May 27, 2011

pembuatan kerepek terlaris didunia !!

assalamualaikum semua..

malam-malam macamnielah masanya nak tingkatkan ayie punye traffic? sebab apa malam semalam traffic ayie down 50% aw. kuikui biaselah blog picisan mcm nie kena rajin blogwalking disamping ziarah sanak-saudara yang mana patut. lagipun kalo kita datang blog orang incya-Allah mereka pun akan jenguk kita juga tapi dengan cara yang betol lh. hehe

okay puas ah ayie mengarut dan berbalik kepada tajuk entry ayie. kuikui malam nie ayie nak share something dengan korang tengan pembuatan kerepek pisang yang sebenarnya. ini adlah rahsia kerajan keluarga en. rahim tapi cilok kejap untuk kegunaan ramai. bolehlh korang amalkan. kuikui

sebelum ayie bagi tahu rahsianya jom tengok jap kerepek pisang ini. pergh, kalau rase grenty korang nak lagi. sebungkus cuma RM8.00 jer dan sekilo RM15.00.
korang ker? jgn terliuh ea. ini hanya untuk tatapan umum sahaja.kuikui tapi serius memang rangup dan manis. bukan nak memuji cuma bagi ayie yg dh pernah rase memang mcm nielah rasenya. hehe sekarang ayie nk cerita tetnag rahsia nak bt kerepek nie supaya sedap.
pisang tanduk putih
pisang tanduk merah
korang perasan tidak antara dua pisang dekat atas itu. okay gambar first tu adlah pisang tanduk warna putih. kalau korang masak pisang tanduk warna putih ini, lambat sikit nak goreng dan jadi kerepek disamping warnanya dicantik. okay gambar yang kedua pula adlah pisang tandung merah. kenapa merah sebab warna dia kearah oren-oren gitu dan pisang jenis ini senang sikit korang semua nak goreng disamping korang akan dapat warna yang menarik aw. 

okay itu shjelah info yang ayie boleh berikan. korang nak tahu lagi tak macam mane nak kpek pisang tandung dengan cara yang sebenarnya serta senang. nantikan entry ayie untuk hari esok pula. kuikui

28 comments:

diana said...

ada jual online tak??:p

Srikandi Cinta said...

Satu perkongsian yg menarik buat semua :) nanti boleh la sy cube kn..

IMANSHAH said...

la lain lagi rumah ni..sebulan berapa kali tuka da...

Solihin Zubir said...

kerepek pisang is my feveret..
nnt tolong pos aku satu eh.. heheh..

rj Etika said...

ohh..kerepek. teringat waktu raya pulak. hahah

k e y r i said...

aku suke pisang goreng rangup! seriously, aku xtau pon camne nak bezakan pisang tanduk puteh ngn tanduk merah ni.. haha nmpk sgt xpernah amek tau =.=

Anati Soki said...

anat suka makan kerepek pisang cmni jugak.. tp ada yg dia dip kan dlm pe tah.. so kerepek tuh jd kaler koko/hitam ckit.. sedap!!!

Ayie said...

kalau masuk angin, patah gigi nak mengunyahnya.. huu..

Mohd Ridhuan said...

aku suke kerepek pisang..
lebih2 yang ade gula...
hehehheh

qlah said...

salam ayie .

hehe , kerepek pisang yang mak ngah qlah jual dua hinggit jer . ehhe XD

*mintak sikit...

Farhana Malek said...

kerepek pisang tu favorite hana laaaa! naaaakkk! :D

adan said...

apa? rm8 je? mahal tuuuuu..... tanak beli ar.. ish.. tak mati kalau tak makan kerepek pisang.. ahahaha

bro,traffic tu untuk apa ar?

HonEyBuNNy said...

sedappp la kerepek pisang...

kalau balik rumah mesti makan...sampai la hangin badan neh...hehe...

banyak sgt makan pisang..heheh..

kerepek pisang y pedas sedap...

Syuxer said...

semoga perniagaan keluarga ayie terus berkembang..juallah secara online..kot2 ramai yang nak beli..laku tuh ayie..:)

cucu umie said...

@diana

kak xad jual on9 lh kak..nie pon family jer..area johor boly lh

cucu umie said...

@Srikandi Cinta

boleh shje nak cube..try2 cept

cucu umie said...

@IMANSHAH

abg iman biase ah..ayie memang mcm nie..kuikui

cucu umie said...

@Solihin Zubir

bro, nak pos kat hang ker?? byr sat..kuikui

cucu umie said...

@rj Etika

bukan raya shje..haha

cucu umie said...

@k e y r i

kena ambik thu bro..mantap ah nty kalo thu

cucu umie said...

@Anati Soki

itu dh dimasak biar kerepek itu jadi manis..kire disira lh

cucu umie said...

@Ayie

maner ad patah bro..xpth pon

cucu umie said...

@Mohd Ridhuan

hang suka yg disira ye..bgus3x

cucu umie said...

@qlah

qlh ini untuk sekilo rm15 lh..kalo 2 hinggit tu untuk 100g shje

cucu umie said...

@Farhana Malek

kalo nak dtng johor..kuikui

cucu umie said...

@adan

xsuh pon hang beli..ayie ckp shjelah bro..aduyai

cucu umie said...

@HonEyBuNNy

memang sedap pon kak..huhuh

cucu umie said...

@Syuxer

memang ad bro..tpy susah ah area johor jer

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014