May 24, 2011

pelik tapi benar berlaku??

assalamualikum semua..

pergh, sedap kot petang-petang macam gini makan aiskrim, lagi-lagi aiskrim yang aku memang minat iaitu keladi, strawberi dan vanilla. 5hari lepas, aku pergi ah beli 3kotak aiskrim yang lain-lain perisa untuk santapan adi-adik aku. 3kotak banyak kot tpy aku dok tengok tadi, aduyai dh tinggl perisa keladi dan strawberi shje. huahau disebabkan cuaca panas memanjng, apa lagi bantai sahajelah aiskrim yang ada itu.

okay puas dh mengarut jom layan kejap gambar-gambar yang ayie tersearch dekat google ni. nak cari benda lain tapi keluar benda lain pula. kire macam pelik juga ah masa tengokkan gambar-gambar ini. indahnya ciptaan Allah yang boleh menciptakannya dalam pelbagai bentuk.

jagung yang sepatutnya berwarna kuning paabila masak menjadi warna purple pula.
buah tembikai ini berbentuk love. sesuai ah nak dihadiahkan untuk hantaran nty ea kalau nak nikah. dua hati menjadi satu gitu. kuikui
durian yang dalamnya terhasil lagi durian. sungguh pelik bukan. 

pelbagaikan buah yang terhasil ini dengan kuasa Allah. lihat sahaja jagun itu, yang asalnya warnanye akan menjadi kuning apabila masak tetapi menjadi purple pula. itulah dikatakan kekuasaan Allah tiada sesiapa pun yang dapat mendugannya. kalau korang nak tengok lagi. google shjelah dekat google image yer. 

14 comments:

PinKy MoMMa said...

subhanallah..Dia Maha Berkuasa ;)
unik kan ciptaan Dia..

aikk sudah tukar header la hehe

yatie Awang said...

banyak lg kan ciptaan Tuhan yg kita belum lihat

nice header tu...

adwafarahin said...

hebatnya ciptaan Tuhan ^^

zati embong said...

Subhanallah. Speechless.

cik sakdi said...

yang bentuk love tu sebenarnya diorang letak dalam balang mase buah tu kecik. comel gler kan

diana said...

tau tak kat cina bila hampir tiba satu perayaan,tahun baru cina ke,hari kekasih ke,depa akan masuk kan buah yang baru putik tu kat dalam satu acuan.acuan tu berbentuk love,bentuk harimau,supaya bila buah tu besar dia akan membentuk macam acuan tu..

CintaZulaikha said...

wow menariknyaaaaaaaa...ummm mmg hebat ciptaan Allah ini..hanya kekuatan DIA yg mampu melakukannya..

Mr.Thinker@Ali said...

Teruja. ^^

munna said...

WAH! KEBESARAN CIPTAAN ALLAH SWT SEMUANYA...

NOOR FATIN said...

aah kan. hehe indahnya ciptaan Allah.. lain2 sungguh :)

Freaky said...

aku suka ais krim keladi hehe.. sama sama kita hayati kebesaran kekuasaan Allah

Sery Suryani said...

subhanallah..

Rozuan Ismail said...

itulah kekuasaan Allah.wan suka aiskrim coklat =)

Arpiiz said...

aiskrim keladi, huih feveret tu..^^

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014