July 28, 2011

ABM oh ABM ..

السلام عليكم

alhamdulilah kerja-kerja yang telah diamanahkan kepada ayie telah ayie langsaikan pada malam tadi dalam area 3.00 am. lagipun sepatutnya due date untuk sumbit semua tugasan itu kepada seorang guru adalah pada hari selasa lepas. tetapi ayiekan suka tangguh kerja jadinya tadi malam siapkan juga.

lain kali korang jangan jadi macam ayie ya suka tangguh-tangguh kerja nanti takot orang tidak percaya dengan kita lagi. hehe korang sebenarnya tahu @pon tidak apa yang dimasukkan dengan ABM itu. kalau tidak tahu mai sat ayie tolong explain untuk kroang semuanya. harap-harap lepas ini korang akan faham.
ABM adalah alat bantu mengajar. ianya amat membantu bagi pelajar-pelajar pra-sekolah dan darjah satu untuk mengenali apa-apa sahaja.
harap-harap daripada explanation itu korang akan fahamlah yer. okay pekerjaan yang ayie kena buat adalah. jen3x jom lihat dibawah ini.

ini adalah pengenalan untuk students darjah satu tentang huruf ABC (kecik).
yang ini pula adalah pengenalan ABM juga buat students (huruf besar dan kecik).
seriously ayie tidak tahu lah nak mengunakan kombinasi kartun apa untuk students ini sebab ayie bukan arif sangat pasal budak-budak kecik yang berumur dianta 5tahun sehingga 7tahun. korang rasa apa yang ayie buat ini sesuai tidak untuk kanak-kanak yang berumur diantara 5tahun sehingga 7tahun.

jika ada guru-guru yang mahu soft copy ABM ini boleh inbox dekat fb ayie sahaja. incya-Allah harga murah-murah sahaja + boleh unding lagi. incya-Allah dapat dimanfaatkan bersama. sebenarnya ad lagi yang ayie kena buat tapi ayie postpone dulu lagipun tidak diperlukan pada waktu ini.

need your comment untuk penambahbaikkan berkaitan dengan kartun serta kombinasi warna yang ayie boleh gunakan. selain daripada boleh bagitahu tidak dimana boleh ayie dapatkan image kartun and border-border cantik untuk dijadikan hiasan untuk next project. thnkx you all.

25 comments:

Fathiah Hamim said...

comel nya. ce cari2 kat google. hehe

IMANSHAH said...

zaman ABM sudah berlalu..huhu

sergeant keroro said...

hehe, susah jugak jadi cikgu ni XD

Freaky said...

belom apa apa lg aku dah penin. hahaha..

diana said...

eh!!dah siap ye..
akak telupa nak balas mesej kamu tu..
wakakaka,,
aduhai..
sorry ye ayie..

❤ Cik Nissa ❤ said...

lambat nya tido ayie...hehe.
comel!!

Tukang Karut said...

ntah la... aku tak ada bakat mengajar... tak tau selera budak2...

Hans said...

jadi cikgu banyak cabaran
moga kamu sentiasa kuat
selamat berjaya
:-)

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

owh cm tu ek... tp praktikal lagi ke cra cm tu nak ajar budak2 sekarang ni :)

kotak bulat said...

entah..hehhe..kb taktau nk bg pndapat cmne...
kalau letak gmbr panda comel la..

azwa amani said...

ayie nak kenalkan huruf ea... sekarang ni org dah tak guna konsep biasa mcm ni tau ayie, kat malaysia ni untuk kanak-kanak mereka nak guna phonemics learning..susah lah nak explain kat sini... errmmm, sebab dia lebih cepat dapat mengenal huruf serta bunyi dan boleh terus dapat mengeja dan membaca, bukan sekadar kenal sahaja... :) jadi cikgu kanak-kanak lagi susah tauu..kena more crative dan kena more hands out

iLa suHaiLa said...

selamat petang cikguuuuuu..hehe..skrg da byk alternatif laen utk mngajar budak2 nie..dorang pom makin bijak menerima cara kite mengajar..goodluck ckgu!! ^^,

chemay said...

budak2 suka belajar comel2 macam nie kan?
heee
:)

Muslimah Optimis said...

tidak diperlukan buat masa ini tu tak boleh tahan ye.. jangan last minit sangat dik..hihihi...

syrupmasin said...

haha..aku ta faham function bende nih..naseb aku bukan cekgu :D

Lieyly ︱ Alia said...

haii3 patrick , kehh3 !!

alia lg xpndai2 bab2 budak neyh..nk bg cadangan pon xtau jgk :D

ILA HonEyBuNNy said...

alamakkk...xreti la nak komen..hehe

tapi macam pernah dgr...mama kot dk cerita ttg ABM neh...heheh

muhamad hanif said...

aku ingat ABM tu

AMALAN BENGKEL MESIN..


AHAHHAHAHA

Wanie said...

rajinnye..ayie tolong buatkan utk sape ni? try google, rasenye website negara luar banyak ABM ni..

Panggil aku Han said...

mcm zaman sklh teknik dulu..ABM= Amalan Bengkel Mesin...heheh

hunnys~ said...

oh!
sama lah kita,,
skam pon duk buat ABM nk knlkn huruf jugak,,
mcm biase~ last minit baru nk sibok,,
sekarang neyh kne buat ABM utk ayat mudah pulak =D

p/s:amek opsyen ape?

alif haris said...

oouh hahaha cmni rupanya rupa ABM tu :D hehehe

Srikandi Cinta said...

subjek ape ni.. Literasi Bahasa ke.. sem ni sc pun kena buat ABM jugak la.. tapi tak dapat lagi ,, huhu

cik pulau said...

paling pening setiap kali pikir ABM ni..
hahaha

all the best..^^,

siti kektus said...

mesti buat macam tu ke? huhu

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014