August 6, 2011

teringat dikala kecik buat aku ketawa

السلام عليكم

macam biasa selalu pergi solat terawih memang ada budak-budak yang ikut parents diorang pergi solat dekat masjid. dalam hati aku berkata, "perghhh, sejuk hati mak ayah kalo tengok diorang besar nanti sebab kecik-kecik sudah diajar pergi solat terawih dekat masjid. alhamdulilah". biasa ayie sampai dekat masjid dalam area pukul 8.30pm orang baru nak azam isyak. hoh

tengok betapa malasnya guakan mahu datang awal-awal dekat masjid and sanggup datang lambat tu serta sudah semestinya datang menaiki kereta ayahlah. berlagak hotlah konon kecik-kecik macam ayie sudah ada kereta sendiri sedangkan kereta ayah . haha berbalik pada tajuk entry tidak mahu melalut.

bila tengok budak-budak itu kelakar sebab grenty masa kecik-kecik dulu aku macam mereka. biasalah dekat masjid tidak biasa dengan orang lagi asik duduk berhimpit sahaja dengan ayah and then bila ditegur malu-malu + asik mahu menyorok sahaja dekat belakang ayah. bila gua tengok budak-budak itu teringat masa zaman kecik-kecik.
masa kecik-kecik gua macam begitu dok sebab malu punya pasalkan, gua dok belakang ayah gua sahaja masa sekolah tadika sampai darjah 4 + guakan comel. (sila muntah okay). itu sahaja pagi-pagi macam begini mahu mengarut. huhu

31 comments:

aiman fanboy k-pop said...

malu2 kucing..haahaahaa....biasalah budak2....

ani rahmat said...

kelakar bila ingat masa kecik-kecik dulu.. mlu tu biasa sbgai seorg knak2.. hehhe..

zati embong said...

budak2 yg da berlalu zaman nakal la ni?

GaRy™ said...

sampai darjah 4??... hahahaha... comel3...

syrupmasin said...

ecece..ye ke pemalu nih?? :D

syarifahsidrus said...

zaman kanak2..hhaa

AIEN NOT ALIEN said...

hihi..malu kanak-kanak memang comel..

tapi ayie sampai darjah 4 tu..hahaha..

comel3x...

hawiz said...

rindu lak..hoho

Lea IsNaw! said...

zaman kana-kanak pemalu
zaman besar-besar, tak malu
kekekeke

misspurple said...

HAHAH rindu zaman kecik2 kan ? kecik2 buat sume swett..bila da besa kalo nyorok2 belakng abah ? err,cam x swett je daa :P

Lieyly ︱ Alia said...

kecik2 mmg mcm tuh kan..bila kena puji sembunyi2..hee !
best kot..
cehh3 , perasan tuh ayie..hehe !

mEre HuMan Like Me said...

hAHa . aq ingat lg mase aq kecik2 duLu . . main kejo-kejo kt bLkg msjd tyme org smyg terawih . . agagaga . .
teserlah kenakalan aq . . korg dak2 baik kowt ~ malu2 gituh ~ ahaks ~

cik sakdi said...

pemalu? ape?? malu?? ekekekek

Freaky said...

haha sama la ayie. aku pun duk berkepit dengan ayah je. takot takot

azwa amani said...

zaman kanak-kanak semua seronok kan...hehehehe

sergeant keroro said...

hehe, aku... aku...

pemalu gak, sebab aku ni comel sangat.

keh3

muhamad hanif said...

oh,

aku pun mcm tu gaks, kira aku comel jugakla yea kankankan ?


HAHAHAHAHAHHAAH

Bro ahmad said...

zaman kanak2 riang ker ni hmmm,pergi terawih tapi main2 kt belakang huhuu

Citarasa Rinduan said...

ayie..
kamu pemalu eik masa kecik2...
agak2 kalau tu sis dh buka kedai. rasanya habis kamu kena buli ngan sis..
sis suka budak2 yang pemalu.. hahaha

Tukang Karut said...

Nasib baik masa kecik2 dulu aku baik dan sopan jea...

Norraidah Abdul Rashid said...

wah! kecik2 dulu mmng pemalu an? dh besa ni, pemalu jgk ker? XD hahaha

CintaZulaikha said...

alahai, ayie mmg pemalu sakan lah nih..alolololo~~~

Wanie said...

wanie kecik2 jarang g terawih..penah skali pg main je kot..org tengah terawih wnaie ngan kwan2 p minum kt water cooler..hehe

seronok teringat kenangan mase kecik2 dulu..

Solihin Zubir said...

haha.. lbih bagus kalau budak yg jenis malu2 mcm tu.. ini yg jenis nakal giler buat nising, 1 hal jugak tu.. haha..

IMANSHAH said...

saya pulak jenis suka dok saf depan..huhu

mampu?? jangan marah

ILA HonEyBuNNy said...

haha...

zaman budak2 la paling best...maloo2 kucing lak nyorok belakang ayah...eheheh

kotak bulat said...

hehhee..kb dulu masa kecik suka pegi terawih dgn kwn2

Ezad Skytech said...

hee..budak2..biasa la tu..(^^,)

alif haris said...

hehe budak malu2 mesti comel :D haha

siti kektus said...

menyorok sebab rasa diri hot dan comel lah. kang adda orang usha pulak. haha :p

Mohamadazhan.com said...

kesian si adik tu.haha..semoga dia berjaya exam nanti

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014