May 8, 2011

tapi bila lelaki marah, perempuan.. arghhhh !!!

assalamualaikum dan selamat pagi semua..

lamakan ayie sudah tidak update blog? (padahal 3ary jer).. haha biaselah kalo kat rumah nie hidup biase kena peg kebun lah. nak bt apa lag. nak mohon jadi guru sadaran kena cari sekolah sendiri. haha aku ingt nak jadi cikgu sandaran nie senang, tinggal anta resume kat PPD n then ad kosong, PPD kaan call dan terus peg sekolah tersebut. aduyai. sekrang nie kena cari sekolah sendiri saebb aku masih belajo lagi bukan dah graduate. huhu

nasiblah, tapi tak tahu nak buat apa sekrng dekat rumah. nak kerja, rehat jap. maybe minggu depan aku terus kerja kot kat dekat kedai makan. tak peah, yang penting dapat pengalaman juga. hehe pengalaman untuk manjadi mesra apabila berhadapan dengan pelanggan. ini penting juga, sebb aku kan cikgu nty, so, kena berani nerhdapan dgn pelajar dan ibu bapa pelajar, baru bleh jadi cikgu yang berdidikasi. hehe 

okaylah xnak bt joke lagi.jom try bace kisah nie. ragam suami isteri mase kini.huhu aku nak bg tajuk cerita nie. lelaki sgt baik dengan isterinya.



thankx to my frenz kat FACEBOOK share benda nie.lala herm, kalo bace cerita dekat atas niekan, memang ad betolnya pon.kadang-kadang kaum perempua nie susah juga dia nak pujuk lelaki nie. kadang-kadang cakap dia betol shja. tol tak makcik? haha (tpy makcik sye tak mcm tu, dia dengan cakap saya). huhu 

moral of the story: tidak kire lelaki mahupon perlu kurangkan ego dalam menjalani sesuatu perhubungan. baru ad pro dan contra ye. betol tak shbat saya asri. huhu tpy kata orng-orng tua, dalam sesuatu perhbgn pasti ad yg keras dan lembut. baru kekal sesustu perhubungan itu. hhehe (kadang-kadang betol juga kata orng tuakan). btw, perempuan jgn ego sgt ya. hehe jadilah wanita yang sentiase mentaati perintah suami. lala

p/s: selamat hari ibu buat semua ibu didunia ini. especially bt umi saya SARINA BINTI TEGOH.love you umi..

24 comments:

NUR YAYAH said...

saya sayang mak saya, :D

cucu umie said...

nur yayah:

same with me...

Freaky said...

last2 laki gak kene mengalah :)

Mrs.Yie said...

perempuan biasa la ayie..perempuan ni bertindak mengikut emosi tapi lelaki bertindak mengikut akal.. :) selamat bercuti ye..isikan waktu dgn perkara yg bermanfaat..

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

asyik2 lelaki jerk kena mengalah... mane leh tahan... haha

Far8 budak baik said...

wehh agak2 aku ego takk??
hahahahahaha...
jgn ar keje kedai makan..
keje lahh kat mcD
600 woo dyk..keje
x byk sgt kot hehe

| cik azeya | said...

hahaha. banyak yang betul. perempuan kdg2 hati dia keras okey. jgn men2. hehe.

selamat hari ibu. :)

qlah said...

moga tuan blog berbahagia dengn ibu tercinta ;)

cucu umie said...

freaky:

haha..nak bt mcm maner, kne terima hakikatlah nampaknya..

cucu umie said...

mrs yie:

terima kasih akak..betol apa yg akak cakapkan tu..hoho incya-Allah dpt gunakan dgn perkara yg bermanfaat..

cucu umie said...

taufiq;

haha, nak t mcm maner, dh terpaksa..terima shjalah yer..huhu

cucu umie said...

budak baik:

MCD, pergh aku malas ah bro..kejer kedai makan relax gak kot..huhuhu enjoy shja gitu..lala

cucu umie said...

cik azeya:

wow, bnyk yg betol ea.lalal

cucu umie said...

qlah: thnkx you ya..incya-Allah berbhagia..qlah juga mcm gitu ya..

Miss dorayAki said...

waoo! best nye jadi cg! (dlm hati xsuke). hahah~

Lieyly ︱ Alia said...

nti kalau jdi cikgu leyh alia pgl cikgu kan2 ?
:)

adan said...

tak adil sungguh..! asyik laki je kena ngalah.. ini tak adil..!

sepatutnya pompuan kena fahami laki gak.. ahahaha..

cucu umie said...

miss dorayaki:

apcal xsuke plak..huhu

cucu umie said...

alia:

lmbat lg lh alia nak jadi cikgu..aduyai..huhu ad lg tahun to be a GURU..huhu

cucu umie said...

adan:

kena terima nasiblah.. lelaki kan meang baik..nak bt mcm maner..huhu

Cik Diana said...

happy mOther's day tOk umi kamu.. hehe

cucu umie said...

cik diana:

thnkx you ya,,hehe

Solihin Zubir said...

ala.. asik laki ja nk kena jaga ati pompuan..
pompuan pon jgnla ego sgt..
sian laki..
rsa juga ingin dipujuk.. heheh..

selamat hari ummi..

cucu umie said...

solihin zubir;

huhu..kne pujuk diri sendiri lah nampaknya..lala

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014