August 9, 2011

jangan kedekut doa buat mereka juga

السلام عليكم

credit to sumber

pagi-pagi pukul 3.45AM alhamdulilah sedar juga diri ini and terus layan cerita 500 days of summers. tengok berapa lemaunya gua baru mahu tengok cerita itu sedangkan orang lain semua sudah berkurun kot tengok cerita itu. haha kelakarlah gua inikan. (cakap dekat diri sendiri kelakar). huahau

alhamdulilah pagi ini incya-ALlah ayie akan keluar dengan umi and kawan umi untuk cari barang-barang like songkok and tudung untuk anak-anak yatim dekat sekolah umi. actually, ini adalah memang acara tahuan yang wajib dilakukan oleh pihak sekolah umi bagi anak-anak yatim tersebut supaya merasa sedikit bahang kegembiraan di pagi raya nanti.

ada lagi 21 days to celebrate raya but sekolh umi memang siapkan awal and macam biasa gua pun dengan rela hati menjoinkan diri plus umi cakap adalah sedikit sumbangan dekat anak-anak yatim itu walaupun dengan hanya tolong umi carikan barang. aishh, pagi-pagi umi dah buat syahdu dekat guakan. haha

serius kalau kita berbuat kepada orang, incya-Allah kita akan menerima ganjaran daripada Allah juga tetapi tidak tahu dalam bentuk apa. yang penting kita menolong orang semata-mata kerana Allah. by the way, apa kata jom kita meriahkan mereka dengan korang doakan anak-anak yatim dekat malaysia ini berada dalam lindungan Allah. incya-Allah.

mood: dalam perjalanan mahu pergi ke bandar mencari barang-barang untuk anak-anak yatim sekolah umi.

30 comments:

Anum said...

betul2, walaupun sedikit asalkan kita bersedekah dan menderma

sergeant keroro said...

insyaAllah :)

Niena Pengembara Ilahi said...

Ikhlas lebih pnting :D

Mr.Thinker@Ali said...

semoga yang sedikit itu mampu meringankan bebanan mereka. InsyaAllah. :)

diana said...

bula ramadhan ni ramai orng suka bersedekah..
harap2 biarlah berterusan walau bukan bulan ramadhan

Far8 budak baik said...

kannnn..kesian anak yatim tu..
skrg tak keje lagi..x boleh bantu guna duit wang semua..
tapi kita leh doakn mereka kn..
kalau aku bace post kau ayie..
syahdu terus rase..=)

CintaZulaikha said...

bulan pose cenggini lah elok banyak2kan bersedekah..semoga diberkati selalu~

cik sakdi said...

cter ape yang ko baru tengok tu?xpenah dengar pon. huhu

muhamad hanif said...

aku lagi tak pernah tengok cerita tuu..HAHAHAHAH,


btw, aku tolong amin kan sekali..

Tukang Karut said...

lagi bagus kalau menderma tu tangan kanan tapi tangan kiri langsung tak pernah tahu pun...

Amy Syaquena said...

Biarlah yang di sumbangkan tue tidak sebesar mane kalau nak di bandingkan dengan ganjaran yang kita terima..

Mrs.Yie said...

jangan sisihkan mereka ni semua..jangan hanya pada bulan ramadhan je..

izfanora said...

kdg apa yang kita buat even kecil lebih bermakna dari tak buat apa2.. :)

cik aisha said...

besar phla berbuat baik dgn ank2 yatim..:)

zati embong said...

kita x mmpu nk rsa kesedihan diorg.bersyukur dgn apa yg kita ada.

✿....rossa alina....✿ said...

BETUL TU..

LEPAS SOLAT MESTI KENE DOAKAN UNTUK ORG LAIN JUGAK.. :)

ILA HonEyBuNNy said...

teringin nak jumpa anak2 yatim..haritu ada program bersma anak2 yatin...xsempat nak join...

amin....semoga anak2 yatim mendpt perlindungan dr Allah..

Bro ahmad said...

keihklasan tu yang paling penting...:)

YOUsoF said...

Aku pun belum layan cerita tu.. belum ada mood hehe..



Alhamdulillah.. Inshaallah semoga kita sentiasa ingat mereka...

syrupmasin said...

aku ameen kan nih doe..ermm sian kan anak2 yatim..

Freaky said...

insyaAllah ayie... Hurmm masih ada 21 hari lagi :P

KeChIk yg comey said...

insya Allah...=)

tia @ Ini Kisah Tia said...

Tia tak mampu nak bagi barang ayie .. tapi insyaAllah doa Tia untuk mereka .. mesti dorang sedih masa pagi raya kan .....

alif haris said...

insyaAllah :)
kita doakan orag ,orag doakan kita :)

azwa amani said...

doakan anak yatim, amani pun anak yatim juga

Wanie said...

insyaallah..semoga mereka dilindungi :)

selamat bershopping ye ayie..hehe

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

insya'allah... tolong mnolong antara satu same lain kn

Luqeem™ said...

insyaAllah, mendoakan anak2 yatim amalan mulia..:D

Syuxer said...

jarang orang nak wat berbuat kebajikan kat orang lain kan hehe..

mujurla ada insan seperti ayie masih membuat amal jariah...

aziyati saidin said...

msti ank2 ytim tu sernok kan dpt bju rye ;)

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014