August 12, 2011

second task done but ...

السلام عليكم

Alhamdulilah kerja yang diberikan dan diamanhakan oleh seorang hamba Allah ini telah ayie laksanakan sejak pagi tadi around pukul 7AM dan telah siap pada pukul 9.45 AM.ayie mengambil masa jugalah untuk menyelesaikan tugas tersebut. huhu hara-harap tuan blog suka dengan hasil kerja ayie.

korang mahu tahu kerja apa sahaja yang ayie lakukan. mai sat ayie tunjukkan dekat korang semua. apa korang tidak mahu lihat? tidak mahu sudak sebab ayie mahu korang lihat juga iaitu ayie lepas siapkan editing blog kak ayu ini. aku mahu yang simple and berwarna merah. so, ayie rasa kabungan warna ini menarik.

 bahagian atas
bahagian bawah

inilah hasil yang telah ayie sipkan after editing tapi sizenyer agak besar sedikitlah sebab itu ayie ingin bertanye pendapat korang semua? boleh tidak? kehkeh korang try masuk blog itu and then perhatikan same ad mase korang loading blog tersebut cepat @pun lambat. kalau lambat sila inform dekat ayie yer. incya-Allah akan perbaiki dripada semasa ke semasa. kalau ad cara nak kurangkan berat blog pun boleh bagitahu ayie. lagipun ayie sudah try krangkan size. huhu ini link yer.
http://ruhayurazali.blogspot.com/
and then kalau ada komen mengenai hasil kerja ayie itupon boleh bagi tahu. tidak kisah kritikan mahupun apa yang penting berguna untuk ayie tingkatkan lagi dlam penghalusan kerja-kerja editing ini. ayie mahu rehat sekejap.

44 comments:

Anum said...

pandainya

0nenanina Vanilla said...

sangat cantik dan kemas.. well done!

Far8 budak baik said...

waaaaa lawa gile lah kau buat...
tapi nape mesti pinkk...haha..
x loading pun..seyes laju..
header tu eh yg besar?
aku tgk okey je..cun cun..
mesti kak ayu tu senyum
x hingat nye lah hahaha

Bro ahmad said...

ringan dan loading pun cepat..cantik ayie

Mr.Thinker@Ali said...

comel tengok. sedap mata memandang. pandai betul edit blog. kekeke. :)

Tukang Karut said...

ok kot... tanya tuan punya la...

Nabila Huda said...

cantik.. loading pun cepat ja..

zati embong said...

comel,ayie kalau ubah blog kan ayie charge berpa?

Cik Ice said...

Cantik jer blog tu..:)

SoLy SoLicious said...

loading same aje nan loading belog ni..dh ok la tu kot :)

syarifahsidrus said...

cantik..pandilah...

aleen aiden said...

wah3..awesomenye...

Citarasa Rinduan said...

ayie...........
kak sangat2 terharu dik..
comel sangat blog kak ayu..

thanks..
looding okey...

Kalamhati said...

wah!rajin ayie..tahniah2!lawa la

sergeant keroro said...

ok jek ayie, hehe XD

syrupmasin said...

tangan seni kawan aku nih :D

Freaky said...

nampak sangat menarik ayie. loading pun x berat

Edy Fee said...

wow rajinnye editkan blog org.hehe bgus2

aimaniman said...

akak dah tengok rumah baru ayu.. akak nak jugak lae.. boleh aa...??

IMANSHAH said...

cantiklah ayie..tahniah

IMANSHAH said...

cantiklah ayie..tahniah

kotak bulat said...

cantik.. kreatif la..

ieda said...

tahniah dik !
sgt2 cantik dan teruja akak ..
akak suke header yg simple2 tapi x pandai buat uhuhuhu

izfanora said...

pergh ! jealous ok.. huhu.. nice..

xlmbt pun.. :)

aiman fanboy k-pop said...

comel2!!aiman suka!^&^

Bigdaddyz said...

wah! ...diam2 dia buat baju raya lah...hehe...berapa kos baju raya kat sini ...hehe

AIEN NOT ALIEN said...

wahhh..hebatnya ayie...hihi..

cantik, simple n ceria je...

syazwani said...

salam,abg ayie..waa cantik la blog2 same ngn blog ayie gk..nmpak kemas gitu..hehe

Mrs. Farhan said...

Sangat cantek laaa. Dah singgah dah blog beliau. Suka tgk. Tenang je. =D

alif haris said...

hai tauke blog :)
cantik pink colour tu ayie hehe

ILA HonEyBuNNy said...

ayie....

dah terjah da.....ok ja masuk blog tu...loading cepat ja...hehe...

pergi la berehat..hehe

Hans said...

wahhh
cantik wehhh
jealous plak aku tgok

JIJI YU said...

hhe ko mmg berbakat besor ni

MerLe said...

nice~ nmpk kiut je..pandainya awak buat~

Amiirah-Cassan said...

ayie , mira terjah dia k ?

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

wah.. smart gile hasil kerja ko la bro... jambu n menarik.. anti leh la ko design blog aku lak yerk :)

ecadwinkyasha said...

da comel da tue..pandai edit.

syAzAnA said...

okayy. xberat sangat wei.

adan said...

ayie.. dah terjah blog tu.. sy tgk ok je.. warna merah gitu..

Wanie said...

cun la ayie..suke design template yg ayie buat..border kat luar..

UNA budak BAEQ said...

seriousss cunnnn !
dah boleh tempah nih .

ABU said...

ok jak pun..laju jak..
buatkan jugak aku bah..:D

YOUsoF said...

Ayie seorang bloger yang rajin! ;D

Nur-nba said...

Salam kunjungan dari blog Kak Ayu.

Tahniah! Ayie memang berbakat.. Loading ke blog Kak Ayu ni ok je.. Tahniah ye!! Baiknya hati tolong rakan2 blogger edit blog..

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014