August 4, 2011

apcal tak pakai benda tu !!

السلام عليكم

masih lagi rajin untuk menulis disamping ada masa ini sebelum busy dengan melakukan kerja-kerja harian. hehe sudah semestinya hari ini saja nak bawak cerita pasal tuan tanah blog ini. sebelum cerita lebih lanjut siapa yang disini sudah semestinya memakai spec sila baca dengan teliti ya sebab banyak memberi manfaat ini. haha

sejak bulan ramadhan ini ayie serius jarang pakai spec and umi boleh tegur pula and cakap," abang long apcal umi tak nampak abang long pakai spec?, rabuh abg long kan sudah mencecah 300++ boleh nak buta. hahahaha". umi dok gelak bila sampai cakap pasal buta. aishh, ayie balas ah," mahu sangat ker tgok anak bujang yang  handsome ini buta. kalau nak boleh sahaja". ecehhh konon gua merajuk dengan umi.

umi cakap lagi. kalau nak merasa buta sangat. pergi sahajalah butakan. haha umi gelak-gelak. lepas tu aku cakap ah kenapa aku tak pkai spec," saja nak elakkan maksiat dibulan ramadhan ini. lagi-lagi maksiat mata. kang senang nak nampak anak dara macam kerengga tu. haha lepas itu umi cakap," untunglah ad anak bujang mcm gini. geli sahaja dengar". haa

itu hanya perbualan ayie dengan umi. lagipun serius ayie malas nak pkai spec dah sekarang ini sebb rasa macam rimas begitu tapi conclusinya, ayie memang kena pakai spec kalo tidak grenty power ayie akan bertmbah dan susah nak drive. sape-sape yang pakai spec tu teruskan shjelah pakai spec jgn malu-malu yer. hehe

Lelaki yg BAIK---> lelaki yang boleh bimbing wanita ke jalanNya ~
Lelaki yg COMEL---> lelaki yg berpakaian baju melayu dan menuju ke masjid ~
Lelaki yg SWEET---> lelaki yg selalu bercakap dengan nada yg rendah ~
Lelaki yg ROMANTIK--> lelaki yg menhadiahkan sebuah doa setiap hari ~
Lelaki yg CHARMING--> lelaki yg mengingatkan si dia tentang ibadat ~

40 comments:

Tukang Karut said...

aku pun nampak gayanya kena la beli spek hitam lepas ni... juling dah mata ni...

munna said...

kak munna suka tgk org pakai spek mata...

i'm ezza haniza said...

saya org yg suka berspek itam..ahahaha

ecadwinkyasha said...

kena pkai spec,kalau x makin tambah rabun.hehehe.kdg2x tak suka gak kai spec sbb sakit hidung.hehehe.nak kai contactlens pula xleh lama2x.

sergeant keroro said...

nasib baik aku tak pergi bazar lagi, malas punye pasal :p

Irma A.Wahid said...

hehehe..bagusnye..anak sapa nieh?~~~
nk pakai spek pkai contact lense la cek abg oi~~

zie_ira said...

hehe,ira pon jarang pkai spek,,smpai kn kne marah dengan mak,,hukhuk,,

cik aisha said...

tgi gak power...300++.ni kalau xpakai pastu ada org lambai2 dr jauh mesti xnmpakkan...

Lea IsNaw! said...

pakai contact lens jela

man yusoef said...

tak pakai spec...so camne?? hahaha.

alif haris said...

hehehe .. alif pn malas r pakai spek cmni ..
nk kuragkan maksiaat mata ni .. huuhu

Wanie said...

hehe..pakai je la ayie..tambah2 bile ngadap laptop..power sis pn makin bertambah ni, tapi tak g buat baru pun..:)

ayie LELAKI yg cane? mesti sume ade..ye tak? hehe

IMANSHAH said...

abg pun jarang pakai skrg nak drive je

Hans said...

oit
pakai selalu
nanti power naik

ABU said...

anak dara mcm kerengga hahahaha

Amy Syaquena said...

