July 15, 2011

saya selesa berseluar pendek.. kahkah

السلام عليكم

alhamdulilah urusan KERAJAAN telah dilesaikan. harap-harap ayie tidak busy lagilah lepas nie and bloh blogwalking dekat blog korang semua. maaflah kalo ayie tidak blogwalking blog korang. incya-ALlah ayie akan terjah blog korang ea petang nie dan malam nie juga. incya-Allah.

berbalik kepada tajuk entry. hohoh seriously ayie memang pengemar seluar pendek but seluar pendek tiga suku. kenapa? firstly, sebab ayie agak aktif bersukan dan memamng sentiase menggunakan seluar pendek tiga suku. second, sebab ayie selesa bila berjalan pakai seluar pendek tiga suku and one more thing, sesuai untuk semua aktiviti kecuali aktiviti RASMI.

kenapa berseluar pendek juga. kan nampak aurat? seriously kalo korang pakai seluar pendek tiga suku, seluar pendek tersebut adalah bawah lutut and then aurat lelaki adalah pusat sehingga lutut. so, disitu korang juga telah menututp aurat juga. macam ayie nie jenis orang yang pentingkan keselesaan and then seluar jeans memang jarang pakai. kalo jalan jauh macam nak pergi Jb @ KL baru ayie pakai.

kenapa tidak pakai seluar panjng? ayie memang pakai juga but jarang ah kalo nk tgok ayie pakai seluar panjng. kalo dekat hostel baru ayie pakai seluar panjng and seluar jeans pon agak jarang kalo dekat hostel. kenapakah? jawapannya adalah keselesaan.
p/s: kalo korang pulak? selesa ker berseluar pendek tiga suku @ lebih selesa berseluar panjng? and apa pulak sebabnya. jom tukar pandgn ?
apa itu seluar pendek tiga suka. lihat bawah nie.

 

37 comments:

Niena Pengembara Ilahi said...

nk berseluar pndek takpe.. jnji melepasi kepala lutu **bagi lelaki jer ye!

Muhd Aizie said...

Aku suka pun pakai seluar pendek. Nampak bulu kaki dan nampak lebih macho.
HAHAHA ;)

Ayie, aku add fb kau k .

muhamad hanif said...

saya pun suka guna suar suku tu..

nak ftsal snang sikit dari track panjang.

kotak bulat said...

errr..kb kne jwb jgak ke suka sluar pe? hehehhe.. :P

azwa amani said...

memang lah hensem kalau pakai seluar pendek ni....tapi awin tak suka suami awin and anak2 pakai kat luar rumah or depan org luar... tak kisah lah 3 suku ke ape... dalam bilik dan dalam rumah jer dizinkan... :)

syukur ALhamdullilah encik tunang tak pakai depan org...

tapi kalau korg nak pakai tak salah, janji masih tutup aurat okeyyy :)

Bro ahmad said...

lelaki senang kan..tapi perempuan yang lebih kekurangan kain..paham2 je lah d..dah masuk list..sekarang senang la nak BW hahaha

Afiqa Dayana said...

nanti seksi ~ haha XD

cucu umie said...

@azwa amani

incya-Allah awien..masih lagi menutp aurat.. incya-Allah.

IMANSHAH said...

seksi tu seksa

Lieyly ︱ Alia said...

klau lepas pda lutut dah oke ayie ;)

SoLy SoLicious said...

ha..komen2 kat atas pun dah ramai beri pendapat..betol la tuh.. kalo ats pusat skit, bawah lutut,insyaAllah ttup aurat dah tu (lelaki)

Puteri Iqa Izyan said...

pakai jugak short. tp kt umh sewa ngan kwn2 la. kalau pakai kt umh malu sebab ade ayah n adik2. hehe

zati embong said...

asal menutup aurat

O.o

yatie Awang said...

kakak pun nak kena jawab ke? hehehe...kakak tak suka lelaki pakai seluar pendek ke, seluar 3 suku ke,

DanieL AdiE said...

Time tido je pakai suar pendek..

Syuxer said...

syuk suka pakai suar tiga suku,mudah nak men futsal heheh..suar pendek tuh time tido..

kalau gi jalan2,suka pakai suar jeans..hehe

Fathiah Hamim said...

err saya..err....kaen boleh? =D

Freaky said...

best woo suar tiga suku. sejokk je

syrupmasin said...

errr..kalu berboxer je?? haha

Mrs.Yie said...

sama la macam suami akak pun suka gak pakai seluar 3 suku macam tu.. :) selesa katanya..seluar jeans pun memang dah jadi kebiasaan sangat dah..apa nak buat..kesian jin x de seluar nak pakai..huhu

Wanie said...

pompuan mungkin tak suke laki suar pendek kalau bulu kaki die lebat..:D

kjaharun said...

yeahhh!! saya suke tgok lelaki pakai seluar pendek :)
hahaha

Nasriq said...

ikut la nak pakai apa pun... jangan tak pakai apa2 dah la... lari kepengsanan pulok makcik sebelah rumah tu nanti...

diana said...

tak ramai perempuan yang suka lelaki pakai seluar endek..tapi yang macam ayie pakai tu rasa ok la..
jangan yanag pakai atas lutut tu..akak kalau tengok orang lelaki pakai seluar pendek atas lutut nampak bulu kaki kinting2 dan kepala tutut itam tu siyes nak makan pun tak lalu..

adan said...

seluar jeans jarang kat hostel sebab susah nak basuh bro. penat..

sy selesa pakai seluar jeans.. kecuali time tidur..

Acik said...

kita pakai sarong jer .... heheheee!

♥ MS ♥ said...

pakai kain batik je lah. HAHAHA -.-

tia @ Ini Kisah Tia said...

ayie tanya Tia ke ?? hahaaa ..

erika nuris said...

ehem ehem..ikut keselesaan jugak..betul tu ayie..kalau panas pakai seluar tiga suku tu..lau sejuk pakai sluar pjg..tapi prmpuan kalau keluar umah mmg kna pkai suar pnjang pown..:)

nawal addina said...

track pnjng sdp mata mandang :)

alif haris said...

hehehe .. alif pn suke pakai seluar pendek tiga suku je .. sbb best dan selesa .. :D

HAZWAN17 said...

pakai suar 3 suku untuk main futsal je...hehe

fatin syahirah :) said...

saya suka tengok lelaki berseluar 3 suku. hehe.


folllow you :)

fatin syahirah :) said...

saya suka tengok lelaki berseluar 3 suku. hehe.


folllow you :)

★ Gadis Merah jamBu★ said...

toink toink

saya suka tengok laki

pakai seluar tiga suku dgn kasut crocs ! wahahaha ! macho !

★ Gadis Merah jamBu★ said...

tapi dah tak suka sebab kasut crocs ade nama ALLAH


lalalala

sergeant keroro said...

hehe, same lah kite XD

seluar 3 suku memang best, jalan-jalan pon ok jek :P

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014