July 29, 2011

pangkat siapa lagi tinggi ..

السلام عليكم

malas sudah mahu cerita pasal bola tapi ayie doakan yang terbaik buat team malysia. tengah skodeng-skodeng dekat blog seorang hamba Allah itu tengah cerita mahu denganr cakap siapa ea? haha apa kata dengar cakap ayie ini. kenapa nak dengar cakap ayie? sebab ayie tak reti nak bagi nasihat. hahaha

abaikan ayie melalut. ayie cuma nak cerita kadang-kadang dalam kita bekerja pasti ad perselisihan faham dengan orang atasan. betol ker tidak. tapi realitinya memang macam begitukan. kita sudah laksanakan apa yang dikatekan oleh MR.A tapi tiba-tiba MR.M pula panggil and cakap yang kita buat itu salah.

lepas itu bela kita bela diri cakap, kita ikot sahaja cakap MR.A itu sebab diakan ketua kita. grenty for sure MR.M akan cakap macam begini, "pangkat dia lagi tinggi daripada saya ker? saya lagi tinggi. jadi kena dengar cakap saya bukan dia". nampak sangat yang kita berada di tengah-tengah bukan.

bagi ayielah, pangkat tidak menjamin apa-apa pun yang menjamin adalah pandgn orang bawahan terhadap orang atasan. jika seorang  itu boleh memimpin dan memahami setiap anak buahnya. grenty akan disanyangi oleh anak buahnya. oleh itu, jangan bermegah dengan pangkat yang kamu perolehi.
korang rasa ini pangkat persatuan apa?
FRI"END" has "END" in it.BOYFRI"END" has "END" in it.GIRLFRIEND has "END" in it.everythng has END. xcept
FAM"ILY" that has "ILY" in it. which means I LOVE YOU.♥!!

28 comments:

Mr.Thinker@Ali said...

Perlu bertimbang rasa dalam setiap perkara. Toleransi membentuk persepsi yang cemerlang.

Family first. :)

Wanie said...

kalau yang pangkat tinggi tu tunjuk contoh yang baik takpe..tapi setakat nak belagak ngan pangkat die sape pun tak nak hormat..

suke la ayat kat bawah tu..hehe..tak terpike pn..

Tukang Karut said...

walaupun aku ada pangkat, aku tak mendongak terlalu tinggi pasal nanti jatuh terduduk...

Nour Eyza said...

hahaha.. ayie mesti ckp psl entry kita kan? kita benggang btol tau tadik. kita baik2 je dgn en. B tu lepas tu dia siap shoot2 kita..huuuuuuu

syrupmasin said...

org pangkat tinggi selalu riak kan..tp ta sume lah :)

muhamad hanif said...

aku suka quote yang last sekali tuu..


AHAHAHAHHAHHA

sergeant keroro said...

ayat last tu best XD

NuSaNa NoSa 91 said...

ayat last tu best.. nk copy ye.. ^_^

azwa amani said...

best ayat tuuuu

SoLy SoLicious said...

xsemestinye ade pgkat tnggi2 tp mnyalhgunakan pgkat tsebut..sng2 nak buat sebarangan kt org bwah~ heee

ILA HonEyBuNNy said...

kadang2 org pangkat tinggi neh tahu mengarah ja...

xsuka betul lah..huuhu

Lea IsNaw! said...

suka ayat dlm kotak tuh
mitak izin nak curik!

Far8 budak baik said...

hahahaha tapi klo kat u aku..
pangkat tu penting gakk..
klo pangkat kita tinggi..
leh suroh suroh org..
pastu..klo tak depangkat..
mmg kene jadi kuli je macam
aku ni..hahahahahaha

alif haris said...

alaa pgkat harta kekayan semua tu tak bwk ke kubur pn kelak .. huhu ..

fairuz said...

aku tak suke ade pangkat. susah nak pikul tanggungjawab. ekekee >.<

Srikandi Cinta said...

Manusia yg merasa berada di kedudukan yg tinggi dan selesa dengan pangkat.. adakalanya terlupa yg pangkat itu hanya sementara...

tia @ Ini Kisah Tia said...

woahhh ! suka quote tuuu :)

cik aisha said...

yup...perkara biasa bila bos berlainan pendapat.yg jd mangsa org bwhn,sadis je..huhuu

Khairol Ikhwan said...

apa ada pada pangkat kalau tiada attitud yg baik..

sedangkan org yg susah hidup nya di mata kita, mampu capai bahagia dlm konteks mereka sendiri.. pangkat xda apa sgt..

cik pulau said...

pangkat yang paling tinggi di sisi Allah adalah manusia yang beriman dan bertakwa kepadaNya... ^^,

apik pehe said...

yeahhh..pangkat tinggi,,hehehe

siti kektus said...

hmm. orang kejar pangkat tak kemana lah. wtpe jadi orang berpangkat, tp orang bawahan tak suka kat kite. >.<



owh. itu bukan pengakap sekolah rendah ea? haha

leya said...

pangkat tu hnya didunia je bkn leh bwk smpai mati pon kn..so org2 yg brpngkat tu knela brsyukur n hormat org bwahan gk sbb dorg dlu pn dtg dri bwh gk kn..

Mrs.Yie said...

kebanyakan orang sombong dengan pangkat dan harta yg di miliki..macamlah semua tu boleh di bawak mati..

Ezay Hadry said...

ade pangkat ni kadang2 bagus sebab untuk dihargai dan dihormati..
tapi kalau dah banyak mengarah orang dah muak gak

Bro ahmad said...

sarjan ke ayie..3 jalur hmm

GaRy™ said...

entah la... yang kat atas kadang2 ego sangat.. =(

Rozuan Ismail said...

wan suka senence bawah ni.sangat meaningful

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014