August 1, 2011

rezeki di bulan ramadhan

السلام عليكم

Alhamdulilah hari ini satu ramadhankan bersamaan dengan satu 1 ogos 2011 bersamaan juga dengan 10 bulan ayie berada dalam dunia blog ini. firstly, nak ucap terima kasih kepada semua yang follow ayie and nice berjumpa dengan korang. banyak juga perkara yang ayie dapat daripada cerita and tips yang korang berikan bolehlah sedikit ambil pengajaran.

abaikan 10 bulan itu, mungkin aktiviti ayie berblogging and singgah blog korang untuk bulan ramadhan ini agak limit sedikit sebab ayie terpaksa tumpukan pada pernigaan family. alhamdulilah untuk ramadhan kali ini ayie dapat bantu ayah dekat kedai air tepi and tolong umi berniga kerepek pisang.

terima kasih kepada Allah kerana memberi peluang untuk ayie merasa bagaimana seseorang itu bersusah payah, bertungkus lumus untuk mencari rezeki demi sesuap nasi. incya-Allah juga nanti ayie akan selitkan sedikit aktiviti ayie di bulan ramadhan berkenaan dengan air tebu and proses membuat kerepek pisang.

korang jangan terliur pula bila ayie cakap air tebu and buka ini terus nak pergi cari air tebu. lagi-lagi si syrupmasin tu cakap dia nak buka air laici hari ini. betol ker tidak? hehe okay ayie malas mahu membebel. mintak maaf juga kalau ayie tidak dapat balas kunjungan sahabat semua sebab ada perkara yang membatas.
sambutlah ramadhan ini dengan penuh senyuman sebab syaitan telah diikit tetapi perlu perhatikan akan nafsu kalian semua sebab sekarang nafsulah yang boleh menyebabkan kalian melakukan kesalahan. tahan nafsu untuk kebaikan bersama. renungkan.

24 comments:

Freaky said...

hehe ayie nak buka dengan air ape hari ni :P .. semoga terus maju ayie :)

alif haris said...

wow !! air tebu sedap wooh buat buka nnt :D hehehe

Syuxer said...

perghhh air tebu jangan citer bro..itu minuman wajib time berbuka..lebih2 lagi ngan cuaca yang agak panas gini heheh..

semoga murah rezeki family bro..:)

Bro ahmad said...

selamat berniaga dan selamat berpuasa ayie..sedap tu hmmm

Meet Uncle Haire said...

marhaban ya ramadan..selamat berpuasa!!!

kotak bulat said...

selamat berniaga.. :)
dan berbuka puasa..kb tak eran air tebu sb ari2 seblum ni minum air tebu..hehhe.. favourite tu

JIJI YU said...

hamboi sirap masin..suh die minum sirap je la

sergeant keroro said...

hehe, hari ni air jagung.

XD

zati embong said...

cuaca panas2 skrg ni,jat pn sibuk nk buat air je bnyak2.hihi

Tukang Karut said...

ermmm air tebu...nyum nyum,...

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

wah.. best nye dapt berniaga kan.. cnfirm masyuk ar raya tahun ni kn :)

DanieL AdiE said...

Salam ramadhan ayie..

Sunah Sakura said...

wahhh~ bagusnya berniaga di bulan Ramadhan~ :)

Wanie said...

ayie memang rajin..selamat berniaga ye..

baru lagi rupenye blog ayie ni..follower dah ramai..keep it up~ ^_^

PinKy MoMMa said...

smga rezeki ayie smakin dilimpahruahkan :)

salam ramadhan dik..

Lieyly ︱ Alia said...

tdi alia minum air tebu ayie !! sedap ^^

muhamad hanif said...

saya berbuka dengan air suam je..

Citarasa Rinduan said...

berkat anak yang soleh..
sure perniagaan ibu kamu maju dgn pertolongan kamu.

syrupmasin said...

perghh petik name aku tuh..haha..alhamdullilah Allah bg rezeki lg kan :)

chemay said...

tolong parents biar ikhlas tau ayiee
:)

syarifahsidrus said...

puasa daripada nafsu diri sendiri..tu yg paling penting

Far8 budak baik said...

ayie..aku pun petang ni
kene tolong berniaga kat
bazar..tolong cikgu..
pas tu dy cakap
dy bagi upahhh..
lagi lah aku nk pi..hihii

Anonymous said...

levitra free
[url=http://genericlevitra-usa.com]buy levitra online
[/url] purchase of levitra and levitra pills
- generic levitra

Anonymous said...

natural viagra
[url=http://genericviagra-usa.com]buy viagra online
[/url] when viagra does not work
- viagra online

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014