May 24, 2011

Allah pasti ad rencana untuk setiap umatnya .

assalamualaikum semua..

setelah tak ad mood tadi petang. alhamdulilah sekarang mood telah kembali seperti biase dan menulis sesuatu pula. terima dekat seorang akak yang sanggup dengar luahan aty adik dia ini. kuikui okaylah ayie tak nak panjangkan cerita. korang nampak header baru ayie. alhamdulilah now, ayie dh pandai sikit-sikit nak renovate blog sendiri. almaklumlah berpandukan tutrial orang lain.hehe jom tengok header ayie.


ayie dah tukar ag nama blog kepada nama ayie sendiri. ayie rasa better untuk pakai nama sendiri sahajalah tajuk header ini. malas nak pakai nama lain lagi dah. incya-Allah ini adlah yg muktamad. kuikui incya-Allah taknak letak gambar sendiri lagi. kuikui sebab apa. tak adlh gurau shja. by the way nak kongsi smthng. jom fhamkan ayat-ayat ini.
aq minta pada allah setangkai bunga mawar..ia beri kaktus yg jelek dan brduri..

aq mnta kupu2..ia beri ulat brbulu..
aq sedih&kecewa namun kemudian kaktus i2 brbunga indah sekali..
ulat i2 mnjadi kupu2 yg cntik..i2lah jln allah..
selalu indah pd waktunya..
allah tidak mmberi seperti kita harapkn tp apa yg kita perlukan..
kadang kita sedih,kecewa,trluka tp jauh diatas segalanya ia sedang merencanakn sesuatu rencana yg indah & trbaik dlm kehidupan kita..

apa yang korang faham daripada ayat itu. memang selaluu kita meminta kepada tuhan dan berdoa macam kepadanya untuk kebaikan diri kita. tetapi Allah menguji kita dengan tidak memakbulkan doa dan permintaan kita dengan sebab yang lain kerana Allah tahu apa yang terbaik untuk setiap hambanya. oleh itu, jangan pernah berputus asa untuk memohon kepadanya.

sesungguhnya Allah maha mengetahui dan maha mengasihani. setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya. ambil yang jernih dan buang yang keruh. 

14 comments:

Freaky said...

yang penting kesabaran. Mari la dugaan apa sekalipun jika kita boleh sabar, pasti indah :)

Benci Doktor Gigi

waN Mohd Salim said...

perghhhhh cantek lorh header .. nak nak huuhuhuhu

bro kalau bole setting kat publishing .. home buat 2 post je .. supayer load x berat

Ibnbakr said...

He gives us what we need,not what we want... :)at the right place and the right time.. :)

CintaZulaikha said...

canteknya headher...tolong buat utk akak 1..hehhe

cik aisha said...

Allah memberi apa yg terbaik untuk kita xpa kita sedari.:)

p/s:da bertukar rupa belog ayie ni.nice..^^

fadh leyanie said...

kalau kita ada problem jgn simpan sorg2..kongsi dgn mereka yang setia mndengar..
Allah mnguji kita untuk mnguatkan kita lagi ke jalannya.

YOUsoF said...

Allah beri ujian untuk hamba yang layak dan insyaAllah ada ganjaran besar yang menanti...












Atie.. Rasanya lebih elok kot kita guna Bahasa Melayu dengan ejaan penuh.

contoh macam i2, pd, trbaik, dlm dll. Lagipun kalau dalam fon ok lagi kot guna singkatan macam ni, nak jimat space kan. takut² ada murid yang baca dan terikut dalam penulisan..


(teguran dari sahabat yang juga perlukan nasihat)
;)

Mr.Thinker@Ali said...

Setuju sama ayat terakhir En. Yousof. Take care on your spelling Bro Ayie. Spelling showed your behaviour dude. We, as an educated students, I like to read entry with nice of full spelling. Short for 'dalam' and 'pada' maybe can be considered for short spelling. By the way, this entry is full of meaning. I like the words that you box in. ^^

Maya Lisa said...

nanti mai visit maya yer~

nurfa tieya said...

huhu .. betul2 .. kata2 ayie mmg betul .. suka baca entry ayie .. keep it up ! ^^

cik sakdi said...

wat sendiri ke? fewit ;p

| cik azeya | said...

insyaAllah. aku selalu mengeluh. tp aku tahu, Allah ada rancangan yang terbaik untuk aku. hurm.

pearl jade said...

insyaALLAH dik..
ALLAH penuh dengan rahsianya..hehe

hmmm,cikgu ke?
lelaki mmg best kalau dpt pergi jauh
crik ilmu byk2 kt tmpt org..laen tau kalo kte duk kt tmpt sndr je..hehe
all the best ya dik

YanaMIB said...

sentiasa berfikiran positif bila ditimpa masalah =)

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014