May 29, 2011

pergh, mantap ah hidangan buat si adik !!

assalamualikum semua..

alhamdulilah dpt bersua lagi.aduyai, semalam seharian ayie tak dapat nak blogwalking sangt sebab busy dekat kedai tolong ayah. agpun umi busy sikit dekat kg ad kenduri kawin dan yasinan. ayie cuma sempat dtng ke bebrapa buah blog shja. incya-Allah esok ayie singgh semua blog sebab hari ini pun masih lagi di kedai ayah tolong berniaga.

seriously banyak yang ayie dah simpan dalam draf cuma tinggal nak publish shje dekat korang semua dan semuanya ad kaitan dengan masyarakat sekarang ini. jgn lupe tunggu ya apa isu yang ayie bawakan. hehe hari ini cuma nak tunjukkan dekat korang yang ayie dapat kek batik daripada kak sam. dia buat special untuk ayie sebab dapat maintain pointer exam and dia lama sudah tidak jumpa ayie. dia duduk dekat singapore. aduyai, dua hari masa tu dia blik kg, dia btkan kek batik and belikan fon. walaopn cikai ayie hargai. love you kak. jom layan gambar.




sedap tak? ini kek batik yang kak sam buat ayie tapi special sikit sebab ad rase macam chocolate dan ad letak milo sekali. pergh rase sedap sgt. korang nak tahu tak kak sam buatkan ayie berape banyak. banyak juga kot, aduyai, tak tahulah boleh abiskan @pon tidak. hehe


banyak tak? kuikui by the way, sape nk buatkan ayie kek batik nie. seriously ayie mengidam nak sangat makan kek batik nie lagi walopon dekat rumah tak makan abis lagi.haha tolonglah buatkan untuk ayie yer.kuikui 

p/s: esok incya-Allah ad entry untuk dijadikan pedoman bersama.

53 comments:

syafeeqa said...

KEK batik. sedapnya..

syrupmasin said...

untunglah dapat kek batik free..haha..

meaw said...

mehhhhhh nak buat kek batik kat ayie,ada topping cekelat g,hehehe :P

adwafarahin said...

nyum2 sedapnye :)

Mrs.Yie said...

wah..sedap tu ayie..kalau bab2 kek yg berwarna coklat ni memang akak suka sangat le..x kisahlah batik ke apa..janji dia hitam..hehe :)

fadh leyanie said...

masa ddk kat hostel dulu slalu jugak mkn kek batik..cara nk buat senang je.

Syuxer said...

bestnya kek batik..gluppp..eh pos ar kat sni hahah..x bek makan sorang2

chemay said...

nak jugakkkk..
nampak sedappp
:)

Mohd Ridhuan said...

sedap lur kek batik...
bertambah sedap lagi kalo org yang bg...
hehhheheh

IMANSHAH said...

dok kampung musti berat naik an..haha

HAZWAN17 said...

peh sedap tu..anta kat JB sket

amir aizat said...

sdapnyer kek batik!!

ummu said...

salam Ayie

wah kek batik sedap tau.
anak2 akak pun suka.
tahniah ayie dapat maintain CGPA.

Akak tag Ayie untuk sertai Segmen Blogger Penulis Senja, jangan marah erk,akak tampal header blog Ayie kat wordpress akak.

klik di sini,Penulis Senja cari Blog Simple dan kemas

sekian wassalam

CintaZulaikha said...

da lama gile tak buat kek batik.huhuhu..

aikss...kata takmo tuka headher da...lain jek headher kat ats tuh??

Puteri Iqa Izyan said...

kek batik!!!!!
nakkkkkk..

feberet tuhhh ~

Nasriq said...

hoho... x nampak sangat la batiknya...

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

kek batik ek... cam best jerk.. aku pasla makan ni memang sume nampak sedap.. so, bile ko nak masak kan aku ek :)

Ati Masrif said...

maveless...

kacang jek nak buat ni :)

k e y r i said...

wah.. aku pon dah lame xmakan kek batik. bak sikit ha! :D

NUR YAYAH said...

ayie, bestnyaaaa dapat makan kek batik special. hehe. ;D

apik pehe said...

wahhh..nampak cam sangat manis jer..hehe..boleh potong kaki tu..

diana said...

jemu la makan kek batik..
manis!!!
auw!!!hhehehe

munna said...

antara yg mudah di buat ni....

ABU said...

cokelat? sedap tuuuu.. nak rasaaaa....:D

adan said...

ayie... ayie kawan yg baek kan..kan..

kek batik tu nampak sedap la ayie.. nak alamat rumah saya tak? ehehehe..

Freaky said...

haha ayie !! kalau ko x cakap tu adalah kek, aku x tau tu kek.. aku nampak macam ayam masak merah / kicap cetu.

cucu umie said...

@syafeeqa

memang sedap pon.. ayie memang suka sgt2..heheh

cucu umie said...

@syrupmasin

hehe, free lh juga..aduyai..huhua

cucu umie said...

@meaw

boleh2..cept buatkan..haha

cucu umie said...

@adwafarahin

serius memang sedap..haha tak terkata gitu..alal

cucu umie said...

@Mrs.Yie

same with me akak..ayie suka sgt2..lg2 kek coklat..lala

cucu umie said...

@fadh leyanie

senag ker?? boleh ah jaar ayie..huisshh

cucu umie said...

@Syuxer

nak pos kat hang ker?? wakakak aku makan sorang jelah cukup..lalal

cucu umie said...

@chemay

memang sgt sedap.haha

cucu umie said...

@Mohd Ridhuan

nak ker duan..haah kang aku pos nty dlaam mimpi..hehehe

cucu umie said...

@IMANSHAH

berat sye memang xnek pon abg iman..haha

cucu umie said...

@HAZWAN17

wan ko dtng ah pontian..wakak jauh ah nak dtng jb..lala

cucu umie said...

@amir aizat

memang sedap.. i like it..

cucu umie said...

@ummu

terima kasih tag ayie kak..tapi ayie busy sikit semalam.malam nie pon baru free..hehe btw, memang sedap pon kek batik.huhu

cucu umie said...

@CintaZulaikha

kak ika, saje jer tuka..lala

cucu umie said...

@Puteri Iqa Izyan

hang bt sendiri ah...haha

cucu umie said...

@Nasriq

kuikui..keras agt bro..tu yg xnampak sgt..haha

cucu umie said...

@Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine

oits, aku pon ad orng ytg masak kan..haha bila plak nk masak kan untuk hang..wakaka

cucu umie said...

@Ati Masrif

ayie tak reti ah..hehe anta resepi jap..

cucu umie said...

@k e y r i

ayie anta dlm mimpi lh yer..huishhhhhhhhhh

cucu umie said...

@NUR YAYAH

makcik sye buatkan leh..hahah

cucu umie said...

@apik pehe

apik, apcal plak potong kaki.aduyai..

cucu umie said...

@diana

jemu ker kak?/ jgn jemu2 kak..mkan jer slgi boleh makan..hehe

cucu umie said...

@munna

ayie tak thu ah nk bt...

cucu umie said...

@ABU

mai dtng umah aku abu..huhuh boleh jer nk rase

cucu umie said...

@adan

adan, memang baik sgt..haha boleh jer kalo nk..nty ayie anta dlm mimpi..nantikan yer..haha

cucu umie said...

@Freaky

haha..apa yg hang nampak nie..pelik shje,..wakaka

Rozuan Ismail said...

pergh.bestnya ayie dapat kek batik.dapat fon plak.Alhamdulillah =)rezeki

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014