May 22, 2011

pergh cantik keindahan alam !!

assalamualaikum semua..

alhamdulilah SHIHA mentor 5 dapat pergi ker final and she now rank no.2 after eqa. kuikui kenapa aku mention nama shiha pula ea? sebenarnya aku minat laj dengan suara shiha yang sangat-sangat mendayu itu lagipon muka dia ala-ala rosa gitu. saye tahu tak boleh nak bandingkan muka artis. kuikui tapi macam sejibik jugalah.

okay, mcm biase sebab entry dah ke laut ayie nak masuk kepada cerita yang sebenarnya tetang keindahan alam. korang mesti tahukan dekat mane ayie akan pergi kalau tension @ bosan. ayie biase akan lepak dekat tepi laut sebab bila lepak dekat sane shje hati nie sejuk shja sebb dapat dengar hembusan air laut yang menampar batu bata dan pemandangan yang indah.

tapi paling gembira tadi petang sebab dapat pergi ambik gambo mase matahari nak turun dan memang cantik sangat. inilah alam ciptaan tuhankan. sungguh indah sekali disamping kita kena bersyukur kerana terpilih menjad ikhalifah di bumi Allah uang indah ini. jom layan gambar yang ayie ambik. kuikui



seriously ni gambar yang aku snap pukul 6.45pm dekat pantai rambah. korang tidak tahukan dekat mana pantai rambah. pantai dekat2 dengan area rumah ayie. so, kalau nak release tension memang kesini. btw, ad lagi satu pics, gambar ini grenty time kecik korang pergi main dekat sini kan. i lke this situation when i growing up. 


saper tak pernah main.okay abaikan. oleh itu, ayie nak pesan. hargailah alam sekeliling yang memang telah diciptakan untuk kita melihat keindahannya disamping memikirkan tetang kejadian alam. kenapa ianya berlaku, semuanya adalah ketentuan Allah. jagalah alam untuk kebaikan bersama.

37 comments:

mayra aish♥ said...

suka tengok mata hari terbenam! rasa tenang jer :)

Freaky said...

ko tgk mentor gak ke ? kikiki... aku penin tengok mentor dengan ada temu bual belakang pentas la..

Let the Pictures Fool You

MissNadh said...

duduk dekat2 laut?bestnyee..teringat time study dulu dari tingkap asrama dah bole nmpak laut..indahh..sangat indah ciptaan Allah.

rindu nak lepak tepi laut dgr bunyi ombak sambil ditampar2 manje oleh angin sepoi2 bahase..:(

InaAchik said...

malas nak layan mentor sebab nyanyi pon nk byk2 drama... lapok dah tu...

pisst... pantai rambah tu katner?

fadh leyanie said...

setiap ciptaan Tuhan ini mmg indah..setiap kali teman adik g main taman rasa nak join..tapi faktor usia mghalang huhu ^^

waN Mohd Salim said...

jap lagi sila tengok review anda kay .. ps datang follow sini hehee like blog

waN Mohd Salim said...

http://www.penulissenja.com/2011/05/blogger-ni-kaseh-aku-idea.html

ni die hehehe review you

cik pulau said...

nice la picture tu.. hehehe,,
keindahan alam ni memang tak dapat nak digambarkan..
tapi kita manusia ni kadang2 tak tahu nak bersyukur kan..

ABU said...

santek gmbr sunset..

syAzAnA said...

cantik kan? tengok lama-lama pun xpuas gamaknya. Subhanaallah.

cik sakdi said...

hehe xtengok mentor, tapi bapak kite minat. emm umah dekat ngan pantai ke? syok lah..lepak tepi pantai serius best! :)

Rozuan Ismail said...

patutlah ayie suka petgi tepi pantai tenangkan fikiran.memang cantik =)

apik pehe said...

cantik pemandangan tu..
eh..ayie tak pegi main skali lagi ker?hehehe

Mr.Thinker@Ali said...

Suka tang pic ke2 dan ke3 tuh. tang ke2 dua nmpak smart jaa. tang ke3 lak, rindu lak nk jd kanak2. ^^

CintaZulaikha said...

skrg nih apa ja pertandingan nyanyian mmg da tak layan~~buhsan..

yatie Awang said...

kakak suka pic waktu senja...

hawiz said...

yeayy..mentor..tetiba

cucu umie said...

@mayra aish♥

betol3x

cucu umie said...

@Freaky

aku tgok shje..dok melyn adik aku tu

cucu umie said...

@MissNadh

tahu xper kak..hehe

cucu umie said...

@InaAchik

pntai rmbh tu kat pontian lh kak

cucu umie said...

@fadh leyanie

tgok shje adik kamu main..huhu

cucu umie said...

@waN Mohd Salim

ps thnkx you

cucu umie said...

@cik pulau

thu xper..kne bersyukur

cucu umie said...

@ABU

pky nset jer ambik..hehe

cucu umie said...

@syAzAnA

memang cntik..itulah ciptaan yer

cucu umie said...

@cik sakdi

boly lh than best yer.. huhuh

cucu umie said...

@Rozuan Ismail

thu xper..boleh than ah tmpt yer

cucu umie said...

@apik pehe

xad makne nk pergi main..huahau dh beso bha

cucu umie said...

@Mr.Thinker@Ali

ambik guna nset shje..xad dslr lg..kuikui memang akan teringt waktu kanak2 pon

cucu umie said...

@CintaZulaikha

yeker?? hehe so, xyh lyn lh

cucu umie said...

@yatie Awang

same with me

cucu umie said...

@hawiz

haha..ko memang hawiz

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

tunjuk ajar ku sifu... hehehe

aku lagi suka nengok keindaha ombak menghempas pantai... hehe

Blog Gosip said...

ouhh ini ea blog yang menjadi idea penulisan puisi sampah penulis senja

cucu umie said...

@Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine

ayie jrng lyn sgt sebb time g air surut

cucu umie said...

@Blog Gosip

knape nak mencari pasal dgn orng ea.orng xcari pasal ngn kamu.. fham diri sendiri sudah ah..hahaah bajet bgus ea??

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014