July 3, 2011

kueh itu ad mase kenduri ??

السلام عليكم

masyuk juga kenduri dekat kampung nie. sudah lama balik kg tapi baru 3@ 4 kali pergi rumah orang yg buat kenduri? kenapakah begitu sebabnyer ayie malas nak pergi. kahkah tapi dekat rumah nenek sendir takkan malas kot nak pergi kendurikan lagipon semua list-list bahan ayie yang pergi beli mase hari jumaat dan sabtu pagi. masak-masak. kire dlm RM 700.00 ++ jugakan sekarang nie nak bt kenduri dekat kg. hukhukhuk

hari ini juga ayie dapat merasa kueh kesayangan ayie iaitu? tengok gambar dekat bawah nie yer. terima kasih dekat my auntie sebb buatkan kueh tersebut untuk ayie disamping memang untuk jamu orang kenduri nty. pergh, memang mantap ah auntie bt canpur dengan labu. i like it. nak tahu kueh apa?

.
.
.
.
.
.
.
kueh koci. mesti korang tidak thaukan. kalau tidak tahu tu buat-buat tahu shjelah ea. thnkx my autie buatb kueh nie untuk ayie.

cuma itu sahaja yang ayie nak shre. saper reti buat koci. kalau tidak reti nanti ayie akan bg resepinyer dekat korang and then korang boleh try cuba dekat rumah. haha cuba jgn xcuba. sedap-sedap sangt lagi-lagi kalo digaul dengan ubi. i like it.

p/s: nantikan trutorial ayie. ayie akan buat autopublish semua tutorial ayie. incya-Allah dapat korang gunakan bersama yer. 

18 comments:

muhamad hanif said...

kueh koci yg sedap dapdap, pak mat jual dedap dap dap !



hahHAHAHAHAH

sergeant keroro said...

lame tak makan kueh koci T.T

Syuxer said...

kueh koci..lama dowh x makan ia..huhu

Cik Eka said...

hehehehe..kuih koci pulut hitam sedap..ha
kak eka penah mkn kan negeri sembilan..kuih koci dia salut macam tepung beras,lepastu balut macam koci biasa..puh sedap gila..hehehe

Amiirah-Cassan said...

kueh ni ade je jual kat kedai2 kuih dekat rumah mira , hehehe paling suka inti kelapa cam tuh , hehe pilihan lain , pau kelapa , hehehe

Freaky said...

ooo makan kuih x share.. oooo camtu ye ... oooo hahaha

tia @ Ini Kisah Tia said...

hahaa ! ayieee . Tia suka lah makan kuey koci .. sedappp :)

Nasriq said...

koci labu? ermmm dapnyaaaaaa...

ABU said...

suka kue ni.. kat sabah pun banyak buat.

Rozuan Ismail said...

reti makan.tapi x reti buat.huhu.kuih koci sedap.huhu

azwa amani said...

sedap...awin selalu tolong nenek buat... sedap sangat :) lembik2 pastu rasa macam nak tercekik bila makan.. hehee

CintaZulaikha said...

da lama gila tak makan kuih koci~~

Nurnajwa said...

Fuhhh, sedap ni.

syrupmasin said...

kuih koci..oke penah makan :D

nawal addina said...

first time dngar -.-'

siti kektus said...

koci pulut hitam inti kelapa lagi sedap~ hehehe


reti makan je la, haha ;)

Wanie said...

mestila tau kuih koci..
tapi x gemar sangat..:)

alif haris said...

hehe .. feveret aku kuih karipap^^

tapi klu takde karipap ..koci ni pn aku bedal .. sedap jugak hehe :D

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014