August 27, 2011

title cikgu atau abang ea??

السلام عليكم

lama juga gua tidak mengupdate apa yang patut dekat dalam blog ini tapi alhamdulilah dapat lagi menjengah mana-mana blog yang ayie sempat untuk jengah sebab masa sangat suntuk minggu ini. buat mereka yang bakal ayie renovate blog tu, incya-Allahayie akan selesaikan nanti. maaflah kalau tertunggu-tunggu yer. sesungguhnya saya juga seperti insan lain. jangan marah pula ye.

back to main topic, actually ayie semalam last megajar budak-budak tuisyen. serius sangat-sangat seronok melayan mereka untuk kelas yang terakhir + tak belajar pun sebab abang dia yang ensem ini ajak main-main. haha kalau dalam kelas diorang aku suh sahaja panggil cikgu no cikgu ayie but cikgu azrin. hahaha and kalau dekat luar panggil sahaja abang ayie. lalala

tengok gua, banyak songgelkan. haha actually bukan sangat suka yang formal-formal ini lagipun mengajar budak-budak sekolah rendah sahaja. so, aku rasa umur diorang sebaya adik-adik aku sebab tu suh panggil abang sahaja diluar waktu kelas. mereka pun sporting dengan gua + boleh ajak gua pergi rumah diorang nak kenalkan dekat akak diorang. perghhh gua memang handsomekan? haha (jgn termuntah).

apa gua melalut ini. cuma nak cakap disebabkan gua muda laki baru 19 ++. so, gua lebih selesa orang panggil gua abang daripada cikgu. lagipun perlu banyak lagi yang harus dipelajari supaya mereka tidak bosan dengan gua time gua mengajar nanti. one more thing, semalam last gua mengajar mereka. kelas semalam bertemakan main-main sebab gua dah tak mengajar lagi nanti. hehe

satu perkara yang gua dapat adalah bukan mudah untuk menjadi seorang guru yang penyabar dan tabah. semua itu perlukan masa dan didikan diri ini supaya menjadi yang lebih baik dan baik untuk kemajuan anak murid mereka. seorang guru akan bahagia bila melihat anak murid yang didiknya berjaya didalam setiap bidang yang diceburi oleh anak muridnya.

p/s: buat anak murid gua. love you all semua. nanti sempat cikgu azrin pergi rumah hang ea? jangan lupa kasi duit raya lebih + kenal-knalkan ah dekat kak hang semua yang cantik tu. (ayat merah tu joke jer). hahah

36 comments:

Ecah Ecot said...

wahh..cikgu ye....garang ke x ni...hehe

ABU said...

panggil cikgu je la..cikgu azrin, lgi ok hehehe
btw, slmt hari raya cigu..nak duit raya ni..

Freaky said...

alaa nanti cikgu gak.. panggil cikgu terus la ye :P

Aki said...

cikgu math! ^^

meaw said...

hai cikgu mudaaaaaaaaaaaaaaa ,hehe :D

IMANSHAH said...

wah abang

Bro ahmad said...

cikgu cuti panjang ke? selamat hari raya..giliran bro pulak cuti blog huhuu

Fatin Aliyya said...

perahsan muda lah tue nk soh pngl abang.haha.cikgu sudeyh.ngeh ngeh.:)amboi smbl menyelam minum ayaq noh.nk ngort kakak pakai line clear adik ipaq tue.:)

jgn mrh na, slmt hari raya :)

sergeant keroro said...

ayie, lau ada spare lebih akak-akak simpan kat keroro sikit :P

yatie Awang said...

hai cingu Ayie...eh salah hai abang Ayie hahaha

kotak bulat said...

err..kb nk pnggil cikgu ayie je la.. :P

muhamad hanif said...

wahahahah,


bodek betul ni..



lalalalalalala.

syrupmasin said...

hai cikgu :D

ZWAN SABRI said...

alamak! cikgu, saya takdak kakak laa.. saya ada abang jaa.. saya kenalkan abang saya boleh? HAHA


MySuaraBlog: Golongan Apakah Kita?

Muslimah Optimis said...

hehehe.. abang ayie ek... cumell nama cikgu ayie lagi lah dari cikgu azrin.hoho

Ezad Skytech said...

melekat nama cikgu ayie ni nanti..hee~

p/s : aq panggil ko cikgu ayie boleh..? haha~

Citarasa Rinduan said...

ayat last tu buat kak gelak kuat2..
hahahha..
ada hati eik.!!

okeylah cikgu azrin... selamat hari raya yang bakal menjelang, jgn lupa braya ke rumah sis kalau berkesempatan

Wanie said...

haha..hensem kah?cikgu ayie la lagi mesra..:) yela mude lagi kan, klu sis pn tak nak ank murid panggil cikgu kat luar..hee

p/s: gatai naa ayie..haha

Puteri Iqa Izyan said...

kene panggil adik azrin ni. sebab lebih muda. hahaha.

eh. nnt cikgu azrin kene bagi duit raya...lalala~

Aku Ibu Muda said...

selamat hr raya cikgu azrin :)

Tukang Karut said...

hai cikgu... nanti kalu jumpa kakak2 yang cun melecun tu jangan lupa nak share dengan kawan2 ek...

alif haris said...

hehehe .. betul tu ayie .. bile aku jd guru ganti hari tu bru aku tahu betapa pyhnye mengajar .. :)

Far8 budak baik said...

pangil abg lahh kn ayie..
baru nmpk cool..
kalau pangil cikgu..
nmpk tua lakk..haha!
knknkn..
hik3..tu ar lambat dah kau update kn...
bz habisssss

adwafarahin said...

pnggl cikgu la bru best! hihi

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

panggil bro la baru stylo.. hahaha

Hans said...

hahahah
okay la tu
panggil abang pun boleh
:-)

Bigdaddyz said...

amboi kemain lagi dia...hehe

KeChIk said...

awww...hikhik..
cikgu abang ayie...:P

*lariikk*

Anif Abdullah| AA said...

nak panggil cikgu ayie laa..leh tak..hehe ^^

tia @ Ini Kisah Tia said...

wahhh , ada pengalaman jadi cikgu :)

teyn teyn said...

ooo ..cikgu rupanyaaa ..

Solihin Zubir said...

haha.. aku ada jugak pngalaman ajar tuisyen budak skolah rendah taon lpas...

kt dlm klas ja diorg pggil cikgu.. luar kelas diorg pnggil abg.. walaupun aku tak suruh pun..

Bro ahmad said...

selamat hari raya ayie..mohon ampun maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki

CT said...

wah cikgu ya. ni cikgu garang ke baik ya? grrrr

Syuxer said...

hehhe kalau dapat kakak budak2 yang cantik,untungla ayie hehe..muda2 dah mengajar..raih pengalaman yang berguna..;)..selamat hari raya..

Niena Pengembara Ilahi said...

mana tuan pnye blog nie,lma xupdate

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014