

CintaZulaikha said...

bulan pose cenggini la akak pakai jubah..senang dan mudah...cantek lagi ada..stuju tak ayie???

ps: br la depa nak kata makcik pon, ada akak kisah...mmg makcik pon...huhu

MamaEma said...

tak boleh nak jadi kerengga dah ni... tak cukup slim..hehehe..

belum lagi jejak kaki ke bazar ramadhan..nak tgk banyak tak kerengga kat sana..

hanaahmad said...

belum berkesempatan ke bazar. aku pun malu dengan kaum aku yang satu ni.

ejulz said...

dugaannn.. cobaannn.. heHe

Si DauN CeRi said...

betul.. n hakikatnya, kaum adam lagi sedar n nampak bnda ni dari kaum hawa sendiri.. sy byk kali jugak dah jumpa org laki tulis pasal pompuan yg x jaga aurat elok2.. huhu malu lak rasa sbg pompuan~

azwa amani said...

tutp mata ayie kalau gi bazaar...huhu..tegur lah dia kalau rasa mampu

m!3yr4h_LolLy said...

ingatkan kerengga ape.. hee

syrupmasin said...

haha..adoii..tu malas pegi bazar :D

syarina syakila said...

haha..suke entry nie..

Solihin Zubir said...

tringat masa study kt melaka dlu..
pi bazar alor gajah semata2 nk tgok awek seksi jual roti jala.. mmg cun gila.. haha.. kurg pahala puasa.. adess..

cik tikah said...

aih.. tu la. cik tikah kalau pakai baju ketat mesti tak selesa sebab mcm org dok perhati je. jadi, buang smua bju ketat. bju baju besar2. sepatutnya pakai size M, pakai size XL. hehe...

Syuxer said...

kurus pahala bila mata terpandang suatu bukan miliknya huhu..

berat dugaan di bazar tuh..bukan makanan tapi awek2 yang berkerengga tuh huhu...maybe dorang nak amalkan konsep simple tapi itu tak bertempat huhu

SoLy SoLicious said...

kerengga ni pungunjung atau kerenggan penjual??
depa rasa depa cun kot..huhu

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014