May 22, 2011

kita bukan pemegang title ISLAM sahaja tapi ..

assalamualikum semua..

alhamdulilah, masih lagi dapat menconteng dekat dinding blog ayie ni. baru bper jam lepas update pasal result. thnkx sape yang ucapkan tahniah ye. incya-Allah ayie akan jadikan semangat untuk terus berjaya kelak. btw, same-samelah kite berusaha untuk berjaya juga ya. jangan pernah berserah pada takdir sahaja.

okay, malam ni ayie nak cerita sikit pasal kemulian yang akan diberikan orang kepada mereka yang sentiasa menegakkan ajaran islam kejalan yang benar. kenapa korang tidak percaya ker? cube korang fahamkan ayat dekat bawah ni ya.
Andai syariat Islam kau JAGA,pergilah ke mana sahaja, pasti kau diPANDANG tinggi...BUKAN untuk dibangga-banggakan, tetapi demi menegakkan AGAMA ALLAH

korang dah fahamkan ayat apa yang ayie maksudkan tadi. kalau kita mempunyai ajaran agama yang baik hendaklah kita gunakan untuk kearah kebaikan. incya-allah pasti kamu akan dipandang mulia oleh semua. dan jangan sesekali kamu menggunakan ilmu yang kamu ada itu untuk jalan yang tidak diredhai. pasti ramai yang akan kena tempiasnya. oleh itu hayatilah kata-kata ini.
Kita islam bukan hanya memegang title ISLAM tetapi membawa maksud kita wajib menegakkan syariatnya.

jangan lupa untuk hayati bersama-sama ya. chow dulu.

p/s; kalau ad salah dan silap dalam penyampaian sila lah tegur ya.

22 comments:

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

memang manusia akhir zaman ni, dari dasar hakiki memang nampak islam, tapi segi rohani lak cm ne kn ????? wallahu'alam

Freaky said...

betol tu bro.. sama-sama kita hayati. thanx share info ni

Jom Cucuk Punggung

adwafarahin said...

kita sbg org islam mmg wajib bg kita utk jg agama nie kan

insyaAllah akn mendapat pertolongan Allah..

hana said...

betol tu..
sesame la kite amalkn segala ayariah..

Syafiq Rosli said...

yes u r..kalau kita ada ilmu ttg islam past di pandang tinggi..cuma jgn riak je..:)

mayra aish♥ said...

sedang berubah ke arah kebaikan.thnx for remind :)

Rozuan Ismail said...

islam bukan hanya pada nama tapi pada amalannya

Mr.Thinker@Ali said...

Hmm. Zaman skg rmai yg lupa asal usul dan agama yg mereka anuti. Contoh terdekat; Indonesia. Adik sdara Ali kt sana study medic, dia kata ramai org2 Islam kt sana Islam pd kad pengenalan jaa. Ada yg kahwin campur, minum arak terang2, dll. Apa ntah nk jd, x tau lar. Then, sbb tu kita ptt berpesan-pesan spt pesanan nabi kpd kita semua kn bro? Ali share kt FB tau. sini byk nasihat. Suka sgt2. :)

apik pehe said...

zaman sekarang ni apik rasa hanya pegang jer nama tu..

CintaZulaikha said...

sguh susah menjadi islam yg sejati..

Mrs.Yie said...

sekarang ni banyak org islam yg hanya pada nama saja islam..

cucu umie said...

@Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine

mereka sahaj yg thu tntg diri mereka

cucu umie said...

@Freaky

welcome

cucu umie said...

@adwafarahin

incya-Allah akan dipermudahkan

cucu umie said...

@hana

incya-Allah kita amalkan yer

cucu umie said...

@Syafiq Rosli

betol tu jgn riak..aduyai..

cucu umie said...

@mayra aish♥

incya-Allah pasti boleh yer

cucu umie said...

@Rozuan Ismail

you're right

cucu umie said...

@Mr.Thinker@Ali

itu no comemntlh..tpy menag terjadi begitu pon dekat sne ali..

cucu umie said...

@apik pehe

kenapa plak mcm tu

cucu umie said...

@CintaZulaikha

kite try untuk menjadi yg sejati

cucu umie said...

@Mrs.Yie

incya-Allah pasti mereka kaan berubah juga

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014