May 3, 2011

saya hairan melihat orang yang sudah mengenal syaitan sebagai ??

assalamualaikum semua..

apa khabar shbat semua malam nie? harap2 sihat semua. almaklumlah sekrng nie dok kt kg, so, mintk maaflah kalo ayie tak balas kunjungan shbat ea. hehe alhamdulilah, selama dok kt kg nie, hati berada nikmat shja sebb dapat merasa masakan umi dan berkumpul dgn adik beradik. satu nikmat yang memang terinadah bg diri aku nie yang duduk perantauan. (belajo kt perak jer).lala tadi sempat skype dengan member yang bakal peg UK. harap dia berjaya smbung degree dia dekat sne. sekarng tengah wat A-level gitu. good luck ya ASRI. huhu

apa ayie melalut nie? berbalik kepada tajun entry, malam nie tak xad apa-apa pon yang special cuma nak shbat semua renungkan apa yang ayie akan untaikan selepas nie. (tunggu jap, nak membebel). tapi tak thu nak membebel apa? huhu okay dah tak thu nak cakap apa, seblom ayie cakap lebih lanjut, cuba korang hayati tajuk nie ya.


Perkara Yang Menghairankan :-

shbat semua dah tengok kan tajuk cerita kali nie kan. jom sama-sama kita hayati setiap baik-baik ayat tersebut. selamat menghayati.

saya hairan melihat orang yang sudah tahu bahawa dia akan mati,
tetapi masih ketawa.

saya hairan melihat orang yang sudah tahu bahawa dunia akan binasa,
tetapi masih mencintainya.

saya hairan melihat orang yang sudah tahu bahawa semua perkara terjadi menurut takdir,
tetapi masih bersedih kerana kehilangan sesuatu.

saya hairan melihat orang yang sudah tahu bahawa di akhirat ada perhitungan,
tetapi masih sibuk mengumpulkan harta.

saya hairan melihat orang yang sudah kenal dengan neraka,
tetapi masih melakukan dosa.

saya hairan melihat orang yang sudah mengenal Allah dengan yakin,
tetapi masih mengingat selainNya.

saya hairan melihat orang yang sudah mengenal syaitan sebagai musuhnya,
tetapi masih mahu mematuhinya.

wallahualam~~~~

-----------------------------------------------------------

apa shbat semua dapat daripada ayat tersebut? banyak kan manfaat yang kita perolehi daripada ayat tersebut. btw, sebelom tu nak bg kredit dekat member FACEBOOK atas perkongsian tersebut. ayat tersebut menyebabkan ayie tersentap akan apa yang telah  ayie lakukan. lagi-lagi baik yang terakhir itu. itulah yang sebenarnya ayie nak tekan kan. cuma bace balik baik yang terakhir tu. moga-moga dapat memberi pengajaran bersama untuk semua orng. hee jom hayati baik yang terakhir tu lagi sekali.

saya hairan melihat orang yang sudah mengenal syaitan sebagai musuhnya,
tetapi masih mahu mematuhinya.

moral of the story: mula daripada sekarang ni kita kena beringt akan sentiasa bahawa syaitan akan sentiasa berbisik diteliga kita untuk kita melakukan keslhan dan melanggar perinth Allah. oleh itu, jage hati dan iman kita supaya tidak mudah untuk kita dipengaruhi oleh syaitan-syaitan tersebut. 

selamat beramal dan jumpa dilain entry semua. 


14 comments:

Freaky said...

peringatan yang berguna kepada semua. thanx bro :)

azrinrahim said...

freaky:

thnkx bro..hehe

Shairazi Saidin said...

sgt insaf....kena muhasabah balik ni. TQ. :)

Nasib Lelaki | Wanita yang tidak layak dijadikan isteri.

Bosan dengan Nuffnang??? | iPanelOnline cara terbaru jana duit

Far8 budak baik said...

bersama keluarga mmg nikmat..
dah ar bljr jauh kn..
pastu..aku pun lebih kurang je..
ubah pelan2 kn..doa kn ehh..
terima kasih byk byk

tia said...

jaga hati tuh mmg sesgt pentingg!

azrinrahim said...

shairazi saidan:

sam2 lah kita berubah ya..sama2

azrinrahim said...

budak baik:

huhu..same2 lah yer berubah..huhu

azrinrahim said...

tia:

betol tu..huhu

Obat Sakit 2011 said...

syaitan sangat pintar
haruslah hati-hati

hawiz said...

peringatan untuk diri hawiz gak..trima kasih..

azrinrahim said...

obat sakit 2011:

betol tu..syaitan memang pintar..

azrinrahim said...

hawiz:

untuk ayie juga,,sama2..

nelly said...

nice info ..inilah dunia dan manusia yang pelbagai ragam ^^

azrinrahim said...

nelly:

thnkx you.. dunia memang mempunyai pelbgai ragam..

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014