August 3, 2011

fully handmade tuuuuuuu

السلام عليكم

alhamduliah kerja-kerja yang telah diamanhkan kepada ayie, ayie telah langsaikan malam tadi juga. harap-harap abg imanshah berpuas hati dengan hasil kerja ayie. entry hari ini ayie hanya mahu cerita tentang hasil kerja and kerja-kerja yang telah diberikan kepada ayie. seriuosly ayie buat simple-simple yang penting nice apabila dilihat. kali ini ayie fully buat sendiri.

firstly kalo nak buat background blog biasenya ayie akan draf dahulu supaya nampak secara kasar design macam mana and supaya tidak lari daripada yang sepatutnya. okay jom kita layan draf yang telah ayie siapkan. tapi tngn tak reti lukis so, buruk sikitlah. haah


anggap sahajalah draf tu tak wujud sebab gambarpun hancuskan. haha so, lepas dah siap buat draf tu maka bermulalah sesi ayie untuk membuat backgroud templetes plak. background templetes ini abg iman nak yang bercorak ilmiah.so, ayie gabungkan dengan lencana + buku sekolah and tulisan KELAB DEBAT STAR dekat bawah sekali. 


macam yang dekat gmbar atas itu. itu adlah backgriund transparent sebab background belakang ayie sudah letakkan dengan warna biru muda suapay nampak cerah sedikit. huhu lagipun biar contra dengan warna sidebar blog tersebut. hehe and lastly adalah header. serius ayie buat simple sahaja header sebb nak kenakan dengan background templetes. 


by the jom tgok fully yang belah atas and belah bawah pula supaya nampak keseluruhannya. hehe


belah atas
belah bawah
KDBM STAR
itu sahajalah yang ayie dapat siapkan. kalau korang nak tengok yang fully punya korang boleh terjah link dekat atas ini and then bagi sedikit komen tentang ayie punya kerja. mana tahu boleh lagi diperbaiki untuk masa-masa akan datang. incya-Allah lepas ini nak buatkan tempeltes untuk citarasa riduan pula pemilik blog iaitu kak ayu. harap-harap nanti kak ayue boleh bagi gambar kedai kak ayu and then tema warna apa yang kak ayu mahukan beserta dengan jenis background yang macam mana. itu sahaja.

32 comments:

syrupmasin said...

wah2...hebat kawan aku sorg nih :)

Bro ahmad said...

nak jadi arkitek lepas ni kot d

sergeant keroro said...

hebak!!

nak jugak belajar coding cam ayie XD

adan said...

hebat la ayie ni.. agak2 bape jam la baru siap template tu erk?

syarifahsidrus said...

pandai design template tu!

PinKy MoMMa said...

adik ku yg kreatip! :)
hebak hebak..rajinnyer dia..

alif haris said...

hehe ayie kreatif ^^
cantik la ayie design tu :)

SoLy SoLicious said...

waahh..terbaik r...

deeya said...

ayie cas ke free nie ? hehehe ~ simple jer tak serabut . suke ! =)

Freaky said...

siap buat draf dulu.. bagus ayie.. melalui draf kita bole tgk sesuai atau x

ILA HonEyBuNNy said...

ehem3...

masuk2 blog neh terus nak komen header di atas tu..

cantik la...ehheh

Wanie said...

hehe..ayie, sampai buat draft la kan..banyak tempahan ni..ok la, ade mase lapang bulan posa ni kan..:)

IMANSHAH said...

Ayie, thanks ye..tak sempat nak buat penghargaan dalam bentuk entri..apapun, tk sekali lagi, moga bertambah rezeki ayie kerana sudi membantu insan2 yg lemah.. (lemah le sangat))

alif haris said...

hehe sebenarnya korek hidung n koerek telinga boleh ..
tapi tak boleh dalam2 sgt ..
sebenarnya ade hadnya ketika mengorek ..
setakat korek yg bahagian2 lua tu takde masalah .. hehe

tp klu tak yakiin mana hadnya, so baik jgn korek terus..

GaRy™ said...

wah3!! tabek la rajin coding~.. huhu... T^T..

diana said...

kena bayor berapa tu???
hebat2..

JIJI YU said...

porghhh..ko dsigner ke weh

DanieL AdiE said...

Wah..hebat2..

Lea IsNaw! said...

wah..hebat jugak ko eh

zati embong said...

hihi,jom kita terjah tgk.

Mr.Thinker@Ali said...

simple. nice view. :D

Lieyly ︱ Alia said...

cantik :)

Amy Syaquena said...

perghhh!! memang terbaik la

Qaseh dalia adelia said...

kreatif budak ini..

tia @ Ini Kisah Tia said...

Tia dah tengok . wahhh . cemana buat tuuu ?

Rozuan Ismail said...

smartlah ayie wat tok imanshah.seriously wan suka appearance baru blog ayie.suka header tuh.huhu

apik pehe said...

ko memang hebak ah..hehehe

Syuxer said...

hebat bro..:)..kalau aku dah angkat bendera putih dah hehe..pening aku nak edit2 neh..

yatie Awang said...

cantik, tapi pening juga nak buat ni...

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

wah... hebatnye.. senang2 anti leh la ajar aku bro :)

siti kektus said...

tu diaa!


boleh kembangkan bisnes mendesign nanti ni. :P

HAJAR hasan said...

memang minat design blog sendiri eyh? bagus2. my blog pn, design sendiri. main belasah je coding bagai semua tu. wee~ (:

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014