Akak x suka pakai spec rimas..

Nur said...

rugila tak dapat tengok kerengga..ekkekeke

sila pakai spec utk kesihatan yg berpanjangan..

AIEN NOT ALIEN said...

duduk rumah pakai..

keluar rumah tak pakai..

kesimpulannya..kena pakailah ayie, nanti power bertambah lagi +++

sayangi mata tu..hihi..

syarifahsidrus said...

uh, bahaya tak pakai sepc lelama. memang naik power nanti~~

nice quote last tu. kalau perempuan pulak?

Rozuan Ismail said...

wan pon rabun jauh tapi sangat tak suka pakai spek.pakai bila perlu saje.betol jugak tak pakai spek bulan puasa ni boleh kurangkan maksiat mata.huhu

azwa amani said...

syukur..kesemua lelaki itu insyaAllah ada pada encik tunang...hehehe... Alhamdullilah...

ayie, tak nak gak pakai spec, tapi nanti tak nampak..nak pakai cntct lense tak boleh... berair2 mata kalau pakai.. camne ek ?

Abe Goreng said...

Betul ke org ckp kalu pkai spek, hensem boleh bergande-gande? Nk try la.XD

UPDATE: Kat Bazar Ramadhan Pun Jadi!!!

Freaky said...

rabun aku cecah 1000 ayie. hehe tp mujur dah stop.. kekal 1000 camtu.. nak jadi lelaki macam kat atas ni la :)

Rohaizam Rosli said...

hahaha terbaek lah... sampai cmtu skali... huhu kalau yg tak berspec ni agaknya kna pakai spec mata hitam laa... huhu~~~

CintaZulaikha said...

uit boleh plak tanggal2 cermin mata ek..kalau akak dah tak gerak mana dah kalau takda cermin mata...huhu

ILA HonEyBuNNy said...

comel ape pakai spek mata..jangan jap pakai jap xpakai..hehe

bestnya kata2 untuk lelaki tu....

delarocha said...

ooooo, mcm2 jenis lelaki ada

cik sakdi said...

lelaki comel gler gi masjid magrib2. serius ni. haha

syrupmasin said...

power spec kau menakut kan :D

diana said...

pakai kanta la lepas ni ayie..
bukan kanta sentuh tu..
kanta yang besor kena pegang tu..
hahahahah

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

hahaha.. bagos la.. tapi kalau orang rabun malas nak pakai spec bukan bertambah rabun k anti ayie??

tia @ Ini Kisah Tia said...

hahaa . Tia berspec apa :)

HAZWAN17 said...

susah jugak jadi specky ni erk...
pakai contact lens la ayie tapi macam leceh jugak je

adan said...

baru tahu ayie rabun.. kena jaga mata ayie..

Prasetyo said...

Hmmm......Salam kenal aja all....

Dont forget to visit me back, wokey.
Promosi hosting gratis untuk 1 tahun. Cukup mendaftar dan upgrade disini secara gratis.

Lieyly ︱ Alia said...

hee bgusnya kwan alia neyh..heheh ! xpa pakai ja ayie , bukan niat ayie pon nk tgok kan :)

blog-tips-kurus said...

hanya perabun sahaja yg tau penderitaan ini.. pakai spek patutnya power makin reduce le kan? ntah ape-ape..

Saleem Wahab said...

like quote last!!

MamaEma said...

tak boleh tinggal spec..nanti rasa pening..

misspurple said...

nsa pon rabun terukk..tpi dgil tanak pakai spek..sbb 2 kalo org lalu,nsa x snyum x apa pon,bukan nsa sombong tpi actulli nsa x nmpak *kritikal * tpi time studi,pakai la kalo x jnuh ! :)
hahaha kena pkai spek mata hitammm la *nsa suka ciri2 lelaki 2 !

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014