August 5, 2011

twins: kejap puasa, kejap tak?

السلام عليكم

macam biase jom kita layan cerita twins kali ini. haha sahaja nak layan korang dengan telatah twins yang sangat-sangat tidak mencuit hati langsung tapi buat orang geram adalah. lagi-lagi inikan bulan puasa semakin enjadilah perangai mereka. tengahari sahaja mulalah nak cucu and makan. haha sapa yang melayan mereka? yang penting bukan ayie.

twins: ayong nak nenen and nacik.

along: wey tak puasa ker?

twins: puasalah.

along: apcal pula nak mintak makan and nenen.

twins: diam sahaja.
          merengek mahu makan juga sambil bt mula kesian.

umi: along ko ni memang tak reti langsung. mai umi masakkan.

along: ala, manjakan sangat mereka itu.
         (dalam hati, tapi mereka kecik lagikan). haha
agaknyakan masa dulu kecik-kecik aku pon macam begitukan. haha nak buat macam mana, terima sahajalah adik aku macam begitu. budak kecik kot. hehe
konklusinya, mereka dikira puasa separuh hari sahaja tapi time sahur merekalah orang paling utama untuk duduk depan meja makan itu sama juga macam berbuka. kalau makan tu mcm orang tua, mahu makan sendiri tak nak disuap. grenty gua miss gila moments puasa kali ini tengok telatah mereka. hehe

30 comments:

syrupmasin said...

wuahahaha..kau buat kan je lah doe..kecik lagi kan..laen lah kalu dyorg dah besar sarah..

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

kejam tol ayong die.... hahaha...

Atiqah Sa'ahiry said...

nanti twin lapa t..cian twin..kecik je g..

ishiko said...

u... rindu my lil sis juga...^^

Bigdaddyz said...

haha...biasalah tu ...kecik lagi....

man yusoef said...

biasalah tu..budak kecik kan..aku pon lebih kurang kot time kecik2 dulu...siap request nak menu ape, biadap sungguh...dah la tak puasa...HAHAHAHA

Fathiah Hamim said...

kesian twins tuhh. hehe

sergeant keroro said...

hehe, budak kecik XD

p/s : ayie, camne nak buat ayat terima kasih tu eh?

Muhd Aizie said...

budak-budak.... biasalah. hihii

zati embong said...

waa ayie,kecik lagi 2.haha

yatie Awang said...

alah...budak2 memang sama je Ayie, puasa yuk yuk haha

CintaZulaikha said...

putri ikha pon sama, bebudak mmg cenggitu..tahan plak mata tu nak bangon sahur~~

cik sakdi said...

ish budak kecik kene ajar pose, nnt jadi mcm aku, wakakak

diana said...

kejam punye abang...
hahahahh..
depa kecik lagi la.!:p

Farhana Jafri said...

dg bnggeny aku ckp kcik2 aku dh puase penuh.. weee~!!

Bro ahmad said...

ajar puasa setengah hari je dulu,

Freaky said...

haha kesian mereka dapat abang macam ayie. hehe gurau je.. biasa la budak2.. lapar tuu

Mr.Thinker@Ali said...

Ali macam depa gak dulu. Jap puasa jap tak puasa. selang seli. kadang2 puasa sekerat hari jaa. hehehe.

cantik dan comel mereka. geram! Nak cubit pipi dorg boleh? :)

EZAN IDMA said...

ahaha comel. ok lah kan pose stgh hari

Cik Bell said...

mesti rindu kat dak2 kecik nie kan..sunyi klu xnmpk keletah diorang.huhu..
ok la tu.ajar budak2 pose time kecik2 nie la.:)

azwa amani said...

huhuhu..ayie, dulu nenek awin bagi duit kalau puasa penuh sehari...lepastu awin pun kiralah, kalau separuh hari tmbah separuh hari dah kira sehari..nak jugak duit..huhu...puasa kerana duit tuu

Lieyly ︱ Alia said...

ayie malas nk bg depa makan lah tuh , hhaha ! comeii ja kiss2 pulak :)

kim salam kt twins nah ayie ! ^^

YOUsoF said...

Hehehe. budak kecik.. Kang kalau diaorang steady je tahan puasa sampai ke petang terkejut pulak kita orang dewasa ni.. ;D

alif haris said...

waahaha .. kata puasa tp minta susu n nasi hahahah :D
comelnye ^^

Rozuan Ismail said...

haha.ok apa besar tuh dah puasa seoparuh hari.huhu

Arpiiz said...

hehe, budak kecik macma tu biasalah..

ILA HonEyBuNNy said...

xpe...twins kan kecik lagi..hehe

melentur buluh biarlah dari rebungnya kan..

dulu kecik2 pun separuh hari ja posa..ehheh

Sunah Sakura said...

hehehe..comellahhh diorang ni~~

Wanie said...

hehe..kan dah kena sedas ngan umi..budak2 nak ajr puasa kena slow2..rajin ye diorang bangun sahur..huhu..

adan said...

budak2 selalu je macam tu.. bila sahur dorang duk depan.. time berbuka muka dorang gak.. ahaha

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014