July 28, 2011

adakah blogger sedar ..

السلام عليكم

macam biasa sekarang ini ayie berada di kebun dan entry ini adalah entry autopublish untuk tatapan sahabat semua. maklumlah kerja-kerja menbaja sepatutnya dilakukan pada hari sabtu and ahad masa hari itu tetapi terpaksa ditangguhkan atas sebab-sebab tertentu and ini pun ayie terpaksa curi masa untuk membaja juga. kenapakah? sebabnyer tidak lama mahu menyambut puasa.

bukan alasan puasa sebenarnya sudah tidak mahu menagguh kerja lagi. lagipun sekarang ini dekat rumah sahaja sudah banyak kerja yang mesti diselesaikan. incya-Allah harap-harap semuanya akan selesai sebelum bulan puasa menjelang. pagi ini kita mulakan dengan entry yang santai-santai sahaja. jom kita hayati perkara ini. ayie dapat daripada sebuah group dekat facebook.

kata-kata ini adalah bersifat universal dan tidak merujuk kepada sesiapa yer. hara-harap sahabat semua tidak menghentam sesiapa apabila saya mengeluarkan statement ini.
Kebaanyakan pembuat blog ketika ini tidak sedar bahawa mereka telah menayangkan gambar-gambar lucah di dalam blog mereka, apabila mereka menyimpan iklan-iklan.
Mungkin semasa mereka melawat blog mereka, iklan iklan itu akan berupa gambar yang baik, tetapi bila orang lain yang melayarinya, blog mereka akan bertukar corak untuk menyiarkan gambar-gambar lucah dari iklan-iklan mereka. Adakah anda tidak pernah melihat iklan seperti itu.
Orang yang bersubahat melakukan suatu dosa, dosanya adalah sama seperti pelakunya.
ayie pasti perkara ini pernah berlaku bukan. incya-Allah cuba kita ambik iktibar seketika and lihat kita punye pemilihan dekat nuffnang dan iklan lain-lain juga. mana tahu sahabat boleh pilih iklan-iklan yang sesuai sahaja untuk diapaprkan di blog korang.

begitu juga dengan gambar. sebaik-baiknya gunakanlah gambar yang sesuai untuk tatapan bersama. incya-Allah kita ambil pengajaran untuk kebaikan bersama. salam ukhwah daripada budak mathematic. hehe (korang jangan terasa pula dengan entry ayie pagi-pagi macam begini. sekarang perkongsian bersama).
Cinta manusia itu urusan Dia..Cintakan Dia itu urusan kita..Jangan sibukkan diri dengan urusan Dia..Sedangkan kita gagal menyempurnakan urusan kita...

23 comments:

Mr.Thinker@Ali said...

Iklan yang boleh memilih setakat ni cuma nuffnang jaa. Boleh pilih untuk pasaran rokok atau arak diterbitkan ataupun tidak. Lain2 iklan, ali tidak tahu menahu. Hehehe~

By the way, this is good sharing. Terima kasih Ayie. :)

syarifahsidrus said...

betul2,jangan sebab benda2 yang kita tak sedar tu, nanti kita free2 je tanggung dosa sekali

suriani azwan said...

kalo ada kt blog sue..ayie cepat2 gtau ek...mna nak tau nuff nang kena virus ke...heheheh

Mrs.Yie said...

erm..kena siasat balik nampaknya iklan kat blog akak tu..thanks ayie.. :)

tia @ Ini Kisah Tia said...

yuppp . Tia tak paham le apsal ada blogger macam tu ? entri taklah lucah tapi menggunakan gambar hiasan yang lucah ? what the ?

adan said...
This comment has been removed by the author.
adan said...

pasal iklan no komen..

sergeant keroro said...

betul, kena hati-hati :)

PinKy MoMMa said...

rasanya iklan advertlets tak de lagi yg berbentuk lucah huhu..moga2 tak kan ada pun la hendaknya dik :)

harrazdani said...

kadang2 kita terlepas pandang perkara ini...kena alert sebab sekarang ni mcm 2 cara orang nak mengambil kesempatan atas kesempitan orang lain

syrupmasin said...

err..betol jugak kan..ermm

Amy Syaquena said...

setuju dengan awak jangan kerana benda yang kita tak sedari ni nanti x pasal² kita sekali menanggung dosa..

Freaky said...

baik ayie. mujur la dalam blog aku x de gambar sangat.. huu tp risau gak iklan kuar perempuan seksi.. huhu

kotak bulat said...

bila ad blog bermkna kita da pndai berfikir kan.. jd kne fikir seblum buat.. elak letak gmbr yg mndedahkan aurat atau lucah..tak susah pun nak buat bnda ni

azwa amani said...

awin suka ayat ayie dalam kotak bawah sekali tu...ammar selalu cakap mcm tu...

diana said...

blog akak masa kena gack dulu penuh dengan gambar lucah..
sekarang kalau belek satu2 pun entah2 ada lagi yang akak tak delete..
si hacker siap edit2 entry lagi..

Wanie said...

tak pernah nampak lagi la iklan nuffnang kuar gambar yg tak sepatutnye..

selamat berkebun junior ^_^

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

alamk... rasenye blog aku xde iklan luah.. tapi gambar kategori lucah ade kut :(

Bro ahmad said...

iklan body marie france tu ke ayie..bisa je tak seksi sangat..kalau lain pengiklan macan adsen tak tau lah

IMANSHAH said...

nufnang ni banyak tak iklan seksi2??

muhamad hanif said...

pilihlah dengan tepat kan =)

noona said...

pew yg noona nampak kalau naff iklan body marie france yg nampak tuutt sikit lo ...hmmmm nak kene ati2 nie

tinta cik wanny said...

btol jgk kan??


*hai...nape saya baru terpikir??

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014