May 31, 2011

so sad, my membership status dekat nuffnang berubah !!!

اسلام عليكم

apa korang buat pagi-pagi ini yer. alhamdulilah selesai semalam hang out dengan family, hari ini ayie nak cerita somthng memngenai nuffnang. ala biasiswa @ penjana keawangan anda sekalian. kenapa ayie sibuk-sibuk nak bagitahu tentang sesuatu ini. by the way, kejap lagi. layan cerita ayie yang semlam dulu ea sini.

okay korang semua dah layan belom. kalau tak nak layan tak per ah. sebab apa itu hanyalah perngkisahan aktiviti ayie semalam shje dengan family. berbalik kepada pokok utama. ayie sebenarnya cerita yang ad member ayie tanya kalao letal iklan advertles tu tak akan mengganggu membership status dekat nuffnang ker? nak tahu jawapan yer lihat gambar bawah ini.

before this status ayie adalah glitterati tapi telah berubah menjadi ordinary (non-exclusive) after ayie letak iklan advertles. 
so jawapan ayie untuk kawan ayie adlah nuffang akan berubah status member itu apabila korang letak iklan lain dalam satu tempat dengan iklan nuffnang dekat blog korang. by the way, bagi ayie depend untuk korang ah nak pilih iklan apa yang sesuai dekat blog korang. ayie rase dah selesa pkay advertles sebab income masuk hari-hari walaopon sikit.wakaka 

kalau korang tidak mahu jadi macam ayie status yer berubah, korang still shje pkay nuffnang itu ya. nuffnang itu okay shje sebab dah ramai mber ayie yang cash out daripada nuffnang cuma ayie shje yang wet yer tak bertambah-tambah.wakakak (letak satu shje iklan dah cukup, jangan tamak macam ayie nie, tak pernah bersyukur). kuikui harap jelas dengan penjelasan ayie nie. see you soon.

34 comments:

Freaky said...

aku pon penin x tau nak pakai mane 1.. setakat ni nuffnang tengah naik iklan dan income. advertlets lak selalu je down dan x kuar iklan... semalam 1 hari ta kuar..

Mengenai Mata Wanita

meaw said...

guna nuffnang,nuff sekarang banyak iklan sedang mencurah-curah...cuma rajin tak rajin je :)

PinKy MoMMa said...

ada juga org cakap kalau pakai advertlets x leh letak iklan encit nuff..sbb tu sis tukar advertlets terus ;)

mana tau ada rzeki di sini..saje cuba2 hehe..

apik pehe said...

huhu...sbb ayie pakai iklan lain la ni ek..
pakai dua2 pon takper cuma duit tu tak banyak la.hehe

syAzAnA said...

ouhh. aku setia kat nuffnang skang. hehe

Mrs.Yie said...

kenapa ayie guna advert lak?sayang tau..hehe..dah alang2 guna advert tu,apakata kalau ayie try jugak iklan lain..macam adsniaga,youthsay..isu tamak x timbul ye ayie..x salah cari rezeki lebih pada masa sekarang ni..yg cakap tamak tu pasal mungkin mereka jeles kot..hehe :)

diana said...

terpulang pada setiap orang kan..
nak pakai 2 iklan ke satu iklan ke...
akak pun pakai dua..
status tu tak jadi masalah pada akak.
sebab glitterati atau ordinary,duit nuffang tetap naik seringgit sebulan dan advertlets naik 2 ringgit sehari..
wakakaka...

Sern said...

tak tergerak lagi hati nak menukar kepada adverlets memandangkan iklan nuff banyak berjimba-jimba kat blog sern..income nuff pun semakin naik..naik..dan naik..happy sangat..ni pun berkat BW daripada semua blogger gak actuali.tanpa dyerang mana nak naik kan..

Nasriq said...

erm... nuffnang aku tak pernah bergerak sejak 5bulan lepas... malas nak tengok dah...

ABU said...

informasi yg amat bagus

munna said...

takpelah blog sendiri terpulanglah nak letak berapa banyak iklan pun...

syrupmasin said...

nuffnang best :D

zacky ~786~ said...

syukur apa yg ada yerp .~

Rozuan Ismail said...

ayie pilih lah ayie nak nuffnang @ advertlets? tak kan nak dua2.wan still pakai nuffnang =)

Aisyah Aina said...

advertlets memang lagi best...hari2 tambah walaupun sikit gila..haha

CintaZulaikha said...

menci nuffnang...uwaaaaaaaaaaaa...menci2..

cik bAtu said...

haa....nice sharing...CB dh lame bsabar ngan nuff tp alang2 dh cube biar laa leh cash out dlu....dh cash out nanti nk try advertlets gak...tgk la cane...

cucu umie said...

@Freaky

kita sama.hahah

cucu umie said...

@meaw

yeker?? xnak ah..wakaka

cucu umie said...

@PinKy MoMMa

iyer ker kak..xpeah nty ayie fikir dahulu..huhu

cucu umie said...

@apik pehe

okay, ayie tukar satu jeah nty..pky advertles jer kot..

cucu umie said...

@syAzAnA

bguslah kalao setia..aku jer yg tak setia..wakak

cucu umie said...

@Mrs.Yie

hehe..macam promote jer akak nie dekat ayie,,heheh

cucu umie said...

@diana

ayie tahu, akak memang pkai dua2..haha nampak sjke kalau masuk blog akak itu..heh

cucu umie said...

@Sern

huhu..ske hng lh sern..huhuhu

cucu umie said...

@Nasriq

incya-Allah nty gerk ah..better hang pi tgok..wakak

cucu umie said...

@ABU

thnkx abu..kongsi2 shje ilmu

cucu umie said...

@munna

that right sis..hehe

cucu umie said...

@syrupmasin

haha..xnk pky dah..kuikui

cucu umie said...

@zacky ~786~

incya-Allah ayie akan bersyukur..heheh

cucu umie said...

@Rozuan Ismail

nty ayie fikir yer wan,...incya-Allah

cucu umie said...

@Aisyah Aina

itu memang sudah semestinya,,invya-Allah kaan banyak nty bertmbah

cucu umie said...

@CintaZulaikha

kenapa benci sis,,xbek benci2 nie,,heheh

cucu umie said...

@cik bAtu

try shje maner2 yg ptot..hehe

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014