May 16, 2011

kenapa hang wish dia bukan aku ??


Assalamualikum semua..

Apa yang korang buat e pagi-pagi ni ea. Oits, ad yang kembali ke sekolah ker? Mesti bestkan dapat mengambalikan nostalgia lama semasa berada disekolah. Aku bagun subuh macam biaselah tapi tiba-tiba blom lagi nak ambik wuduk, adik dah menjerit suh tuliskan Selamat Hari Guru dekat hadiah dia, kate nak bagi cikgu. Pergh, kat cikgu hang, hang wish noh, kat aku nie hang tak nak wish lak.

bertepatan dengan 16 Mei ini aku telah di wish Selamat Hri Guru. haha by the way aku belom lagi nak jadi cikgu cuma bakal menjadi seorang guru mathematics dan fizik sebb aku berada didalam course AT14-ISMP pendidikan mathematics. hauhau terase mase bergitu pantas sekali sebb tup-tup aku akan menjadi roll model kepada pelajar aku kelak? kalau korang tengok aku nie layak ker? ha (abaikan fizikal aku tapi ilmu di dada). pagi ini aku nak kongsi sikit apa yan member aku wish dekat aku.

Selamat Hari Guru, semoga menjadi guru yang cemerlang dan berdidikasi dalam mendidik anak bangsa. "Guru Penjana Transformasi Pendidikan Negara"
credit: senior

Selamat Hari Guru, semoga menjadi guru yang cemerlang dan ikhlas dalam mendidik anak bangsa. :)
credit: makcik

malu I you all korang wish macam tu dekat I. haha (poyo kejap). alhamdulilah tidak lama lagi aku akan bergelar seorang gru yang diberikan mandap oleh negara untuk mendidik anak bangsa setiap tetap gemilang dan cemerlang dunia dan ukrawi. Ya-Allah ko tabahkan hati setiap guru ya Allah supaya dalam diri mereka hanya mempunyai niat yang satu ya iaitu melihat anak didik mereka berjaya didunia dan akhirat. guru bagaikan ibu bapa kedua selepas abbie dan umi bagi aku. kasih mereka yang sanggup menghabiskan tenaga semata-mata untuk kejayaan anak didik mereka memang tidak dapat dinilai. 

dikesempatan ini nak ucap Selamat Hari Guru kepada cikgu tadika, Cikgu SMKPS, cikgu SMKTK, Cikgu MAAHAD MUHAMMADIAH, Cikgu KMM dan now Lect UPSI. without teaching from you all, I will not be like this. 

moral of the story: sayangilah guru anda walaopon dimana anda berada kerana tanpa didikan dan kasih sayang daripada mereka siapalah kita skarang ni dan kasih sayang mereka juga yang tabah menddik menjadikan kita anak-anak Malaysia yang berjaya. hopefully I will be like them. amin44x


32 comments:

Puteri Iqa Izyan said...

haha. pdn muke adik tak wish. kui3...

slmt hari guru!!! ^_^

**YaNa YassiN** said...

wah,.. bakal guru, bagus2 kerjaya yang sangat mulia,... Selamat Hari Guru buat kamoo !!!

Dhiaqiud said...

owh..bakal guru yer..selamat hari guru :)

adwafarahin said...

slmt hr guru buat kamu ayie,bakal guru :)

Cik Eka said...

selamat hari guru untuk bakal guru jugak..hehehehe

InaAchik said...

x nak wish sebab blom jd cikgu lagi... hehehehe...
nway, gud luck to bakal cikgu! math n fizik 2 subjek kegemaran akak! :)

Miss dorayAki said...

pssst! mandap ke mandat? hehe. happy guru's day buat ayie! bkal ckgu math n fizik tu. hohoo! cayalah~

Nasriq said...

camat hali hali gulu cikgu...

Fadzli Amir said...

Salam kenal...selamat hari guru, cikgu..!!!hehehe

Azroy Kassim said...

sediakan rotan sebelum hujan.

cucu umie said...

putri: biase jerlh..terima dgn redha..

yana: terima kasih yer..

dhiaquid: same2 yer. hehe

cucu umie said...

adwa: terima kasih..lambt ag..

cik eka: thnkx juga yea

cucu umie said...

inachik: terima kasih kak sebb nak kite mint subjel yg sama..huhu

aki: salah tulis kejap..huhu btw, thnkx aw..

cucu umie said...

nasriq;

same2 yer..hohho

cucu umie said...

fadzli amir:

salam kenal juga.. dan thnkx wish..lom jadi cikgu pon..huhu

cucu umie said...

azroy kasim:

kenapa plak?? mestikah?? huhu

J.M.R said...

bakal guru pon dh leh wish ptotnya kan...adik bro terlupa la abg dia bkl cikgu gk kot...heheheh

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

wahh ayie bakal guru ke?
bagus2..pssttt..cikgu math je hehe..

x suka math hukhukhuk..nnt ajar akak eh ;)

MataHati @ MH said...

slmt hari guru buat cikgu2 diluar sana

cucu umie said...

J.M.R:

lupe kot sebb tak reti nak ajar dia..haha

cucu umie said...

pinky moma:

bleh shje nak ajar kaka.incya-Allah become cikgu math

cucu umie said...

mata hati:

terima kasih yer..

syrupmasin said...

haha..marah adek tuh..haha..selamat hari guru kepade bakal cekgu nih :D

cucu umie said...

syrupmasin:

thnkx bro..haah

Syafiq Rosli said...

thniah la bakal guru tuh..all da best

cik aisha said...

wishing u selamat hari guru...amek aura cekgu siap2..haha

cucu umie said...

syafiq rosli;

thnkx bro..biase2 shje..huhu

cucu umie said...

cik ainsha:

thnkx yeah..incya-Allah

hawiz said...

selamat hari guru kepada semua guru2..yeayyy..tidak termasok hawiz..sbb hawiz bkn guru..hihi

cucu umie said...

hawiz;

aku thu hang bkn guru..saje jer..(poyo jap)..haha

Cikgu Fikri said...

heheheeheh..
Selamat Hari Guru...
sorry lmbt wish.. :)

cucu umie said...

cikgu fikri:

aduyai, xadlah..same shjer..

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014