May 27, 2011

bazirkanlah air matamu demi sesuatu yang pasti !

assalamualikum semua..

salam pagi jumaat semua. almaklumlah tadi malam ayie langsung tidak berblogging and then traffic trun 50% kot.kuang3x abaikan jeah. incya-Allah ayie akan berblogging ag seperti biasa sebab semalam tido awal keletihan. ayie keletihan sebab kopek pisang and one more thing ayie baru laju ayie kopek pisang sekrang ini menggunakan tangan selepas diajar oleh nenek. ada cara yang tersendiri juga ea nak kopek pisang. nanti ayie tunjukkan tutorial untuk kopek pisang nipah sahaja.

wah pagi ini-ini sesuai bt apa ea? menjengah orang ea? ayie memang nk menjengah pun sekejap lagi ni and then terus bt apa-apa yang patut dekat rumah ini sebab umi tengah busy menjahit baju ini. sebelum ayie jalan-jalan dekat blog korang, jom layan ayat ini dahulu.
Titiskanlah airmata kerana dosa yang kau lakukan sepanjang hayatmu denganNya..
Titiskanlah airmatamu ketika memohon keampunan dariNya...
Jangan bazirkan airmatamu dengan mengenang dosa dalam cintamu...
Dan tangisilah pada kebesaran Tuhan Yang Maha Agung kerana DIA yang menghidupkan dan DIA yang mematikan...

wah pagi-pagi lagi sudah ad entry menangis yea. sebenarnya dalam box tu korang semua sudah boleh fahamkan. kadang-kadang kita boleh menitiskan air mata kita tak kala kita dudk sendiri dan memikirkan apa yang akan berlaku dalam kehidupan kita seterusnya dalam ketika kita berdoa selepas solat juga kita akan boleh menangis jika kita berdoa kepada yang kuasa untuk memohon keampunan. 

inilah realiti kehidupan. pohonlah keampunan kepada Allah dengan bersungguh-sungguh. incya-Allah pasti Allah akan mendengar setiap bait-bait doa hambanya.

15 comments:

senyumSOYA said...

(^^! insyaALLAH~

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

kadang2 air mata yang leh menyedarkan diri kita dan dapat membuat kan diri kita lebih sedar :)

Mrs.Yie said...

malam tadi akak menangis kerana rindu..salah jugak ek..nak kena kentalkan diri la kalau macam ni..

HonEyBuNNy said...

Air mata kerana sahabat 1 pengorbanan,
Air mata kerana ibu bapa 1penghormatan,
Air mata kerana kekasih 1penyesalan,
Air mata kerana Allah 1 keberkatan.

Heidi Shafiq said...

aku suka mesej yg ko sampaikan.. :)

Puteri Iqa Izyan said...

betul tu. kdg2 kita menangis utk sesuatu yg x patot.

pdhl kita spttnya menangis time mohon ampun dari yang di atas sana.

cik aisha said...

air mata selalu murah untuk benda yg xptt d tangisi.sgt mahal utk benda yg seharusnya ditangisi...:(

p/s:blaja kopek pisang ngan ayie le pasni...hik2

cucu umie said...

@senyumSOYA

sama2 yer berusaha

cucu umie said...

@Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine

betol tu ckp bro..airmata yg akan menyedarkan diri kita

cucu umie said...

@Mrs.Yie

kentalkanlh diri kak selgi mampu..incya-Allah

cucu umie said...

@HonEyBuNNy

ayie suka kte2 kamu..thnkx sis

cucu umie said...

@Heidi Shafiq

thnkx bro

cucu umie said...

@Puteri Iqa Izyan

thu xer..tpy ad mase lg untuk berubah..incya-Allah

cucu umie said...

@cik aisha

tahu xper.. oleh itu simpnlah air mata itu dgn baik2 yer untuk perkara mustahak.. btw, boleh shje kalo nk blajo

shahira :) said...

inshaallah :)

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014