May 21, 2011

Alhamdulilah, aku dapat ****n sem ni!!!

Assalamualaikum semua..

Sangking kegembiraan semalam malam sebab result semester 2 sesi 2010/2011 dah keluar baru petang ini ayie sempat nak mengupdatekan diri untuk duduk dihadapan laptop. Alhamdulilah result ayie still maintain macam semester lepas. Harap-harap dapat teruskan momentum ini. Syukur ya Allah kerana member kekuatan kepada ayie untuk meghadapi exam tersebut sehingga Berjaya dengan jayanya. Ayie sentiase berpegang pada kata-kata, “ result yang kamu terima akan setimpal dengan usaha yang telah kamu korbankan”.

Kadang-kadang bila kita fikir balik. Alhamdulilah betul itu. Segala penat lelah kita selama ini dalam mecari ilmu akan terbalas apbila kita menerima result exam. Mungkin ad yang tidak setuju dengan ayie tapi setiap kejadian yang berlaku itu pasti ada hikmhanya. Jangan pernah putus asa untuk untuk sentiasa mengharap keredhaan Allah semasa menuntut ilmu dan berserah kepada Allah selepas kita menghadapi exam.

Tap jangan berserah begitu sahaja selepas kita menghadapi exam dan tidak beriktihiar untuk sentiasa ingat dan berdoa kepada Allah supaya apa yang kita lakukan itu diterima. sebagamana firman Allah dalam surah Ar-Ra'du ayat 11 yang bermaksud:



“Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapa pun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkan-Nya itu, dan tidak ada sesiapa pun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain Dia”.


okaylah sampai sini dahulu dah masuk maghrib ini. jom solat dan lepas itu mahu lepak bandar dan main bowling. jumpa dilain entry.

45 comments:

Rozuan Ismail said...

tahnoah dapat dekan!! =)

syrupmasin said...

congrattt :)

adwafarahin said...

tahniah ayie!

hawiz said...

tahniah ayie..yeayy...hawiz pon dpt 1st class dgree tau..so teruskan momentum terbaik yer..hawiz doakan..amin...

CintaZulaikha said...

yup, apapon kita kena ikhtiar dan usaha dlm msa yg sama..

tahniah ek...gud luck juga tuk sem2 yg akan dtg...

Azri Fathurrahman said...

tahniah ! betul tu , kalau dah berusaha tapi tak berjaya pun mesti ada hikmah nya .. sama lah macam result matrik hari tu kurang berjaya lah walau dah usaha sehabis baik, mungkin ada hikmah nya .. anyway, tahniah ye! :D

HajarRasdi [BdkKck] said...

Ayie!! tahniahh.. esok hajar nak pegi u dah. doakan hajar jadi mcm ayie jgk lah.. hehe.. =)

mayra aish♥ said...

wah!dekan ;)
good job ayie!
keep up good works! ;)

Syuxer said...

dekan??

aku tabik spring kat bro..:)

fuh raikan dengan men bowling..belajar pandai otak cerdas..bagus2..

semoga berterusan dapat anugerah dekan ni tau..belajar bersunguh2 ye..

fadh leyanie said...

usaha tangga kejayaan..
rajin usaha dapat lah hasilnya..:)
syoknya main bowling!

zunitaramli said...

congrats :)

Freaky said...

cayalah.. tahniah di atas result yang diperoleh tu :) teruskan usaha menggapai kecemerlangan

Gambar perempuan Seksi

Freaky said...

cayalah.. tahniah di atas result yang diperoleh tu :) teruskan usaha menggapai kecemerlangan

Gambar perempuan Seksi

Mr.Thinker@Ali said...

DEKAN..???? TAHNIAH AYIE..!! Keep on going yo!! Aku x pernah dpt anugarah tu lg. masih mencuba untuk dapatkannya. Happy ada kwn mcm ko yg dapat......... ^^

DanieL AdiE said...

TAHNIAH2!!

IMANSHAH said...

majlis mengucapkan tahniah buat yg berjaya..huhu

Fathiah Hamim said...

congratulesen!

mad khaz said...

tahniah! =)

sedih xdapat maintain dekan,huhu X:(

^baju kurung^ said...

congrats! keep it up~

yatie Awang said...

tahniah buat adik kakak ni....bagus3...

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

tahniah yerk bro :)

NUR YAYAH said...

rain. tahniah tahniah ! hope kau always success. bangga aku ngan kau. :)

h A n Y S said...

wah~ tahniah~ =)

cucu umie said...

@Rozuan Ismail

same2x

cucu umie said...

@syrupmasin

thnkx you

cucu umie said...

@adwafarahin

sama2

cucu umie said...

@hawiz

thnkx hawiz..incya-Allah boly jadi mcm hawiz

cucu umie said...

@CintaZulaikha

incya-Allah ayie akan bt yg terbaik ag

cucu umie said...

@Azri Fathurrahman

incya-Allah pasti akan berjaya nty..

cucu umie said...

@HajarRasdi [BdkKck]

incya-Allah ajar akan lebih berjaya lg..

cucu umie said...

@mayra aish♥

thnkx sis..incya-Allah akan teruskan

cucu umie said...

@Syuxer

incya-Allah akan belajar lebih baik ag

cucu umie said...

@fadh leyanie

betol tu ckapa kak..rajin usaha pasti berjaya

cucu umie said...

@zunitaramli

thnkx you

cucu umie said...

@Freaky

incya-Allah akan usaha lebih baik ag

cucu umie said...

@Mr.Thinker@Ali

ali..thnkx you..incya-Allah akan dpt..teruskan usaha yer

cucu umie said...

@DanieL AdiE

thnkx sir

cucu umie said...

@IMANSHAH

thnkx abg imanshah

cucu umie said...

@Fathiah Hamim

thnkx you

cucu umie said...

@mad khaz

incya-Allah dptlh nty maintain tu

cucu umie said...

@^baju kurung^

thnkx sis..incya-Allah

cucu umie said...

@yatie Awang

thnkx akak..

cucu umie said...

@Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine

welcome bro

cucu umie said...

@NUR YAYAH

incya-Allah..ayie biase2 jer..yaya pon boleh juga

cucu umie said...

@h A n Y S

samer2x

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014