May 11, 2011

pergh, kecik-kecik tahu mintak ??

assalamualaikum semua..

apa korang semua bt malam-malam nie. blogwalking ker?? lala jap ag lah ea ayie blogwalking peg tempat korang.huhu malam nie macam biase, lepas maghrib ayie peg lepak kedai mamak and then kol 10.30pm tadi da blik umah ah. haha tau niat nk peg kedai mamak nak lepak-lepak sje tapi terbawak laptop plak, so, aku on9lah FB dan blog. BTW, syg yer blog tak boleh bkak lembab plak.huhu so, on9 jeah FB aku dah bosan aku terus blik umah dan on9 kat umah pkay broadband lagi bgus.haa

okay puas sudah aku mengarut sekrang nak cerita tetng telata adik aku duaorang kembar nie, umor diorng baru 2tahun 2bulan tapi dah pandai nak mintak yang dekat abg dia yang sorang nie yang menang tgah sengkek, agpon aku bljo ag ad excuse lah.huhu nak tengok si kembar tak? jom tengok gmbor diorng.lala


inilah my little sister, twins tu. penat melayam kerenah mereka berdua nie. kecik-kecik dah celik IT, abis laptop aku dia godeh. (switch on/off jer). tpy teror gak ah budak macam dia boleh switch on/off lappy..haha 

back to our aim, aku eg bandar petang tadi.sajer lepak-lepak xari angin sambil peg sopping jap. window shoping jer and then tercall umie kat rumah. tub-tub adik aku yang kembar nie nak cakp, so aku layan ah kerenah diorng. ko tahu diorng mintak apa? hahaha jeng3x


dalam talipn siap boleh mintak lagi.pergh aku cakap, budak-budak sekrng nie memang pandai betol otak mereka ni kalau nak meminta. aku kan seorng yang abg yang baik, so dengan rela hati aku tak belikan baju tu kat diorng. haha srbb tgh pokai.

moral of the story: kalau jalan2 ke bandar tu peg sopping diam-diam shja. kalau tidak pasti jadi macam aku nie, adik aku mintak tapi tak dapat nak belikan. kesian diorng. tak peah tunggu abg gaji ea nty. lala (bila aku kerja ea).hahaha


44 comments:

Freaky said...

x lama lagi dah pandai main tenet plak adek tu. hehehe

adwafarahin said...

arghhhh comelnye! geram2!

Lieyly ︱ Alia said...

beli bju kt alia sama nti bila dpt gaji , HAHA !

cik sakdi said...

huh, anak sedara aku demand lagi best, mainan budak pompuan yang ada cermin meje solek, harga RM70. kakakah

p/s:syok la ade adik kembo. nant diorang pakat2 kikis abangnye ;)

MissNadh said...

haha..comeynye adik kembar..petah tak kate-kate?semoge terlayan dengan keletah mereka..hehe

cucu umie said...

freaky:

aku rase tak lama lg lah grenty gondem abis lh..huhu

cucu umie said...

adwafarahin;

jgn geram2..tgok ah saper abg dia..lala

cucu umie said...

alia:

kalau ad gaji lebih.hahaah

cucu umie said...

cik sandi:

berani ker nak kikis abg dia..lala btw, demand giler adik sedare ko..aha

cucu umie said...

miss nadh;

memang petah pon berkata2..xboleh duduk diam kot..lala

apik pehe said...

hahaha..best betol ader dak2 kecik nih

CintaZulaikha said...

samala ngn anak akak pon..2 tahun 1 bulan..main tunjuk je apa yg patot
~~huhhu

cik aisha said...

bdk skang mmg demand pun...nk xnk layankn aje la...kalau xtermampu layan,tpksa buat dek je la...haha.

nway bestnye ada twin dlm fmly..meriah..:

hawiz said...

eee..comel la..suke tgk budak2 kembar..

mayra aish♥ said...

bse lah tu budak kecik zaman sekarang..huhuhu..tapi best layan dak kecik!seronok jer ;))

cucu umie said...

apik pehe:

memang best..hahaah

cucu umie said...

cinta zulaika:

tahu xper... hahah

cucu umie said...

cik ainsha:

memang best pon ad twins..hahah btw, kena layan juga..lalal

cucu umie said...

hawiz:

memang comel lh juga..ahaha

cucu umie said...

myra:

memng best pon lyn budak2 nie..huhuh

munna said...

alahai comelnya twins tu...takpe nanti abg dia dah kerja boleh beli baju utk adik-adik ye..

Mrs.Yie said...

budak2 skarang dah x mcm zaman kita dulu2 dah..budak2 umo 4 tahun pun dah ada fb.. :)

Solihin Zubir said...

uikk.. ada adik kembar jugak rupanya.. perempuan plak tu..
adik kembar aku sepasang lelaki..
bleh la jodohkan eh? haha..

zati embong said...

comelnya mereka!

hihi,ala utk adik apa salahnya.hihi

cucu umie said...

munna;

haha..nak tunggu kerja lagi 3tahun lh..incya-Allah after graduate..

cucu umie said...

mrs. yie;

herm, nak bt mcm maner..zaman dah maju gitu..lala

cucu umie said...

solihin zubir;

haha..jodh..lala adik aku ambt ag kot..aku nak dia berjaya dulu..mcm abg dia nie..haha

cucu umie said...

zati embong:

haha..boleh jer kalo 3tahun akan dtng..lala

Jue said...

alolololo.. comeynyer.. akak suka budak2 kembar.. hihi

kdg2 akak pun terasa gak klu tak dpt nk penuhi permintaan anak2 sedara akak, tak sng ati betul, kdg2 klu lupe, esk tu sanggup g cari ape yg derang nak..

ini aku? said...

comel je haha. jap lagi dia mintak buat blog pulak ni.

cucu umie said...

jue;

baikyer akak nie..kalo ayie xad money, xad barang lh untuk mereka..lala

cucu umie said...

ini aku?:

huahaua..berani ker dia nk bt blog..lalaal

Jue said...

tak sampai ati la eyie.. asik teringat jek.. huhu

cucu umie said...

Jue;

baikyer akak nie..kalo ayie, xpeah tunggu d gaji..lalala

Heidi Shafiq said...

comel gile.. :D

cucu umie said...

heidi shafiq;

hehe..thnkx you..

IMANSHAH said...

eh dah tuka header ye..comel

cucu umie said...

imanshah;

dah lama tukar lh abg iman..huhuhu

cik zureen said...

chumel nye kembar tu..
budak kecik zmn skunk ni mmg dah makin advance... adik2 zz yang kecik2 pon dah boleh request nak buat fb.. ish

cucu umie said...

cik zureen;

herm, comel ker?? thnkxs.. biase ah budak..lala

HajarRasdi [BdkKck] said...

haha,.saya pon selalu paw abg saya. adik nak mintak kat siapa lagi kalau bukan abg nya.. haha.. kononnya nak bermanjalah tu.. =p

cucu umie said...

bdk kecik;

huhu..boleh ea mcmtu .lalaal

Miss Tira said...

Nampak gayanya kena tangguh sampai kerja laa ye. Kembar itu sangat comel.. :)

cucu umie said...

miss tira:

mcm tulah nampak yer..hohoh

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014